"Sunkens" rivstart – premiärmålade två gånger om

Oskar Sundqvist fick en riktig rivstart på NHL-säsongen 2021.
Den svenske St. Louis-forwarden stod för två mål när hans Blues fick Colorado på fall.

William Nylander var inte den ende blågule tvåmålsskytten under NHL:s premiärnatt mellan onsdag och torsdag.

St. Louis Blues svenske forward Oskar Sundqvist ville inte vara sämre, utan noterades för två fullträffar när hans Blues kunde besegra upplyfta Colorado Avalance med 4–1.

Sundqvist inledde Blues målskytte halvvägs genom den första perioden innan han satte spiken i kistan med sitt 4–1-mål i den tredje perioden.

Efter ett sent avhopp från nyförvärvet Mike Hoffman flyttades "Sunken" upp till andrakedjan med Jaden Schwartz och Robert Thomas.

– Jag fick veta det när jag kom till rinken innan matchen. Det var lite tätt inpå matchen, men det påverkade inte mig. Jag försöker bara spela mitt spel, det spelar ingen roll vem jag spelar med. I kväll gick det bra, säger Sundqvist.

Annars var det André Burakovsky som såg till att Avalanche fick en rolig start på matchen, då den svenske forwarden prickade in 1–0 till hemmalaget efter drygt fem minuters spel.

Där och då tog det roliga mer eller mindre slut för Avalanche, som fick se sin svenske lagkapten Gabriel Landeskog noteras för -3 i plus/minus-statistiken, samtidigt som både storstjärnorna Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen lämnade isen poänglösa.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 1–4