Modo-damernas nya omklädningsrum.
Foto Edvardssons i Bredbyn.
SDHL 1

"Det har tagits emot med enorm förtjusning"

ANNONS

När Modos damlag kom till Fjällräven Center i måndags möttes de av en riktig överraskning. Ett sprillans nytt omklädningsrum som ett led i klubbens jämställdhetsarbete.
– Det vore inte rättvist att bara låta herrarna ha det så bra, säger Svenna Strandberg på Edvardsson i Bredbyn, företaget som byggde omklädningsrummet.

Bakom kulisserna hade ombyggnationen av Modo-damernas omklädningsrum pågått sedan i slutet av sommaren. I måndags var det så dags för SDHL-spelarna att flytta in.

– Det är en del i vår strategiska satsning på damverksamheten. Vi har bestämt i vår strategi att vi ska förbättra förutsättningarna för damerna varje år, år från år, och har jobbat väldigt konkret med det senaste åren. Det känns fantastiskt att vi kan göra det här för dem, sade Modos vd Johan Widebro i Modo Channel i samband med invigningen.

Bakom ombyggnationen står Edvardssons i Bredbyn, ett snickeriföretag utanför Örnsköldsvik som sedan tidigare byggt herrarnas omklädningsrum i Fjällräven Center.

– 2011 byggde vi deras omklädningsrum som är lika fräscht i dag som det var då. Sedan har det växt fram från olika håll att damerna måste få någonting likadant. Det vore inte rättvist att bara låta herrarna ha det så bra. Det här utvecklades till att det nu var det läge att bygga det här omklädningsrummet, säger Svenna Strandberg marknads- och försäljningsansvarig på Edvardssons.
– Vi byggde ett omklädningsrum som var likadant i kvalité, finish och utseende som herrarnas. Det har tagits emot med enorm förtjusning från framför allt spelarna, men även omgivningen.Strandberg var med på invigningen och gladdes över reaktionerna.

– Det var många glada tillrop och mycket glädje. Riktigt kul att se. Tjejerna har varsin namngiven plats i omklädningsrummet med varsitt individuellt citat under varje namnskylt, "Eat, sleep, hockey, repeat" och lite sådana grejer. Det var materialförvaltaren Fredric Larsson som hade fixat det, en extra krydda som skulle spegla varje spelare och individ.

Det nya omklädningsrummet får positiva konsekvenser för klubbens damjuniorlag. De får ta över damlagets gamla omklädningsrum och behöver inte längre flytta sina grejer in och ut efter matcher och träningar.


TV: Modos William Wallinder draftad av Detroit

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 17 maj
16:20 Tyskland - Kazakstan VM
16:20 Storbritannien - Danmark VM
20:20 Polen - USA VM
20:20 Tjeckien - Österrike VM
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL