Daniel Rahimi nätar direkt i comebacken till Björklöven.
HockeyAllsvenskan

Efter 112 mållösa matcher – blir målskytt direkt i comebacken

Två år och 112 matcher.
Så länge sedan var det Daniel Rahimi gjorde mål i tävlingssammanhang. I kvällens allsvenska premiär blev dock 33-åringen målskytt igen – direkt i sin första allsvenska match med Björklöven på över 13 år.

Svep från kvällens premiäromgång:

Timrå – Björklöven 1–4 (0-1,0-0,1-3)

Timrå: Sebastian Hartmann.
Björklöven: Alex HutchingsDaniel RahimiTyler VeselAlexander Wiklund.

Häftigt toppmöte direkt i premiären då Björklöven, som kom etta förra säsongen, tog emot fjolårstrean Timrå.

Det blev dock inte riktigt lika häftigt på isen då det syntes på båda lagen att det var säsongens första match. Det var lite avvaktande och hafsigt spel från båda lagen, i alla fall under de två första perioderna.

Det förta målet kom åtta minuter in i matchen då Alex Hutchings styrde in ett skott från Zach Palmquist för 1-0 till Björklöven.

Det skulle sedan dröja över 40 minuter innan nästa mål kom då Daniel Rahimi gjorde mål genom att stöta upp pucken i krysset bakom Jacob Johansson i Timråmålet. Den 33-årige backen blev därmed målskytt direkt i återkomsten till Björklöven då det var hans första allsvenska match med "Löven" på över 13 år. Det var även backbjässens första fullträff efter 112 mållösa matcher. Senast Rahimi hittade nätet var för Växjö i SM-finalen 2018.

– Det är jättekul att göra mål, men framför allt var det en bra laginsats och jättebra målvaktsspel, säger Rahimi till C More efter matchen.

Kevin Poulin i Lövenmålet stod för en riktigt fin allsvensk debut då han räddade 29 av 30 skott. Han såg länge ut att få en drömdebut genom att hålla nollan men det grusades när Sebastian Hartmann gjorde mål med endast fyra minuter kvar av matchen.

Det slutade sedan 4-1 till Björklöven som inleder den nya allsvenska säsongen på bästa sätt.

AIK – Västervik 2–4 (0-1,1-2,1-1)

AIK: Oscar NordOliver Wahlstrom.
Västervik: Joakim HagelinVictor ÖhmanMarcus WestfältTim Wahlgren.

AIK hade en tung säsong i fjol men har satsat för att nå toppen igen den här säsongen då man har värvat friskt och plockat in Håkan Åhlund som tränare.

Det blev dock ingen drömstart på 2020/21 för Stockholmslaget.

Västervik var det bästa allsvenska laget under försäsongen och vann fyra av fem matcher. Den fina formen fortsatte i premiären då man kom ut starkt på Hovet och tog ledningen med 1-0 genom kaptenen Joakim Hagelin.

I den andra perioden fortsatte Västervik trycka på och kunde upp till en tvåmålsledning två gånger om, först 2-0 och sedan 3-1. Under den avslutande perioden utökade smålänningarna ytterligare då Tim Wahlgren satte 4-1.

AIK kunde visserligen reducera genom Oliver Wahlstrom men det räckte inte då Västervik vinner med 4-2. AIK inleder därmed tungt med en förlust direkt på Hovet.

Almtuna – Västerås 4–3 (1-2,1-1,2-0)

Almtuna: Jesper NorbäckHampus HarlestamCalle ÅsellEmil Berglund
Västerås: Henrik HettaViktor HertzbergIsac Skedung

Västerås ledde kvällens match mot Almtuna i princip hela tiden men Uppsalalaget vägrade ge upp.

De låg under med både 0-2 och 1-3 men kom tillbaka och satte 3-3 med sju minuter kvar av matchen. Tillställningen såg då ut att gå till förlängning men den nye Almtunakaptenen ville annat.

Nyförvärvet Emil Berglund klev nämligen fram och satte 4-3 med endast 35 sekunder kvar i den tredje perioden. Han blev därmed hjälte direkt i sin första match för Almtuna.

Almtuna verkar trivas mot Västerås hemma i Uppsala. Kvällens vinst var nämligen den nionde (!) raka segern mot rivalen på hemmais.

Karlskoga – Mora 3–4 (2-2,0-1,1-1)

Karlskoga: Mikael ErikssonTor ImmoRobin Carlsson.
Mora: Lukas WernblomOskar Stål LyrenäsMåns CarlssonOscar Eklind.

BIK Karlskoga fick en drömstart då Mikael "Daggen" Eriksson inledde målskyttet redan efter två och en halv minut. Det var inte bara matchens första mål utan även den första fullträffen i Hockeyallsvenskan den här säsongen.

Därefter vände tillställningen och Mora kunde ta ledningen med 2-1 men ställningen var 2-2 efter 20 spelade minuter då Tor Immo kvitterat för värmlänningarna.

I den andra perioden återtog dock bortalaget ledningen genom en dråplig situation. Moras Måns Carlsson försöker lägga en passning över centrallinjen i offensiv zon men pucken tar i stället på den förre Leksandsspelaren Axel Bergkvist som styr pucken förbi målvakten Stefan Steen och in i eget mål för 3-2 till Mora.

I den tredje perioden kunde Mora även hålla undan och vinna med 4-3. Det blev därmed tre poäng direkt för detta "nya" och unga Mora och Johan Hedberg fick en fin start på sin karriär som huvudtränare.

– Vi var förberedda på ett hårt spel. Jag tycker vi håller ihop laget bra. Det är ett gäng unga killar vi har som vill framåt. Det är en bra trupp som Peter Hermodsson fått ihop, säger Hedberg till C More efter matchen.

Södertälje – Väsby 1–0 (0-0,0-0,1-0)

Södertälje: Evan Bouchard
Väsby: –

Väsby spelade i kväll sin första match i Hockeyallsvenskan och nykomlingen stod på sig bra i premiären mot ett NHL-förstärkt Södertälje.
Lagen möttes två gånger under försäsongen och det blev en seger vardera.

Det blev dock tillknäppt och en målvaktskamp mellan Alexander Sahlin i SSK och Väsbys Henrik Lundberg. De båda burväktarna höll tätt väldigt länge och det var 0-0 i princip hela matchen.

58 minuter och 54 sekunder hade gått av matchen när det första målet väl kom.
Det var Edmonton Oilers-kanadensaren Evan Bouchard som skickade in matchens enda fullträff och säkerställde att det blev tre poäng till Södertälje i premiärmatchen.

Väsby stod för en fin premiärmatch men nykomlingen får ta nya tag i nästa match då man möter Kristianstad.

TV: Leksands Emil Heineman inför NHL-draften

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL