Johannes Nilssons syster lider av en sjukdom där det idag inte finns något botemedel.
Foto: Privat & Maxim Thore/Bildbyrån
Intervju

Succéspelaren om systerns tuffa resa: "Hon är en av mina idoler"

Johannes Nilsson gör sin första säsong i Hockeyallsvenskan och det har blivit succé som gör att han leder Väsbys interna poängliga. 
För hockeysverige.se berättar 25-åringen nu om systerns kamp mot en sjukdom där det idag inte finns något botemedel.
– Ska jag vara helt ärlig, Evelina är en av mina idoler efter allt hon gått och går igenom. En sjukt tuff tjej som verkligen krigar på, säger Nilsson. 

Johannes Nilsson har gjort en lång resa i Hockeyettan efter det att han lämnade Brynäs 2015. Resan har gått via Nybro, Kallinge/Ronneby och Östersund innan Nilsson skrev på Väsby säsongen 2018/19. Ett Väsby där han idag är poängbäst med sju mål och totalt 12 poäng på 17 matcher.

Vid sidan av isen har Johannes Nilsson fått följa sin äldre systers kamp mot tuffa smärtor. En sjukdom där det idag inte finns något botemedel. 

– Evelina har Endometrios. Det är inte så mycket folk som vet vad det egentligen är, berättar Johannes Nilsson och fortsätter:
– Om jag ska förklara lite kort så när tjejerna får sin menstruation så gör det bra mycket ondare än vad det gör för vanligt folk. Det här har hon levt med sedan 15-årsåldern. Hon är en fruktansvärd krigare. Hon var senast inlagd en vecka på sjukhus efter att hon svimmat då smärtgränsen var för hög.
– Ska jag vara helt ärlig, Evelina är en av mina idoler efter allt hon gått och går igenom. En sjukt tuff tjej som verkligen krigar på. 

I en intervju med Gefle Dagblad 2017 berättar också Evelina Nilsson om kampen mot sin sjukdom.

Det finns även en solskenshistoria i hennes tuffa resa med smärta och ideliga sjukhusbesök. 

– Hon har fått två barn. När man har Endometrios brukar det vara svårt att få barn. Men man lyckades hitta ett sätt med IVF-behandling få två underbara prinssessor (Bele och Lily). Det är väldigt kul att hon ändå lyckats få barn.
– Hon har det inte lätt och hon ska ha all cred som går att ge för allt hon går igenom och krigar för. 

Hur har din systers sjukdom och kamp påverkat dig som person?
– Hon har ont konstant hela tiden. Det får mig att tänka att man inte behöver klaga på allting. När jag har en syster som mår dåligt så har hon det värre än vad jag har oavsett vad det handlar om.
– Man ska glädjas åt det man har och att man mår bra för alla människor mår inte lika bra. Jag tycker också det är viktigt att frågan väcks kring sjukdomen Endometrios. Det finns ännu inte heller något botemedel mot sjukdomen. 

”BESVIKEN DÅ JAG INTE FICK FORTSÄTTA”

Vi reser tillbaka men hockeyns hjälp till säsongen 2014/15 och Johannes Nilssons debut i SHL. 

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse, att få spela SHL-hockey med det lag som jag haft som favoritlag sedan jag var liten, berättar 25-åringen från Hedesunda och fortsätter:
– Klart att det var jättekul att få chansen, känna på SHL och spela för Brynäs, men jag var kanske inte riktigt redo för det. Antagligen var det också därför jag inte fick fortsätta i Brynäs. 

En ung Johannes Nilsson i Brynäströjan. En ung Johannes Nilsson i Brynäströjan. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Blev det en stor besvikelse när det inte blev någon fortsättning?
– Jag hade det lite på känn. Jag var med totalt elva matcher, men spelade kanske jag fick göra i fyra av dom. Det kändes bra och jag spelade med bröderna Westerholm.
– Brynäs var inne i en period där det gått ganska tungt så det var inte allra lättaste att kliva in och göra någonting. Klart att det var påtagligt efter att ha torskat mycket med självförtroende och allting i laget.
– Jag är ändå nöjd att jag fick chansen. Sedan var jag såklart besviken då jag inte fick fortsätta, men det var bara att köpa det och hitta en annan väg tillbaka. 

Efter sin tid i Brynäs har det alltså fram till säsongen 2020/21 bara handlat om spel i Hockeyettan för Johannes Nilsson. En liga som han tycker håller en ganska hög nivå. 

– Ska jag vara helt ärlig tycker jag att nivån är rätt bra. Det är lite för höga toppar och låga dalar mellan lagen. För stor skillnad mellan toppen och botten helt enkelt. Bra lagen i Hockeyettan skiljer sig inte mycket från lagen i Hockeyallsvenskan.
– Överlag är Hockeyallsvenskan en skickligare liga, men jag tycker inte att det är en så fruktansvärt stor skillnad. 

”VERKAR HA VARIT NÅGOT LYCKAT”

Väsby-forwarden har spelat i tre av Hockeyettan-serierna, östra, västra och norra. 

– Det är lite fler bra lag i södra och lite fler bottenlag i norra och östra. Som jag sa så tycker jag att topplagen står sig ganska fint. 

Vilken nivå håller som du ser det toppspelarna i Hockeyettan?
– Jag tror att dom kan hålla ganska bra i Hockeyallsvenskan också. Det handlar egentligen ganska mycket om förtroende. Ofta då det kommer upp spelare som varit producerande i Hockeyettan och sedan får chansen i Hockeyallsvenskan så brukar dom ofta sättas i en tredje eller fjärde line. Då blir det lite tufft att producera när man inte får den speltid man är van vid.
– Klart att Hockeyallsvenskan är en bättre liga och man måste komma in i den, men jag tycker att jag i fall jag har gjort nu. 

Vad var det som fick dig till Väsby?
– Jag hade varit runt i södra under två säsonger. Sedan var jag upp en säsong i Östersund. Jag hade träffat en tjej (Felicia) från Stockholm just innan jag åkte ner till Nybro. Efter tiden i Östersund hade vi haft ett distansförhållande under ungefär tre år.
– Det går att spela hockey på en bra nivå även om det inte är södra eller norra. Innan hade jag hört östra serien snackats ner ganska mycket. Jag kände ändå att jag ville ge det en chans i östra samtidigt som jag nästintill bestämt mig för att flytta hem till tjejen i Stockholm.
– Då började jag titta på olika lag här och där dök Väsby upp. Jag slog helt enkelt en pling till Tom (Tärnström). Han nappade direkt. Tre år senare spelar jag fortfarande kvar här så det verkar ha varit någonting lyckat med det hela, säger Johannes Nilsson med ett lätt skratt. 

Johannes Nilsson leder Väsbys interna poängliga hittills. Johannes Nilsson leder Väsbys interna poängliga hittills. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

”ÄR EN PROCESS VI GÅR IGENOM”

Tiden i Väsby har varit ibland lite rörig med en hall som helt enkelt inte var i speldugligt skick, ett inställt kval och ovisshet kring avancemanget till Hockeyallsvenskan. 

– Första säsongen hade vi ingen hemmaborg innan halva grundserien var spelad. Jag tycker ändå inte att det påverkade oss mycket. Vi krigade på den säsongen och gjorde det rätt bra. Sedan hade vi lite otur samtidigt som vi inte var riktigt redo.
– Säsongen efter kom vi ihop riktigt bra som grupp och allting klaffade. Vi hade inte många torskar förra säsongen och vi spelade egentligen riktigt bra hela den.
– Sedan blev det en sjuk besvikelse då vi fick reda på att kvalet ställdes in. Samtidigt förstod vi att hälsa och välmående går före allt annat. När vi sedan väl fick veta att vi fått platsen var det en otrolig glädje. Där är vi nu, 17 matcher in i Hockeyallsvenskan, och vi har äntligen lyckats vinna lite igen. 

Hur har steget varit upp till Hockeyallsvenskan där ni just nu ligger på en tolfte plats?
– Det har varit lite samma sak för både laget och mig. Viktor (Tuurala, tränare) brukar säga att det är en process vi går igenom. Det är bland annat en del grabbar som inte spelat i Hockeyallsvenskan tidigare. Det handlar om att komma in tempo och det fick ta 15 matcher innan vi var där.
– Senaste veckan har vi börjat få poäng med oss och jag tycker att vi egentligen har förtjänat att få mer poäng redan tidigare. Samtidigt är det bättre att det kommer nu än i omgång 35. 

Har det funnits en frustration i gruppen när inte poängen trillat in som ni önskat och trott?
– Nej, det tycker jag faktiskt inte. Vi har krigat på riktigt bra ändå och hållit glädjen uppe. Vi har egentligen trott på det hela tiden. Även om vi har torskat har vi spelat bra, men inte fått poäng med oss.
– Så länge vi spelar bra och skapar chanser så finns det misstag som måste bli färre när man spelar i en så bra liga som Hockeyallsvenskan för du straffas hårdare där. Vi har kommit in i det bättre och bättre och jag tycker att det bara ska bli roligare framöver. 

I senaste omgången vann Väsby över topplaget Björklöven med 5-3. En seger som givetvis betyder mycket för självförtroende i laget. 

– Klart att det betyder mycket för självförtroendet. Jag skulle ljuga om jag säger något annat. Folk pratar om att Björklöven är ett lag som håller SHL-nivå. Vi tvålar dit dom med 5-3. Klart att det gör mycket för gruppen, att det är möjligt att ta tre poängare mot bästa lagen i serien, avslutar Johannes Nilsson


TV: Håkan Loob i Wikegård vs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 28 januari
15:15 HV 71 - Luleå SHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten