Tappade ledningen i tredje perioden – då visade Colorado karaktär

0–2 i matcher och ryggen mot väggen.
Då tappade Colorado Avalanche 3–1 till 3–4 i den tredje perioden av match tre mot Dallas Stars.
Det fick desperationen att lysa igenom. Via tre raka mål reducerade man matchserien.
– En karaktärsseger, säger matchvinnaren Nazem Kadri efter 6–4-vinsten.

Efter två raka förluster mot Dallas Stars var Colorado Avalanche pressat att vinna match tre i serien. Och det gjorde laget – efter en enorm dramatik. För efter att ha gått in i tredje perioden med en 3–1-ledning släppte Colorado in tre raka mål inom loppet av sex minuter och befann sig i en riktigt prekär situation.

Coachen Jared Bednar tog timeout innan Jamie Benn sköt Dallas 4–3-mål. Därefter reste sig Colorado.

– Det var inget banbrytande som sades på bänken. Det handlade mer om att få ett brejk, trycka på reset och hitta tillbaka till vårt spel, säger kaptenen Gabriel Landeskog.
– Ibland handlar det inte om vad som sägs i en sådan situation, det handlar mer om att få killarna att slappna av.

Det lyckades Bednar bevisligen med.

TOLV TACKLINGAR FRÅN LANDESKOG

75 sekunder efter att Benn gett Dallas ledningen kvitterade Mikko Rantanen till 4–4. Knappa två minuter senare styrde Nazem Kadri in sitt sjunde slutspelsmål på ett backskott från Kevin Connauton. Det visade sig bli det matchvinnande målet.

– Det här var en karaktärsseger. Det hade varit enkelt att vika ned sig, men vi är starka i vår tro på oss själva och vi visade att vi har karaktär i omklädningsrummet, säger Kadri.

André Burakovsky och Landeskog blev båda målskyttar för Colorado, där rookiebacken Cale Makar noterades för tre asists. Landeskog delade ut tolv tacklingar under matchen, flest av samtliga spelare på isen.

Colorado kom till spel utan backen Erik Johnson och tappade under nattens gång ytterligare en back till skada i Nikita Zadorov. Sedan tidigare är man även utan målvakten Philipp Grubauer och forwardsduon Joonas Donskoi och Matt Calvert.

Match fyra i serien i Edmonton spelas under natten mot lördag.

Dallas – Colorado 4–6 (1–0, 0–3, 3–3)