OLD SCHOOL HOCKEY
Pelle Prestberg.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Old School Hockey

Värmlänningen som blev en av Elitseriens bästa målskyttar

I veckans Old School Hockey möter vi en av de främsta målskyttarna någonsin inom svensk hockey  Pelle Prestberg.
Här berättar han bland annat om SM-gulden med Färjestad, och den allsvenska succén med Leksand.

Pelle Prestberg tillhör svensk hockey riktigt stora så kallade ”snipers”. Med ”sniper” menas på hockeyspråk som bekant målskyttar. Han var ständigt högt upp i poängligan under sina år i elitserien och säsongen 2009/10, då han spelade för Leksand, blev han Hockeyallsvenskans bästa målskytt med 30 mål.

När man pratar med Prestberg inser man ganska snabbt att han inte var mas från början. Han svarar nämligen på klingande värmländska när jag frågar honom om hur stor hockeyn var hemma i Munkfors när han växte upp där.

– Hockeyn var nog den största sporten. Det var mest ishockey och fotboll som var dom stora sporterna, men även lite innebandy och bordtennis var sporter som många höll på med där då.

Spelade du både hockey och fotboll?
– Ja, jag spelade också fotboll länge. Det var en bra kombination eftersom det inte var så hög nivå. Då kunde man spela fotboll långt in på hockeyns barmarkssäsong. Det gick att kombinera det där på ett bra sätt. Men det var många som höjde på ögonbrynen när jag till slut valde att satsa på hockeyn istället för fotbollen.

VÄXTE UPP MED BLIVANDE RADARPARTNERN

Pelle Prestberg var inte ensam om att bli en blivande storspelare från hans generation i Munkfors. Tidigt lärde han känna den blivande världsmästaren Peter Nordström. Pelle och Peter skulle sedan bli ett giftigt radarpar i Munkfors, Tre Kronor och Leksand, men framförallt under alla deras säsonger tillsammans i Färjestad.

– Peter och jag är uppväxta ihop så vi har känt varandra sedan barnsben. Han bodde 500 meter norr om ishallen och jag 500 meter söder om den. Ishallen blev mittpunkten mellan oss kan man väl säga.
– Det var landhockey som gällde när vi inte var i ishallen. Peter är uppväxt på ett område som heter Hagalund och jag i ett område som heter Munkåsen så ibland blev det matcher mellan oss.

Pelle Prestberg är nu assisterande tränare i Färjestad.Pelle Prestberg är nu assisterande tränare i Färjestad.Foto: Ronnie Rönnkvist

Ett brinnande intresse för sport i familjen fanns det. Pelles pappa Lennart Prestberg hade spelat hockey i IFK Munkfors, Mamma Barbro var länge kassör i föreningen och hans två systrar spelade fotboll.

– Familjen har alltid varit viktig för mig. De har alltid ställt upp på ett fantastiskt sätt.
– Jag kommer ihåg att morsan skjutsade ner mig till farsans bensinstation för att han var tvungen att knyta mina skridskor på ett visst sätt för att sedan köra mig vidare upp till Klingevi för träning.

Vem har annars varit den viktigaste ledaren för dig under uppväxtåren i Munkfors?
– Vi hade en farbror som hette Sören Jansson och som betydde mycket i bland annat mitt hockeyliv. Sören var vaktmästare upp på Klingevi. Han var alltid där och såg till att vi hade nyspolad is, nyslipade skridskor och att det alltid var öppet så att vi kunde byta om. Man kan väl säga att det alltid var hög service. Han blev som en extrapappa för mig.
– Det var också uppe på Klingevi som alla ungdomar samlades. Efter skolan gick man upp dit och åkte. Vi spelade två-mål, sköt och hade kul innan de vanliga träningarna började. Så det har blivit många timmar på Klingevi.

Var det även Sören Jansson som kallade dig till din första A-lagsmatch?
– Sören var tränare tillsammans med Kjell Johansson det året, men om det var Sören som kallade mig eller inte kommer jag inte ihåg.
– Jag var med tre matcher säsongen 1990/91. Jag spelade ofta back första åren i Munkfors. Det var så att jag spelade både back och forward i ungdomslagen. När jag klev in i A-laget blev jag ofta back eftersom jag då kunde använda mitt skott när vi spelade powerplay.

”FICK GLÅPORD SOM MAN INTE TRODDE FANNS”

Pelle Prestberg gör två hela A-lagssäsonger i IFK Munkfors innan han väljer att lämna moderklubben för spel i Sunne IK.

– Munkfors låg i Division 2 medan Sunne gick upp i div 1. Lennart Sundberg, som var tränare i Sunne då och bekant till familjen, ringde och frågade om jag ville komma över dit och prova på, vilket jag då gjorde.
– Jag hade även träffat min sambo, Veronica, något år tidigare och hon kommer ifrån Sunne. Så det beslutet var egentligen inte så svårt att ta utan ganska enkelt eftersom jag hade möjligheten att gå upp en division.

Det blev bara en säsong för Prestberg i Sunne innan han flyttade tillbaka till Munkfors.

– Sunne fick kvala ner till tvåan den säsongen. Där mötte vi bland annat Munkfors. Det blev spännande matcher kan jag säga. Jag bodde i Sunne med Veronica men jobbade i Munkfors hos min far på bensinmacken. Det var en jobbig kvalserie, säger Pelle Prestberg med ett skratt.
– Det var inte så populärt och man fick glåpord som man inte trodde fanns, en del från folk man kände.
– Vi mötte Munkfors hemma på Sunnevi i Sunne. Vi ledde när det bara var någon minut kvar men Munkfors vände och kvitterade i slutsekunderna i den så kallade ”mirakelmatchen”. I och med att Munkfors tog en poäng tog de platsen från oss upp till division ett och vi åkte ner till division två. Men det slutade till slut att Sunne fick en friplats till division ett. Då valde jag att flytta tillbaka hem till Munkfors.

BB971012BB022

När kontaktade Färjestad dig?
– Det måste ha varit 1996. En dag då jag kom till macken, jag tror att det var efter lunch, sa farsan att det var någon som hade sökte mig och att han hette Håkan Loob. Han skulle ringa upp igen. Farsan visste naturligtvis vad det gällde, men det var spännande minuter innan Håkan ringde upp igen. Han ville att jag skulle vara med och träna med Färjestad under ett landslagsuppehåll, vilket jag självklart var intresserad av. Vi hade inte så mycket kontakt efter det. Det var däremot mer genom min kompis, Peter Nordström, som redan då spelade i Färjestad. Vi hade daglig kontakt. Man var ju intresserad av vad de gjort på träningen, vilka övningar, kedjor på träningen osv. Och så var man ju
nyfiken på om de frågat något mer om mig, säger Prestberg med ett lätt skratt.
– Sedan vet jag att det var Håkan och Bo ”Kulon” Lennartsson var upp till Munkfors och kollade på någon match, där jag spelade bra och gjorde några mål.  Att man lyckas spela bra när de är och scoutar en är ju mycket tur. Men säsongen gick bra och jag gjorde 28 mål den säsongen i div 1.

VANN SM-GULD I DEBUTSÄSONGEN

Pelle Prestberg debuterar i Färjestad mot Frölunda. En match som värmlänningarna förlorade med 2-0. I tredje omgången visar Pelle Prestberg varför Håkan Loob tagit honom till klubben. När Färjestad möter Västerås i Rocklundahallen gör Prestberg både 0-1 och 0-2 i första perioden.

– Just matchen mot Västerås minns jag inte alls faktiskt. Det jag bäst kommer ihåg var när jag kom ner och fick spela med Jörgen Jönsson och Peter Nordström direkt. Redan från första träningen satte dom ihop oss tre.

Färjestad går till final redan första säsongen Prestberg spelar i laget. I finalen väntar Djurgården coachade av Stephan ”Lillis” Lundh och Niklas Wikegård.

– Det var en het finalserie. Vi spelade fruktansvärt bra hela det året och vi satte rekord i antalet förlustfria matcher. Djurgården hade ett väldigt bra lag och att vända och vinna finalserien var fantastiskt.
– Jag minns att vi kom hem till Karlstad för att spela den fjärde finalmatchen och Djurgården hade upplagt för att vinna guldet om man vann den matchen. Vi såg att dom kom i kostym och var lite festklädda. Det blev naturligtvis en extra tändning för oss. Vi vann hemma och sedan hade vi möjligheten att vinna i Stockholm. Jag gör 1-0 och jag har för mig att matchen blev avbruten för omspolning då det hade kastats in en massa grejer på isen.
– Sedan kvitterar Thomas Johansson. Det blir sudden death och Greger Artursson får gå in och avgöra med ett slagskott som går in mellan benen på Tommy Söderström. Det var fantastiskt.

Ishockey, elitserien, SM-final, FŠrjestad - SkellefteŒ

Du kommer från Division 1 spel med Munkfors rakt in och vinner SM-guld och utses till Årets Rookie. Dessutom kommer du med i Tre Kronor. Blev du aldrig fartblind?
– Nej, det kändes inte så och man tänkte inte i dom banorna heller. Jag var ändå 22-23 år och när man är omkring dom här stjärnorna, som man kan kalla dom, så lär man sig att vara på ett visst sätt.
– Klart att när man ser tillbaka så förändrades man. Man mognar, får rutin, man blir van och känner sig mer bekväm i vissa situationer. Men att stå med båda benen på jorden och vara ödmjuk är något som jag varit viktigt för mig och att vara tacksam för att man får jobba med sin hobby på heltid.
– Självklart hade man som mål att vara med i landslaget när det gick så pass bra. Jag var med på sista landslagslägret inför VM. Det var Sweden Hockey Games som var sista turneringen innan man tog ut VM-truppen. Jag hade otur och var en av dom två sista som åkte ur truppen. Om jag minns rätt så var det jag och Fredrik Bremberg som fick gå in i ett rum efter sista matchen och få beskedet att tyvärr vi kom inte med. Det var lite surt och det året vann vi VM också.
– Jonas Bergqvist gjorde sin sista VM-turnering då och spelade ihop med ”Norda” (Peter Nordström) och Jörgen Jönsson. Det var en ganska bra spelare som slog ut mig, om man säger så.

Är du besviken över att det inte blev mer spel i Tre Kronor?
– Att komma med i landslaget är en bekräftelse att du lyckats vara en av de bästa . Jag var också med i turneringen i Tjeckien säsongen efter, men det blev tyvärr min sista.
– Klart att när man ser tillbaka så var en stor dröm att vara med i landslaget och VM. Vi hade en kedja som fungerade väldigt bra så visst är man lite besviken.

Vad var kemin i kedjan med dig, Peter Nordström och Jörgen Jönsson, den så kallade Jönssonligan?
– Vi körde alltid med öppna kort och var alltid ärliga mot varandra. Vi pratade genom saker och ting på ett sätt som jag inte upplever att man gör idag. Man kunde sitta i båset och få en jäkla avhyvling om man inte gjorde något som vi hade gjort upp. Utan att bli bittra på något sätt. Kraven på varandra i kedjan var skyhöga.
– Vi är tre vinnarskallar som hatar att förlora och vi ville utvecklas hela tiden. ”Norda” och Jörgen var med i landslaget och fick på det sättet mycket rutin och hårdhet med bättre motstånd och jag lärde mig jättemycket av dom.
– Dom har ju självklart betytt mycket för min utveckling och karriär men det känns ändå skönt för mig att kunna bevisa att jag kunde fortsätta hålla en hög nivå i mitt spel även utan dom vid min sida.

Prestberg bildade en framgångsrik kedja med Jörgen Jönsson och Peter Nordström.Prestberg bildade en framgångsrik kedja med Jörgen Jönsson och Peter Nordström.Foto: Bildbyrån

SPELADE SEX SM-FINALER

Säsongen 2000/01 lämnar Pelle Prestberg Färjestad för att flytta till Göteborg och spel med Frölunda under två säsonger.

– Jag var sugen på något nytt och fick inte heller den speltid som jag hoppades på året innan Frölunda. Det gick lite sämre och jag kände att jag kunde utvecklas bättre om jag gick någon annanstans. Då var Frölunda ett jättebra alternativ.

Du spelade med en ung Henrik Lundqvist då. Kunde man se redan då att hans hade potential att bli den stormålvakt som han blev?
– Ja, det kunde man. Han var fantastiskt bra redan som junior då han kom upp i Frölundas A-lag. Det var en upplevelse att få se Henrik, Joel LundqvistJari TolsaMagnus Kahnberg komma upp där.

Pelle Prestberg återvänder till Färjestad och vinner ytterligare två SM-guld med klubben.

– Vi gick till sex finaler med Färjestad, tre vunna och tre förluster och vi har alltid varit i slutspel, vilket är fantastiskt.

Vad var styrkan med det Färjestad som fick sådana enorma framgångar under dina år i klubben?
– Styrkan var givetvis att vi hade bra lag med bra karaktärer som trivs ihop. Spelare som kan göra poäng och avgöra matcher framåt, spelare som slänger sig och täcker skott och offrar sig till det yttersta och en målvakt som spelar sin bästa hockey på slutet av säsongen. Att få ihop alla bitar med att få spelare att acceptera sina roller fullt ut. Alltid när man närmar sig slutspel så är Färjestad med. Nästan oavsett hur det gått under serien får man ihop det på slutet för att kunna utmana om guldet. Det sitter i väggarna.

Ishockey, Elitserien, Sundsvall - Leksand

”ALLTID HAFT KÄNSLOR FÖR LEKSAND”

Inför säsongen 2008/09 lämnar Pelle Prestberg Färjestad för andra gången. Ny klubbadress blev Leksand som då spelade i Hockeyallsvenskan.

– Jag förhandlade om nytt kontrakt och jag kände att det kanske var dags att flytta på sig och prova något nytt. Jag hade spelat sex säsonger i rad med Färjestad och jag visste att Leksand var intresserade av mig.
– Jag har alltid haft känslor för Leksand eftersom jag som ungdomsspelare var många år på deras hockeyskola. Dessutom sökte jag upp till hockeygymnasiet där, men fick inte plats. Så det dom presenterade för mig var jätteintressant. Jag skulle komma upp och bli kapten och få en stor roll i laget. Genom åren där Leksand varit i allsvenskan har jag alltid tyckt att dom saknades i elitserien och att då få möjlighet och vara med och föra upp Leksand dit igen vore en stor dröm.

Du får en stor roll och du tar den verkligen, men hur upplevde du att steget var mellan spel i elitserien och Hockeyallsvenskan?
– Första två åren tyckte jag att det var allsvenskan var ganska ojämn ändå. Det var ett toppskikt på fyra eller fem lag som var bra. Sedan var det en del lag som var mindre bra. Skillnaden mellan lagen var mycket större än vad det är idag.
– Det var ändå fantastiskt att komma in i den atmosfären med mycket folk på läktarna vart vi än kom. Det i sig gjorde att det blev en fantastisk upplevelse. Ser man det till själva matcharrangemangen så var det skillnad mot vad man var van med från elitserien.

När är det du får den höftskada som du fortfarande har problem med?
– Vi är på ett försäsongsläger med Leksand. Vi skulle spela någon match där och jag hade fått ont och skridskoåkningen fungerade inte överhuvudtaget. Det här var hösten 2011. Jag hade klarat mig ganska bra från skador genom åren. Jag hade haft en handled som krånglat lite tidigare, men den hade jag fått ordning på. Så det här var ett riktigt bakslag.
– Först lämnade jag Leksand för att komma tillbaka till Färjestad och vinna SM-guld. Det var en pärs och utmaning i sig att flytta till hem till Färjestad igen för att skriva på ett 1+1 kontrakt. Min förhoppning var att vara kvar i Färjestad eftersom jag vann vår poängliga i serien och tog SM-guld.
– Nu sa Färjestad upp kontraktet inför optionsåret och jag visste att Leksand var intresserade av att jag kom tillbaka dit. Förutsättningarna att ta steget upp i elitserien såg ännu bättre ut nu. Att bli skadad på försäsongen till att ta ett beslut att avsluta säsongen just innan kvalserien på grund av skadan inte var riktigt det jag hade räknat med.
– Den här tiden var jättejobbig både psykiskt och fysiskt. Vi hade tränat och allt kändes bra och en halvtimme senare kom man knappt upp från soffan och jag hade en värk som gjorde att man åt värktabletter hela tiden. Jag gjorde ett ordentligt försök att komma tillbaka innan kvalserien 2011/12, men det gick inte och då tog vi ett beslut att det fick var slut på säsongen. Men med en förhoppning om att en eventuell operation skulle kunna rädda hockeykarriären.

Du opereras och du tar dig tillbaka men hur gick tankarna under alla tunga månader av rehab-träning?
– Det var många tankar om att lägga av samtidigt som man bara längtade efter att komma ut till dom andra på isen igen. En blandning av himmel och helvete kan man säga. Många träningstimmar med rehabilitering för att bygga upp muskler igen och mycket cykel för konditionen. Men också mycket ensamträning på is ju närmare comeback jag kom.

Pelle Prestberg B

Vad är det som tar Leksand upp till SHL säsongen 2012/13?
– De stora anledningen var att vi hade ett bra lag. Tommy Salo hade byggt upp laget på ett väldigt bra sätt där vi hade en mycket bra blandning av karaktärer och vi hade i stort sett samma lag som säsongen innan. Bland annat hade vi Mattias Timander, en fantastisk ledare och personlighet som var viktig för laget.
– Sedan hade vi en målvakt (Oscar Alsenfelt) som stod på huvudet och räddade i kvalserien. Flytet vi kanske hade haft emot oss förut hade vi med oss nu. Stolpe in istället för stolpe ut. Marginalerna på vår sida. Det var en jobbig säsong för alla i föreningen med rekonstruktion och så vidare, men detta tror jag sammansvetsade oss ännu mer.

Efter åren du slitit med Leksand, kan du klä ord på känslan när du står i Tegera Arena efter matchen mot Rögle i kvalserien och ni är klara för spel i SHL?
– Det var en fantastisk glädje att få vara med på isen först och främst. Jag hade tillbringat många matcher på läktaren och det hade inte varit samma sak att sitta där som att vara med på isen just när det här händer.
– Ser jag tillbaka till 2008 när jag kom upp till Leksand så har hela föreningen hela tiden haft som mål att komma upp till SHL. Att då få vara med på isen efter två skadefyllda säsonger var fantastiskt. Att se alla glädjetårar runt omkring sig på isen var fantastiskt. En härlig känsla, säger Pelle Prestberg.

PELLE PRESTBERGS DRÖMFEMMA

Avslutningsvis lät vi tidigare i år Pelle Prestberg plocka ut sin drömfemma. Så här landade det:

– Jag känner idag en stor tacksamhet och ödmjukhet över att jag fått jobbat med min hobby, ishockey, i så många år. Först som spelare och nu sedan något år tillbaka som tränare. Alla upplevelser och trevliga människor man jobbat med och spelat mot genom åren, säger Pelle Prestberg som under många år i Färjestad tillhörde den så kallade ”Jönssonligan” tillsammans med Jörgen Jönsson och Peter Nordström.
– Vi körde alltid med öppna kort och var alltid ärliga mot varandra. Vi pratade genom saker och ting på ett sätt som jag inte upplever att man gör idag. Man kunde sitta i båset och få en jäkla avhyvling om man inte gjorde något som vi hade gjort upp. Utan att bli bittra på något sätt. Kraven på varandra i kedjan var skyhöga.
– Vi är tre vinnarskallar som hatar att förlora och vi ville utvecklas hela tiden. ”Norda” och Jörgen var med i landslaget och fick på det sättet mycket rutin och hårdhet med bättre motstånd och jag lärde mig jättemycket av dom.
– Dom har ju självklart betytt mycket för min utveckling och karriär men det känns ändå skönt för mig att kunna bevisa att jag kunde fortsätta hålla en hög nivå i mitt spel även utan dom vid min sida.

Pelle Prestberg firar SM-guldet 2006 med Jörgen Jönsson.Pelle Prestberg firar SM-guldet 2006 med Jörgen Jönsson.Foto: Andreas Hillergren/Bildbyrån

Pelle Prestberg har plockat ut sin drömfemma med spelare han spelat med under åren. Så här kom den att se ut:

MÅLVAKT

Henrik Lundqvist

”En otroligt talangfull kille som kom upp i A-laget när jag spelade i Frölunda. Träna på mitt skott efter träningarna är något jag alltid gjort. I Göteborg fick jag allt som oftast sällskap av en ung Henke, som också ville vara kvar och ha fler skott att rädda”

BACKAR

Zdeno Chára

”Spelade med Zdeno i Färjestad under lockoutsäsongen 04-05 . Han var nyttig på alla sätt och vis. Noggrann och ville bli bättre varje träning. På hans första träning fick jag känna på hur det var att åka på en tackling av 205cm och 113 kg Zdeno, då han klev upp och körde över mig under träningens första övning, som dessutom var en uppvärmningsövning…”

Oliver Ekman Larsson

”Vi kom upp samtidigt till Leksand, jag som 33 åring och Oliver som 16-17 åring. Spelsinne och skridskoåkning som få, redan då. En otroligt snäll kille som jag gillar skarpt”

FORWARDS

Filip Forsberg

”Nyfiken och talangfull kille som jag fick spela med och sitta bredvid i omklädningsrummet under en säsong i Leksand. Målkänsla som få och magiskt fina handleder. Räckvidden och förmågan att få med sig pucken ut ur trånga situationer fanns där redan då”

Jörgen Jönsson och Peter Nordström

”Min center och andra forward. Jag är otroligt stolt över att fått spela tillsammans med dessa killar under så många år i Färjestad i den så kallade ”Jönssonligan” I dessa herrar finns det hockeykunnande i massor. Kompletta ishockeyspelare med sina otroliga spelsinnen. Vinnarkänsla, ledaregenskaper, personkemin, hängivenheten. Deras driv och nyfikenhet att utvecklas för att bli ännu bättre varje träning, är något jag skulle vilja att fler kunde ta efter.”

COACH

Tommy Samuelsson

”En tränare som jag haft i Färjestad och som jag har största respekten för. Hans arbetsmoral, noggrannhet och hockeykunskaper är något extra. När vi vann 2011 tycker jag att han behandlade gruppen på ett mycket bra sätt. Vi var några hemvändare den säsongen. Målet var såklart SM-Guld. En bit in i säsongen såg vi inte ut som några SM-vinnare, men över tid föll bitarna på plats och vi kunde ta det nionde SM-Guldet i Färjestads historia”TV: Håkan Loob i Wikegård vs

Matchrapporter: Leksand slog Frölunda i måljämn match i Scandinavium Michael Lindqvist gjorde två mål när Färjestad vann mot Timrå Oscar Möller gjorde två mål när Skellefteå vann mot Färjestad Örebro Hockey slog Leksand i måljämn match i Tegera Arena Skellefteå utklassade Färjestad på hemmaplan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL
fredag 07 oktober
19:00 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Brynäs SDHL
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
lördag 08 oktober
12:00 Djurgården - Brynäs SDHL
13:00 Linköping - Leksand SDHL
15:00 Almtuna - Djurgården Hockeyallsvenskan
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 AIK - Luleå SDHL
18:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten