Kevin Poulin
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Stjärnmålvaktens kritik: "Domarna skyddar inte målvakterna nog"

ANNONS
Kevin Poulin är inte nöjd med de allsvenska domarna. Det klargjorde han i en intervju med Västerbottens-Kuriren.

– Jag är ganska säker på att ledningen tar ett snack med ligan som i sin tur kan prata med domarna, säger han.

Det var i helgens match mot Södertälje som olyckan var framme för Kevin Poulin  Björklövens målvakt tappade handsken i en omdiskuterad situation där Södertälje dessutom gjorde mål. Poulin skadade sig, tvingades utgå, och kommer nu behöva vila de kommande sex veckorna med en fingerskada.

"Det går inte att känna sig säker i målet med den här typen av bedömning", skrev Björklövens målvaktsetta på twitter.

För Västerbottens-Kuriren utvecklade den OS-meriterade burväktaren senare sin kritik.

– Det är inte första gången (gårdagens överkörning). Tittar man på de tre-fyra senaste matcherna så har jag blivit pååkt, tacklad och fått spelare över mig och senaste matchen så hände det här och jag bröt mitt finger. Så någonstans känner jag att domarna inte skyddar målvakterna nog. Jag vet inte om det är målvakter generellt, jag kan bara prata för mig själv och jag känner inte att de har skyddat mig speciellt mycket under matcherna, sade han.

"MÅSTE GÖRA NÅGOT"

Han säger att han var säker på att domarna skulle blåsa av när han tappade sin klubbhandske och att han "aldrig varit med om något liknande".

– Jag är ganska säker på att ledningen tar ett snack med ligan som i sin tur kan prata med domarna. De måste helt klart göra något för just nu är det inte bra, definitivt inte bra, konstaterade han också.

Igår bekräftade sportchefen Per Kenttä att Björklöven nu kommer ge sig ut på målvaktsjakt.


TV: Så hamnade Fabian Zetterlund i AIK

Den här artikeln handlar om: