Sök
Lance Bouma fick en drömstart på SHL-vistelsen.
Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg
Intervju

NHL-värvningens mäktiga debut: "Fantastiskt"

Han värvades för att ge IK Oskarshamn tyngd och ledarskap. I sin SHL-debut gav Lance Bouma sina nya klubb precis det. Och av bara farten blev han matchvinnare – i sin första hockeymatch på tio månader.
– Det var en perfekt start för att visa att han kommer att hjälpa oss, säger Oskarshamns tränare Martin Filander efter 4–3 mot Djurgården.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Med sina 357 NHL-matcher är Lance Bouma en erfaren spelare. Under åren i Calgary Flames och Chicago Blackhawks utmärkte sig den 30-årige forwarden mer än någonting annat för sin offervilja och sitt fysiska spel.

Men när han på torsdagskvällen SHL-debuterade för IK Oskarshamn klev han fram som målskytt. Efter att IKO tappat en 3–0-ledning till 3–3 i den tredje perioden av bortamötet med Djurgården slog Bouma in segermålet med drygt fem minuter kvar att spela.

– Det var fantastiskt. Min tajming var inte den bästa, men det blev bättre och bättre ju längre matchen led. Grabbarna var bra i båset och snackade mycket. Det hjälpte, säger segerskytten till hockeysverige.se.
– Det var skönt att spela efter ett långt brejk. Jag hade inte spelat på tio månader, så det var häftigt att komma ut och spela med grabbarna och få en seger.

Bortsett från tre matcher i den schweiziska ligan har Lance Bouma enbart spelat i Nordamerika under karriären. Han hade dock klart för sig vad han kunde förvänta sig av spelet i Sverige.

– Det var mycket skridskoåkning. Det här är en liga där man måste jobba hårt. Jag har spelat en del matcher på stor is i Schweiz tidigare, men här gick det fortare, säger kanadensaren som kom till Sverige i lördags och hade hunnit se sin nya klubb från läktaren innan han debuterade.
– Jag har sett två matcher i Oskarshamn och man kunde se att självförtroendet gick upp ett par pinnhål när de vann (mot Brynäs senast). Man ser att killarna blir tryggare med pucken, spelar systemet bättre och sådana saker. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det.

Vad kommer du att erbjuda som spelare?
– Hårt arbete, först och främst. Jag tror att jag har mer offensivt spel i mig än jag visade i kväll och tidigare i min karriär. Jag vill bidra på alla sätt, vara en tuff spelare att möta som också kan göra många mål runt kassen.

"KOMMER GE MER SJÄLVFÖRTROENDE TILL DE ANDRA SPELARNA"

Oskarshamns tränare Martin Filander kunde inte annat än vara nöjd med nyförvärvets debut.

– Dels kommer han med rutin från hög nivå och dels med sitt fysiska spel och vara en lagspelare för oss. Han har en styrka runt målet och även att döda defensiva lägen. Det är de grejerna vi har värvat hit honom för, och att få några gubbar att ta rygg på honom när det drar ihop sig. Det var en perfekt start för att visa att han kommer att hjälpa oss. Han ger mer tyngd till vårt spel och kommer att ge mer självförtroende till de andra fyra, fem som han spelare med på isen, säger Filander.

Lance Bouma kommer närmast från AHL och Los Angeles Kings farmarlag Ontario Reign, Där spelade han sin sista match 7 mars förra året. Det blev med andra ord en rätt lång och plågsam väntan på säsongen 2020/21.

– Det här året var skumt för alla, kanske ännu mer hemma i Kanada än här i Sverige eftersom det varit mer nedstängt där. Ingen visste vad som skulle hända så det var svårt att planera sitt liv. 

När du väntade på en ny chans under hösten, var det en ny chans i NHL du såg framför dig?
– Det var planen. Men allt stod stilla och ingen visste vad som skulle hända förrän de beslutade att de skulle sätta i gång ligan igen. Men jag är tacksam över att ha fått chansen att spela här i och med all ovisshet som har funnits, och fortfarande finns för en del killar som är utan jobb.

När började du titta på Sverige som ett alternativ?
– Det var några veckor innan jag kom hit. Jag fick ett samtal från min agent som sa att det kunde finnas en öppning här. Jag funderade på det och blev upprymd. Jag vill få chansen att spela igen, för har man inte spelat på tio månader blir man rätt less på att hänga i gymmet varje dag utan ett riktigt syfte. Det var en lättnad att kunna komma hit.

Är spel i NHL det du fortfarande drömmer om?
– Det gör man alltid. Det är en fantastisk liga och har man en gång varit där vill man tillbaka. Men det här är en bra liga och en bra möjlighet för mig att få mer speltid och får spela i situationer man kanske inte skulle få hemma i Nordamerika. Det är det jag är ute efter. Jag vill ha kul här och njuta av resten av den här säsongen


TV: Veckans SHL-lag #12

Matchrapporter: Rögle tog bonuspoängen borta mot Oskarshamn Kim Rosdahl gjorde två mål när Oskarshamn vann mot Skellefteå Oskarshamn tog hem mötet med Djurgården på Hovet Straffar avgjorde när Örebro Hockey vann mot Oskarshamn Växjö vinner Smålandsderbyt – stjärnan gjorde mål igen

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten