Fredrik Bergvik.
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Efter skadan – SSK-målvakten lånas ut

ANNONS
I fjol gjorde Fredrik Bergvik succé i Hockeyallsvenskan under våren. 
Nu har han dock nyligen kommit tillbaka från en skada och LT uppger nu att 25-åringen lånas ut till Segelstorp i Hockeyettan. 

För ett år sedan skickades Fredrik Bergvik på lån från Södertälje till Tranås i Hockeyettan. När han kom tillbaka till SSK gjorde han sedan succé i den allsvenska klubben. 

Nu hoppas Södertälje att han ska kunna göra samma resa igen. 

Bergvik drabbades av en skada innan årets säsong började och har sedan inte gjort en enda match i Hockeyallsvenskan. Nu lånas han ut till Hockeyettan-laget Segelstorp för att komma igång igen efter skadan. 

– Vi vill att han blir varm i kläderna och får spela. Han har sett bra ut på träning, men matcher är något annat, säger SSK-sportchefen Mikael Samuelsson till Länstidningen Södertälje

Bergvik har hamnat i en tuff sits då det är svårt att komma direkt från skada och konkurrera med två andra målvakter, Alexander Sahlin och Filip Gustavsson

Nu lånas den 25-årige stockholmaren alltså ut till Hockeyettan och SSK har rätt att kalla tillbaka målvakten när som. Något som kommer bli aktuellt när, eller om, NHL-lånet Gustavsson återvänder till Ottawa Senators. 


TV: Helge Grans om att draftas av Los Angeles

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL