Dag och natt – efter att ha lämnat Modo har det börjat lossna för Lukas Wernblom.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Efter tunga tiden i Modo - nu lossnar det: "Har en stor offensiv roll"

Han fick det inte att lossna hemma i Örnsköldsvik med Modo. Men efter ett stopp i Västervik har Lukas Wernblom funnit både trygghet och produktion i sin nya klubb Mora IK.
– Jag tror att vi är på väg att bygga något riktigt bra här, säger han till hockeysverige.se.

Fostrad och stöpt i Modo, men Lukas Wernblom fick aldrig riktigt till det i hemstadens klubb. I oktober i fjol spelade han sin sista match för klubben då han lånades ut till allsvenska rivalen Västervik. 

"Lukas har inte varit nöjd med sin situation gällande speltid och vi har därför gemensamt kommit fram till den här lösningen. Vi önskar Lukas all lycka till under den fortsatta säsongen", kommenterade Modos sportchef Fredrik Glader ynglingens sorti.

– Först och främst tycker jag att kommunikationen brast lite överlag. Det funkande inte och då var det skönt att hitta lite andra vägar, säger Lukas Wernblom till hockeysverige.se när han ser tillbaka på uppbrottet.
– Då öppnades den här möjligheten upp och Västervik kom på tal ganska snabbt, vilket kändes jättekul.

"ETT JÄTTEBRA STEG FÖR MIG" 

I dag är det en flytt han är tacksam över att ha gjort, även om det poängmässigt inte blev riktigt vad han hade hoppats på. Under sina 46 matcher i klubben svarade Wernblom för åtta mål och totalt 16 poäng. 

– Först och främst tycker jag att det har varit väldigt nyttigt för mig att flytta. Jag hade en jättebra tid i Västervik även fast produktionen kanske inte blev som jag hade tänkt mig, berättar Lukas Wernblom för hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag fick en hel del förtroende och även spela lite annorlunda, mer i offensiva situationer, vilket var lite av det jag var ute efter. Det blev ett jättebra steg för mig.

Varför valde du just att spela för Västervik?
– Det stod mellan några lag, men jag kände att Västervik verkligen trodde på mig samtidigt som jag redan kände några av grabbarna i laget. Det här gjorde att det kändes som att det blev en lätt övergång.

Lukas Wernblom.Foto: Bildbyrån/Dennis Ylikangas

Hur ser du tillbaka på säsongen sedan du kom till Västervik?
– Jag skulle säga att den gick upp och ner för mig precis som för laget. Jag tycker att jag växte som person och även som spelare så jag ångrar absolut inte att jag åkte dit.
– Sedan är Västervik en stad som är väldigt lik ”Ö-vik”. Det är nära till vattnet och staden är inte särskilt stor. Jag fick några favoritrestauranger som jag gick till ofta och så vidare, säger 20-åringen som också fick vara med om att möta Modo i Fjällräven Center i Örnsköldsvik.
– Det var självklart speciellt eftersom det var första gången jag satt på den sidan av båsen. Klart att det blev lite extra tändvätska att möta dom jag känner, men samtidigt var det bara att gå ut och göra samma jobb som jag brukar göra, så det blev inte någon jättestor skillnad.

Blev du lite extra nervös inför matchen med tanke på att du lämnade klubben tidigt samma säsong?
– Nervös vet jag inte. Jag kanske var lite mer taggad och påslagen. Det var faktiskt inte heller något liv från läktaren utan det var lugnt. Vi fick vinna dessutom så det var en härlig hockeymatch.

Gjorde du något mål?
– Nej, men Victor Öhman gjorde fyra, säger Wernblom med ett lätt skratt.

PRATADE MED SHL-KLUBBAR

Wernblom är annars ett namn som förknippas stark med just Modo.

Pappa Magnus är en ikon i klubben och storasyster Moa fick sin uppfostran i klubben, men är nu inne på sin fjärde säsong i Linköping. Däremot spelar yngsta Wernblom, Wilma, kvar i Modo.  

– Självklart har Modo varit en del av hela min uppväxt. Nu har jag egentligen SK Lejon som moderklubb, men det känns egentligen som jag spelat hela min karriär i Modo. Självklart betyder klubben mycket och har absolut en plats i mitt hjärta. 

Lukas Wernblom har fått en flygande start i Mora.Lukas Wernblom har fått en flygande start i Mora.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Nu är det dock varken Modo eller Västervik som gäller längre för Lukas Wernblom. Inför den här säsongen värvades han till Mora IK, där han fått Johan Hedberg, närmast från NHL-laget San Jose Sharks, som coach.  

– Mora och jag pratade litegrann redan i slutet av förra säsongen. Det kändes som att vi trivdes med varandra redan från första gången vi satte oss för att prata. Vi hittade en bra lösning samtidigt som Mora verkligen trodde på mig.
– Samtidigt kändes det som ett bra steg i karriären för mig att ta så jag hoppade på direkt.

Fanns det även locktoner från SHL-klubbar?
– Min agent pratade med några klubbar, men det var inget konkret. Det känns som jag inte riktigt var klar med Hockeyallsvenskan och då blev jag glad då den här möjligheten dök upp.

HYLLAR HEDBERG

Den före detta juniorlandslagsmannen har inlett säsongen i Mora på ett mycket förtroendeingivande vis. Under lagets inledande 14 matcher har Wernblom svarat för fem mål och totalt tio poäng.  

– Jag tycker att hela laget har startat väldigt bra. Sedan får jag spela i mycket i offensiva situationer, mycket tre mot tre och så vidare. Det har blivit lite annorlunda för mig på det sättet.
– Nu har även poängen börjat trilla in även om jag egentligen tyckte att det kändes bra spelmässigt redan förra säsongen. Produktionen har kommit igång lite mer nu, vilket jag också har önskat att den skulle göra.

Har Johan Hedberg gett dig en annorlunda roll jämfört med den du hade i Västervik?
– Jag har en stor offensiv roll här och jag spelar i alla situationer. Främst ansvarar jag i offensiven och det trivs jag väldigt mycket med. Det är kul att få chansen. Sedan är det upp till mig och ta den. 

Johan Hedberg och Örjan Lindmark.Johan Hedberg och Örjan Lindmark.Foto: Bildbyrån

Johan Hedberg kommer från att ha spelat och coachat i den amerikanska hockeyn sedan 1997. Lukas Wernblom märker också att det är en viss skillnad mot ledarskapet han tidigare upplevt. 

– Det är absolut en lite amerikansk touch i hans ledarskap, men egentligen är han ganska lik svenska coacher. Han är väldigt bra på att kommunicera och det känns som att han får fram mycket ur både laget och individen. Jag tycker att han är en riktigt bra tränare.

Hur märks den amerikanska touchen?
– Det lite spelidén vi har, men vi har även ett litet annat stuk på träningarna jämfört med vad jag är van vid. Det är där den touchen kommer in lite grann, men det är ingen stor skillnad.

Har det här gett dig en liten extrakick som spelare?
– Ja, absolut. Man börjar alltid om från noll när man får en ny tränare. Jag tror hela laget, även dom som var kvar från förra säsongen, känner likadant. Jag tror att vi är på väg att bygga något riktigt bra här.

Du har bott i Mora under några månader nu, hur trivs du i Vasaloppets Mecka?
– Det funkar jättebra. Jag och min sambo, Julia, väntar nu på att en liten hundvalp ska flytta in hos oss. Då blir det ännu lite roligare.
– Sedan är det är nära till allt här i Mora och mycket trevligt folk så vi trivs jättebra.

Vilken ras blir det på hunden?
– En Golden Retriever. Vi gillar lite större hundar samtidigt som vi båda två är uppväxta i hundfamiljer. Nu kändes det som att det var vår tur att skaffa en egen så det ska bli jättekul, avslutar Lukas Wernblom.   


TV: Han har byggt sitt eget hockeygarage

Matchrapporter: Åtta raka segrar för Modo – efter 2-1 mot Troja/Ljungby Västervik avgjorde i förlängningen mot BIK Karlskoga AIK avgjorde tät match mot Mora i tredje perioden Västervik vann stort senast – nu tog SSK revansch Seger för Mora på hemmaplan mot Troja/Ljungby

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten