Sök
Bildbyrån
SHL

"Jag tror han är seriens bästa spelare"

De har dominerat och varit SHL:s bästa kedja. Nu hyllas Leksands fruktade stjärntrio av klubbikonen Anders "Masken" Carlsson.

– Alla tre är i alla fall topp-tio i ligan, säger "Masken" till hockeysverige.se.

Anders Carlsson spelade i Leksand mellan 1995 och 2001. Där spelade "Masken" bland annat i två numera klassiska kedjor. Dels den med Jonas Bergqvist och Stefan ”Loppan” Hellqvist dels med Jens Nielsen och nämnde Hellqvist. 

Numera bor 59-åringen (fyller 60 om sju dagar) i Leksand och har på nära håll sett en av SHL:s bästa kedjor växa fram den här säsongen. Vi talar alltså om trion med Carter CamperMarek Hrivík och Peter Cehlárik  En trio som givetvis även ”Masken” är imponerad av så här långt.
- För det första är det tre väldigt duktiga hockeyspelare. Hrivik och Camper ligger topp två, tre som spelare i ligan, säger Anders ”Masken” Carlsson till hockeysverige.se och fortsätter:
- Alla tre är i alla fall topp tio i ligan. Sätter man ihop tre sådana spelare som dessutom tänker hockey likadant då blir det bra och dom är sjukt roliga att se på.

"SÅ STARK PÅ PUCKEN SÅ DET ÄR SJUKT"

Hur ser du på Carter Camper som spelare?
- Han har ett fruktansvärt bra spelsinne. Väldigt duktig, stark på pucken, ser isen bra och det är han som är nyckeln i deras powerplay. Seriens bästa powerplayspelare.

Marek Hrivik?
- Jag tror Hrivik är seriens bästa spelare. Han är så jäkla stark på pucken så det är sjukt. Dom kan inte ta pucken av honom och han spelar med ett sådant oroligt självförtroende. Bra kortpassningar, bra avslut…
- Det är inte bara så att dom här tre enbart är duktiga hockeyspelare. Alla tre är dessutom bra avslutare.

Peter Cehlárik?
- Han är framförallt en avslutare, men har ser också isen väldigt bra. Dom här tre kan positionera sig i anfallszonen och hittar varandra så bra att dom får långa anfall. Genom att alla tre är så starka är det svårt att få av dom pucken samtidigt som dom hela tiden hitta lösningar. 

Peter Cehlárik och Marek Hrivik - en slovakisk superduo,Peter Cehlárik och Marek Hrivik - en slovakisk superduo,Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Leksands förstakedja spelar drygt 20 minuter per match, men det ser inte ”Masken” Carlsson skulle vara något problem.
- Jag ser inga nackdelar i det alls. Tvärtom, jag tycker att Björn Hellkvist har matchat den här kedjan väldigt bra. Tillexempel i matchen mot Frölunda (vinst 4-0) och i avgörande lägen.
- Dom hade varit inne ett byte. Sedan kom nästa kedja in. Ordnade så Leksand fick tekning i anfallszonen. Då satte han in den här kedjan igen. Det är också där dom är som starkast.
- Det är så pass vältränade killar så dom vill nog spela mycket och är ganska nöjda med den situationen.

Kan du se några risker i att matcha toppkedjan så pass hårt?
- Egentligen inte. 20 minuter lär dom orka per match. Där tror jag inte att det är någon fara alls. Vad jag har hört är dessutom Hrivik ett fys-fenomen. Av alla rapporter jag fått från Leksand ska han vara fruktansvärt bra tränad. Då är inte 20 minuter någonting.
- När man tränar gör man det mycket längre, så att spela match i 20 minuter är någon fara för dom. 

"STICKER UT VARJE MATCH"

Tidigare världsmästaren tror inte heller att övriga spelare i laget tittar snett på trion då dom matchas hårdare än övriga kedjor.
- Så länge dom producerar tror jag inte att det är något problem alls. Det är en sak om övriga i laget inte tyckte att dom här tre var bra. Att dom gång på gång får spela även fast dom är dåliga och går minus i matcherna, men den här kedjan är matchavgörande varje gång.
- Klart att dom andra vill spela mer, men så länge laget vinner och det går bra tror inte jag att det är något problem. Dom ska vara nöjda över att ha dom här tre i laget. Leksand hade inte legat där dom ligger annars.

Ser du en risk i att Leksand står och faller med den här kedjan om en eller två av spelarna i den blir skadade?
- Så är det i alla lag. Tar du bort bästa spelarna i ett lag, oavsett lag, får dom det jobbigt. Det gäller inte bara Leksand.
- Alla lag har några toppar. Blir några av topparna skadade händer det naturligtvis grejer i laget. Den här trion sticker ut varje match och har varit deras bästa spelare även om det finns någon till som jag tycker har varit bra i Leksand.
- Naturligtvis är det lättare att sticka ut när man får så pass mycket istid, men dom är så pass bra att dom ska ha mycket istid.

Tränaren Björn Hellkvist matchar laget överhuvudtaget ganska hårt. Bland annat får även försvarsspelare så som Jonas Ahnelöv och Johan Fransson väldigt mycket istid, hur tänker du kring coacharbetet där?
- Jag tycker att Hellkvist gjort ett strålande jobb så här långt. Han har verkligen coachat bra. Är man bra ska man spela mycket. Jag ser inget fel i det.
- Han har inte som många andra har ett etablerat lag att jobba med. Det är många unga spelare som inte har spelat så mycket tidigare. Då är det också lättare att få dom att köpa att man får mindre med istid än om man har 22 etablerade spelare. 

Oskar Lang hyllas också.Oskar Lang hyllas också.Bildbyrån

"HAR VARIT JÄTTEBRA - BÖRJAR PRODUCERA OCKSÅ"

Hur ser du på det lagbygge sportchefen Thomas Johansson satt ihop?
- Jag tycker att det är ett intressant lag. Ge det här laget och framförallt unga killarna något år så kan det här bli riktigt bra. Leksand har också många bra unga spelare på gång.
- Det är inget fel att matcha in dom unga spelarna lugnt för dom kan inte producera som bästa spelarna ännu, men dom kommer kunna göra det framöver.
- Se bara på en spelare som jag tycker har varit väldigt bra under en längre tid, Oskar Lang  Han har varit jättebra och nu börjar han producera också. Förutom dom tre i förstakedjan är han den, enligt mig, som stått ut i match efter match.
- Lang är bra i varje match, vilket han inte var under förra säsongen. Nu börjar han växa in i SHL-kostymen.
 - Leksand var ett bottenlag förra säsongen. Nu spelar laget en positiv hockey och försöker göra något med pucken. Ibland blir det fel, vilket det blir för många lag och visst kliar man sig i huvudet då det ska stickas in korta passningar i mitten hela tiden. Oftast löser dom det.
- Jag tycker att dom nu även är väldigt tajta i försvarsspelet. När dom mötte Frölunda så hade dom inte många målchanser. Där gjorde Leksand en fantastiskt bra match.

Anders ”Masken” Carlsson är också imponerad över Janne Juvonens säsong i målet.
- Målvakterna har fått mycket kritik, men jag tycker att Juvonen har varit förbannat bra senaste tiden. Mot Frölunda var han lysande, avslutar tidigare NHL-spelaren. 


TV: Veckans SHL-lag #6

Matchrapporter: VIK Hockey segrare borta mot Leksand Färjestad vann mot Leksand hemma – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten