Sök
Eric Martinsson har en framgångsrik säsong personligt – men laget har en historiskt tung säsong.
Foto: Bildbyrån/Montage
Intervju

”Det är svårt att glädjas över någonting just nu”

Eric Martinsson gör sin bästa säsong i karriären och ligger delad trea i backarnas poängliga. 
Samtidigt gör hans HV71 sin sämsta säsong i SHL någonsin och riskerar att tvingas spela kvalspel.
– Längre fram kanske man kan glädjas mer åt sin egna säsong men just här och nu är det fruktansvärt frustrerande, säger toppbacken till hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

HV71 inledde säsongen med höga förväntningar och med förhoppningen om att kunna vara med och slåss i toppen av tabellen och kanske till och med tampas om SM-guldet. 

Så har det dock inte alls blivit utan laget har huserat i botten av SHL under i princip hela säsongen hittills vilket slutligen ledde till att klubben sparkade tränaren Nicklas Rahm under söndagen och i stället lyfte upp Stephan "Lillis" Lundh som ny coach. 

Något som är väldigt tydligt är att Jönköpingslaget helt saknar självförtroende. I nästan varje match ser det ut som att HV-spelarna konstant hänger med huvudena. 

Lagets toppback Eric Martinsson håller med om att det är dåligt med självförtroende i gruppen och menar att de behöver börja vinna matcher för att höja känslan bland spelarna. 

– Det är ju en sak som behövs och det är vinster. Man får en extrem energi av vinster och man kände det bara efter matchen mot Färjestad att vi fick en jäkla energi i gruppen och ändå blev vi överkörde här mot Rögle. Det är surt att vi inte kan ta tillvara på den energin, säger Martinsson till hockeysverige.se. 

Martinsson har en riktigt fin säsong hittills och leder den interna poängligan i HV71 hittills. Han kom till klubben inför förra säsongen och inledde lite knackigt men kom sedan igång lite senare. 

”TAGIT MITT SPEL TILL EN NY NIVÅ”

Den här säsongen har han dock höjt sitt spel och varit en toppback för HV71. 

– Det är svårt att stå och vara nöjd när man ligger näst sist i ligan (sett till poängsnitt) men om man bara ser till mitt egna spel så tycker jag att jag har spelat mycket bättre i år än vad jag gjorde förra året.
– Inledde sådär förra året och växte in i det mer och mer och tyckte att jag började komma i min rätt efter jul och sedan har jag byggt vidare på det denna säsongen.
– Jag har tagit mitt spel till en högre nivå men det är svårt att känna sig tillfredsställd när vi ligger i botten.

Den 28-årige skåningen har fått ett stort förtroende av tränarna i HV och snittar 22:18 minuters istid per match vilket är fjärde mest i hela SHL. 

– Det är väldigt kul att få det förtroendet och att de tror på en. Man får ju mer möjligheter att göra bra saker på isen och sedan växer ju självförtroendet på köpet också.

Eric Martinsson är en av de poängstarkaste backarna i SHL hittills.Eric Martinsson är en av de poängstarkaste backarna i SHL hittills.Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

”KÄNNER ATT JAG FÅTT IHOP PUSSLET”

Eric Martinsson har också tagit ett stort steg framåt i ett område av spelet, nämligen offensiven. 

Innan han kom till HV71 var hans poängbästa säsong 17 poäng på 46 matcher säsongen 2017/18 men det slog han redan i fjol med 22 poäng på 43 matcher. 

Den här säsongen har dock det stora lyftet kommit för Åstorpsprodukten som har gjort 25 poäng på 32 matcher vilket ger en delad tredjeplats i poängligan för backar i SHL. Endast Erik Gustafsson och Joel Persson har gjort fler poäng hittills. 

Vad ligger bakom det här offensiva lyftet?
– Jag känner väl alltid att jag har haft det i mig. Det är väl en kombination av att jag har tagit ett steg till som spelare men också att jag har fått en ännu tydligare offensiv roll sedan jag kom till HV.
– Jag har gnuggat mycket på mitt skott framför allt. Man lär ju sig mycket år för år och man filar på småsaker hela tiden. Jag känner att jag har fått ihop pusslet på ett helt annat sätt i år jämfört med andra år. Förhoppningen är ju att man kan fortsätta producera och hjälpa laget att vinna matcher för det är ju det som behövs just nu.

Det hjälper väl också att spela i ligans hetaste powerplay?
– Ja, exakt. Det är fantastiskt roligt. Vi har väldigt fin kemi och tänker hockey på ett likadant sätt, vi har samma åsikter och tänker och har vi inte det så kommer vi ändå ofta bra överens och hittar lösningar. Det är otroligt kul att spela powerplay nu men förhoppningen är att vi ska få ihop det lika bra i fem mot fem också för det är ju ett måste just nu.

”SVÅRT ATT GLÄDJAS”

För Eric Martinsson är det alltså hans bästa säsong i karriären hittills. Samtidigt gör HV71 sin sämsta säsong någonsin i SHL. HV71 har kommit tia i SHL-tabellen som sämst, vilket man gjort vid tre tillfällen, men just nu ligger laget tolva och på 13:e plats sett till poängsnitt. 

Hur är det att spela som bäst när laget spelar som sämst?
– Det är svårt att glädjas åt sitt egna spel, eller någonting, nu när man förlorar. I grund och botten handlar allting om att man vill vinna hockeymatcher med sina lagkamrater och just nu så gör vi ju inte det. Men längre fram, jag vet inte om det tar några månader eller något år, då kanske man kan glädjas mer åt sin egna säsong men just här och nu är det fruktansvärt frustrerande.
– Det är 20 matcher kvar och vi har fortfarande allting i våra egna händer även om vi ligger långt ner. Det är upp till oss och vi som måste göra det.
– Förhoppningsvis kan jag fortsätta producera på samma sätt men att vi kan vinna matcher. Det hade ju varit det bästa.

Eric Martinssons HV71 har haft en väldigt tung säsong.Eric Martinssons HV71 har haft en väldigt tung säsong.Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

”DET ÄR EN OND SPIRAL”

Som Eric Martinsson pratade om i början är det, bland annat, självförtroendet som tryter för Jönköpingslaget. Han nämnde då att laget behöver vinna för att få upp självförtroendet.
Där skapas dock en paradox. Laget behöver vinna för att få mer självförtroende men laget har svårt att vinna eftersom att självförtroendet är lågt. Hur man ska lösa det där är inget som har svaret på. 

– Det känns som att man står och grubblar och analyserar efter varje match. Det har varit en ond spiral hela säsongen och det är därför det är extra bittert och surt att torska när man känner att man är på gång igen som nu när vi blev totalt överkörda på hemmaplan.
– Jag vet inte… Det är en ond spiral som vi måste ta oss ur. Om jag hade haft alla svaren på vad exakt vad vi ska göra så hade jag bara gått in och gaskat in det i gubbarna. Vi måste ju bara spela med en stor portion självinsikt och inse var vi är.
– Vi kommer inte göra några vackra mål utan vi måste gnugga in puckarna och sedan kommer de vackra målen av sig själv. Vi måste börja med att kasta in puckarna på mål och ta returerna och bygga därifrån i stället för att göra tvärtom för då får vi vänta länge.

Finns det någon oro för att det kan bli kvalspel med tanke på var ni ligger i tabellen? 
– Går man och funderar på kval med 20 omgångar kvar då kommer man att hamna där så jag hoppas inte att någon går och tänker på det. Det är klart att man blir påmind om det ifall man tittar på tabellen men man måste försöka att blicka mot nästa match och leva i nuet.
– Börjar man redan tänka på kval då är det lätt hänt att man hamnar där också. Tankarna i mitt huvud och förhoppningsvis i alla andras är väl bara fokus på nästa match, avslutar Eric Martinsson


TV: Veckans SHL-lag #14

Matchrapporter: Väntad seger för Malmö som förlänger vinstsviten Söderblom höll nollan – när Skellefteå vann mot HV71 Färjestad besegrade HV 71 – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten