Junior-VM 2021

Nästa storkross i JVM

Kanada vann med 16-2 mot Tyskland under lördagsnatten.
Då ville USA inte vara sämre än grannlandet utan gick också ut och tog en förkrossande seger.

22-3 i skott men bara 1-0 efter 20 spelade minuter.

Målvakten Sebastian Wraneschitz hade gjort allt för att hålla kvar sitt Österrike i matchen men det räckte bara så länge.

I den andra perioden briserade dammen och USA fick in mål på mål på mål.

När den andra var slut hade ställningen blivit 7-0 till jänkarna som då ledde skotten med 55-5.

MÅLVAKTEN UT SKADAD

Den tredje perioden började på samma sätt och inom de första sex minuterna hade amerikanerna skjutit tre nya mål för att gå upp till en tvåsiffrig ledning.

Den österrikiske keepern, Wraneschitz, hade trots krossen gjort en hyfsad match och räddat 58 av 68 skott i mitten av den tredje perioden. Då fick han en smäll som gjorde att han tvingades lämna matchen skadad och in kom i stället Jakob Brandner

Brandner fick då släppa in ett mål på sitt första skott innan han lyckades stoppa blödningen.

STJÄRNORNAS POÄNGFESTER

Skotten skrevs till 73-10 och USA vann matchen med hela 11-0, bara timmar efter att Kanada klappat till Tyskland med 16-2.

Flera av de amerikanska stjärnorna hade lekstuga ute på isen. Trevor Zegras var bäst med två mål och två assist, Matthew Boldy satte ett hattrick medan Alex Turcotte noterades för tre assist.

Härnäst väntar ett möte med Sverige för Österrike.