Craig Schira stänger dörren för en återkomst till Rögle.
Foto: Bildbyrån
Intervju

”Rögle är inte längre ett alternativ”

Han gick från lagkapten till utfryst i Rögle. 
Nu spelar Craig Schira i HV71 men hans utlåning går ut den här veckan, och därefter är hans framtid osäker. 
En sak är dock säker – en återkomst till Rögle finns inte med i bilden.
– Det blir nog HV eller en annan klubb, tror jag, säger 32-åringen till hockeysverige.se om sin framtid. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Craig Schira var fast i frysboxen nere i Ängelholm. 

Av Rögles 20 första matcher den här säsongen fick kanadensaren endast vara ombytt sex gånger och han fick då endast totalt 13:18 minuters istid. 

Därefter lånades han ut till HV71 för att täcka upp på backsidan efter att Daniel Bertov blivit skadad. 

Skillnaden har varit som natt och dag för Schira. 

I HV fick han spela mer (13:54) under sin HV-debut än vad han hade gjort under hela hösten i Rögle. I de efterföljande matcherna har han också fått stort förtroende, spelar första backpar med Eric Martinsson och ligger runt 20 minuters istid.

När HV71 mötte Oskarshamn under måndagskvällen var 32-åringen en av lagets bästa spelare, om inte DEN bästa. Han förgyllde kvällen genom att sätta ett läckert "coast-to-coast" mål.

”VAR LITE OROLIG I BÖRJAN”

Schira har nu gjort två mål på tre matcher i HV. 

– Ja, men vem räknar, säger han efter matchen och skrattar:
– Det kändes bra att sätta den. Jag vet inte riktigt hur länge jag kommer vara här så det känns skönt att hjälpa till. Jag vill hjälpa det här laget att vinna så länge som jag är här.

Craig Schira menar också att han har kommit in bra i HV71 och trivs med hockeylivet i Jönköping än så länge – även om han medger att det var lite nervöst först. 

– Det är lite annorlunda att komma in mitt under säsongen men jag har känt mig som en del av det här laget från dag ett. Alla, både spelare och personer runt omkring, har välkomnat mig och varit så schyssta mot mig. Det har aldrig varit något problem att komma hit. 
– Jag var lite orolig i början där för man vet aldrig hur det ska bli när man kommer in till ett helt nytt lag. Det har inte varit några bekymmer och även om jag bara varit i några veckor så känns det som att jag spelat här i flera månader.

Det har varit skilda världar den här säsongen för Craig Schira.Det har varit skilda världar den här säsongen för Craig Schira.Foto: Bildbyrån

På isen har det gått riktigt bra för kanadensaren som har varit ledande i HV71 de senaste två matcherna. Han själv bara tackar och tar emot för förtroendet. 

– Det har känts bra ända sedan jag kom hit. Tränarna har gett mig mycket förtroende och jag känner inte att det är någon som håller tillbaka mig utan jag går bara ut och spelar mitt spel. Jag känner mig som själv där ute på isen och kan spela min bästa hockey.

Trots att han inte hade spelat matcher under i princip hela hösten så har Schira visat sig vara i bra form. 

– Jag har tränat mycket och kört extra efter varje lagträning. Formen har inte varit något problem utan jag har jobbat hårt även om det inte blivit matcher. Jag känner mig bra.

”HAR VARIT UTANFÖR MIN KONTROLL”

Att tvingas sitta på läktaren under så lång tid är självklart inte roligt för någon spelare. Nu berättar han nu om hur han har sett på situationen som han har suttit i under hösten.

– Det har varit annorlunda. Jag har aldrig varit i den här situationen tidigare. Det var ju tufft där att inte få spela någonting i Rögle, men det är inte mitt val. De fattar beslut om vad som är bäst för dem och det kan inte jag kontrollera. Jag är tacksam över möjligheten som jag har fått här i HV71 och det känns skönt att kunna hjälpa till.

Det har varit tvära kast för Craig Schira i Ängelholm. 
Han värvades dit 2017 från Luleå och kom på en delad sjätteplats i backarnas poängliga i SHL direkt under debutsäsongen i Rögle efter att ha stått för 28 poäng.

Säsongen därefter utsågs 32-åringen till lagkapten för Rögle men det varade endast i ett år då han var skadad inledningsvis under fjolåret vilket gjorde att Mattias Sjögren i stället utsågs till kapten. 

Den här säsongen har Schira sedan placerats i frysboxen och fått sitta mer på läktaren än vara på isen.
En utveckling som gått fort för honom. 

– Det har varit speciellt och lite konstigt att behöva ställa om till det. För det mesta har det varit saker utanför min kontroll. Tränarna och ledningen där har mycket att säga till om kring vad som händer med mig eller deras andra spelare. Jag tänker inte skylla på alla andra men man kan ju inte göra någonting om man inte får spela.

Det har tagit lite på självförtroendet?
– Ja, i början så gjorde det det, men jag fick inse att jag fortfarande är en bra spelare och det tycker jag att jag har visat nu när jag fått spela. Jag är tacksam till HV att de har gett mig möjligheten och hjälpt mig att visa hur bra jag kan spela.

Blir det en fortsättning i HV71 för Craig Schira?Blir det en fortsättning i HV71 för Craig Schira?Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

”KAN INTE SITTA PÅ LÄKTAREN 30 MATCHER”

Craig Schiras låneavtal med HV71 skrevs till årsskiftet – vilket innebär att han kommer att lämna Jönköping efter matchen mot Frölunda på onsdagen. Om inte lånet förlängs det vill säga. 

Vad som händer nu är därför oklart och backen är förtegen om sina tankar framöver. 

– Det återstår att se. Vi får vänta och se vad som händer. Vi ska sätta oss ner med HV och prata om det där snart men jag vet inte än. Jag vill inte avslöja för mycket eller ge er för mycket information.

Men att återvända till Rögle vore väl inte optimalt nu?
– Nej, Rögle är inte längre ett alternativ. Det är inte ett alternativ för mig. Vi får vänta och se. Det blir nog HV eller en annan klubb, tror jag.

Varför är dörren stängd till Rögle?
– Tja, jag kommer förmodligen inte få spela där. Om det blir så att jag ska återvända dit nu efter att lånet tar slut så får jag ju göra det bästa av situationen. Jag kan inte åka dit och få sitta på läktaren och inte spela någonting i 30 matcher till där, det går inte, avslutar Craig Schira.


Örebros Robin Salo om NHL-alternativen

Matchrapporter: Tuff match slutade med seger för Färjestad mot Rögle Stark defensiv när Örebro Hockey vann mot HV 71 Straffar avgjorde när Rögle vann mot Linköping Oskarshamn avgjorde i förlängningen mot HV 71 Seger för Timrå efter avgörande i förlängningen mot HV 71

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL
fredag 07 oktober
19:00 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Brynäs SDHL
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
lördag 08 oktober
12:00 Djurgården - Brynäs SDHL
13:00 Linköping - Leksand SDHL
15:00 Almtuna - Djurgården Hockeyallsvenskan
15:15 Frölunda - Luleå SHL
15:15 Timrå - Örebro SHL
15:15 Leksand - Malmö SHL
15:15 Oskarshamn - Färjestad SHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 HV 71 - Linköping SHL
18:00 Växjö - Rögle SHL
18:00 Brynäs - Skellefteå SHL
18:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 AIK - Luleå SDHL
18:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
00:00 Minnesota Wild - Dallas Stars NHL
söndag 09 oktober
12:00 Djurgården - Leksand SDHL
15:00 Kristianstad - Vastervik Hockeyallsvenskan
15:00 Mora - Ostersund Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
18:00 Tingsryd - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
tisdag 11 oktober
18:00 Krakow - Färjestad Champions Hockey League
19:05 Frölunda - Grenoble Champions Hockey League
19:30 Djurgården - Brynäs SDHL
20:35 Zürich - Rögle Champions Hockey League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 12 oktober
04:00 Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Vita Hästen - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Vastervik Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten