Charlie McAvoy och David Pastrnak firar.

0–3 blev 5–3 - David Pastrnak bakom mäktig vändning

Underläge 0–3 i andra perioden. Då klev nyligen comebackande David Pastrnak fram och gav Boston Bruins nytt liv. 24-åringens två första mål för säsongen blev starten på en strålande comeback i 5–3-segern över Washington Capitals.
– Definitivt skönt att få in den första, säger Pastrnak som missade säsongsinledningen efter att ha opererat höften.

Det såg ut att bli en sådan där kväll där allt gick emot Boston Bruins. Bara det faktum att lagets mångårige, före detta lagkapten Zdeno Chára öppnade målskyttet för Washington Capitals i Capital One Arena skulle ha kunnat ses som ett riktigt dåligt omen.

Men det var det inte.

För trots underläge 0–3 mer än halvvägs in i matchen blev det seger i den amerikanska huvudstaden. Det var David Pastrnak i allra högsta grad delaktig till. Han gjöt mod i Bruins genom att båda skjuta 1–3 och 2–3 när man vände och vann med 5–3.

"BÄCKIS" POÄNGLÖS – FÖR OVANLIGHETENS SKULL

Detta var tjeckens två första mål för säsongen. Efter att ha opererat höften i mitten av september missade han inledningen på årets säsong, men gjorde comeback i lördagens övertidsförlust mot samma motståndare.

– När det gäller målgörandet kändes det bra. Jag hade lite problem, jag missade nätet en hel del, så det var såklart skönt att äntligen träffa rätt. Definitivt skönt att få in den första, sade Pastrnak till NHL.com efter matchen.

Efter Pastrnaks 2–3-reducering i tredje perioden fullbordade Bruins vändningen genom mål av Craig SmithBrandon Carlo och Brad Marchand. Laget har därmed vunnit fem av sina sex senaste matcher och har poäng i sex raka efter sin lite bångstyriga säsongsinledning.

I Washington lämnade Nicklas Bäckström isen poänglös för blott andra gången den här säsongen. 33-åringen har 13 poäng (5+8) på tio matcher så här långt.

Washington – Boston 3–5 (2–0, 1–1, 0–4)