Edwin Hedberg.
BILDBYRÅN
Intervju

Hedberg stekhet – när han gjorde två mål

ANNONS

MODO stod för en fin insats och Västerås IK var aldrig riktigt nära när MODO till slut vann med 4–1. Två av målen gjordes av stekhete Edwin Hedberg som nu har gjort fyra poäng på de två senaste matcherna.

– Jag orkar spela fler byten med högre tempo, säger stjärnforwarden.

Det blev en drömstart för MODO när de vann tämligen bekvämt mot ett Västerås IK som fortsätter att ha det tufft. Redan efter 3:30 stod det 2–0 på tavlan. William Strömgren öppnade målskyttet med sitt första mål för säsongen och sedan var det Edwin Hedbergs tur att kliva in i protokollet. Just Edwin Hedberg stod för en otroligt fin insats och gjorde även 3–1. Matchen slutade 4–1 efter att Jeremias Lindewall firade sitt nya kontrakt med ett mål i öppen bur.

– Det var en rolig hockeymatch. De var inte helt ofarliga men jag tycker ändå att vi var det bättre laget överlag och hade koll på dem, säger Edwin Hedberg efter matchen.

Din egen insats?

– Det känns bättre och bättre. Jag känner att jag orkar spela fler byten med högre tempo än tidigare. I dag fick jag utdelning för det.

Hur känns det i kedjan, med kemi och allt?

– Ingen av oss hade en bra inledning av säsongen. Nu när vi får spela tillsammans så tycker jag att samtliga har höjt sig. Så det känns bra, vi har väldigt roligt på isen.

På onsdag väntar formstarka Södertälje och på fredag är det återigen Västerås IK som står för motståndet. Hedberg menar att söndagens resultat kan påverka matchbilden på fredag. 

– Det tror jag, absolut. Det sätter sig i huvudet på dem och med en bra start, som vi hade idag så kommer de gräva ner sig. Det är lätt hänt.

Ser ni själva att ni är på rätt väg rent spelmässigt?

– Det har börjat se bättre ut i alla aspekter. Både träningar och matcher har blivit bättre. Vi börjar få bra självförtroende, det tror jag beror på att vi är mer synkade på isen. Den här matchen kommer definitivt bidra till den goda stämningen och som ett bevis på att vi är på väg åt rätt håll, säger Edwin Hedberg avslutningsvis.

Du kanske även vill läsa:
Modo slog VIK Hockey efter Edwin Hedbergs dubbel
Modo slog VIK Hockey efter Edwin Hedbergs dubbel
Draftade talangen stannar i MODO
Draftade talangen stannar i MODO
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL