Svensktrion sänkte Colorado: "De vet vad som förväntas"

Det var Anaheims svenskar som stod i rampljuset i nattens möte med Colorado. Samtliga tre Ducks mål kom från en blågul spelare när man lyckades besegrade Avalanche med 3–1.

Anaheim Ducks fick revansch efter övertidsförlusten senast – och det var lagets svenskar som såg till att ordna den. Detta efter att samtliga tre fullträffar i 3–1-segern kommit från blågula klubbor.

Först gav Jakob Silfverberg Anaheim ledningen efter bara 58 sekunders spel, innan Rickard Rakell kunde utöka ledningen i mittperioden. Hampus Lindholm fastställde sedan slutresultatet till 3–1 i den tredje perioden med sitt mål i tom målbur.

För Silfverberg och Rakell var nattens mål deras första för säsongen.

– Varje gång spelare som dem kan göra poäng eller göra mål så lyft en enorm börda från deras axlar. De har den bördan eftersom de bryr sig och de har den bördan eftersom att de vet vad som förväntas av dem, säger Ducks tränare Dallas Eakins.

Även Jacob Larsson skrev in sig i poängprotokollet för Ducks, då han fans med i förarbetet till Rakells 2–0-mål i mittperioden.

Avalanche gjorde vad de kunde för att komma tillbaka från 0–2-underläget inför den sista perioden och vann skotten med 10–1 i slutakten. Närmare än Mikko Rantanens reducering, som innebar att han förlängde sin målsvit till fem raka matcher, kom man inte.

– Jag älskar vår arbetsmoral. Vi kämpade i alla aspekter i matchen. Vi spenderade en stor del av tiden i anfallszonen, säger Coloradotränaren Jared Bednar.

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)