Bobby Ryan blev historisk målskytt i natt.
Foto: Tim Fuller-USA TODAY Sports
NHL

Ex-stjärnans lyft – blev historisk i natt

ANNONS
Bobby Ryan har fått en kanonstart i Detroit Red Wings.
Den tidigare stjärnforwarden sköt i natt sitt fjärde mål på sina tre inledande matcher i Red Wings tröjan – och blev därmed historisk.

Bobby Ryan köptes ut från sitt kontrakt med Ottawa Senators och valde att skriva ett ettårskontrakt värt en miljon dollar med Detroit Red Wings inför den här säsongen.

I Michigan har Ryan verkat fått den nystart han behövt. Efter att ha nätat i sin debutmatch för klubben och följt upp det med dubbla mål i förlustmatchen mot Blue Jackets senare stod Ryan för ytterligare ett mål när Red Wings i natt fick revansch på Columbus.

Den 33-årige amerikanen sköt sitt fjärde mål på de tre inledande matcherna när han i den andra perioden överlistade Elvis Merzlikins i Columbusmålet med sitt 2–1-mål.

Målet var historiskt, då Ryan blev i och med målet blev den förste spelaren i Red Wings historia att göra fyra mål på sina tre inledande matcher, enligt NHL PR.

Red Wings kunde till slut vinna matchen med 3–2 efter att Tyler Bertuzzi avgjort efter bara 15 sekunder in i förlängningsspelet.

Detroit Red Wings – Columbus Blue Jackets 3–2 E. SD (0–0, 2–1, 0–1, 1–0)
Detroit:
Anthony Mantha (1), Bobby Ryan (4), Tyler Bertuzzi (1).
Columbus: Boone Jenner (2), Alexandre Texier (3).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL