FRAMTIDENS DAMKRONOR
Sofia Ljung
Ronnie Rönnkvist
Framtidens Damkronor

Nu får 16-åringen spela med superstjärnorna

Hon är en av Sveriges mest lovande backar - och får nu chansen i storsatsande Brynäs. Sofia Ljung är en av många lovande spelare som gjort flytten till Gävle, där hon nu får spela med storstjärnor som Lara Stalder och Maja Nylén Persson.

–  Man kan väl säga att det är bra kvalité på träningarna, konstaterar 16-åringen.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

I serien Framtidens Damkronor får vi idag möta Sofia Ljung från Hudiksvall. Efter att ha under hela sin uppväxt spelat med killarna hemma i ”Hudik” har hon nu flyttat till Gävle för att slå sig in i SDHL med Brynäs.
- Hockeyintresset började redan då jag var liten. Jag var med till ishallen och skridskoskolan. Redan från början när jag såg andra spela hockey sa jag till pappa ”Det där ser jättekul ut, det vill jag också testa att göra”. Jag fick testa på när jag var fyra år och sedan har jag fortsatt med hockey, berättar Sofia Ljung när hockeysverige.se träffar henne i en park strax utanför hennes skola i centrala Gävle.
- Pappa (Anders Ljung) spelade också när han var yngre, men sedan har han tränat lag i ”Hudik”.

Däremot har Sofia Ljung inga syskon som spelar hockey.
- Nej, det har jag inte. Jag har en tvillingsyster, Isabella, som var med på första träningen, men hon gick av efter halva. Det var inget för henne. Just nu spelar hon bara fotboll i Hudiksvall. Sedan har jag en storasyster, Alexandra, men hon gymmar bara och har aldrig varit direkt sportintresserad.
- Jag och min tvillingsyster är tvåäggstvillingar och ganska olika i både utseende och intressen. Vi har ändå varit mycket med varandra och gått i samma klass fram till nu. Det blir en omställning att inte ha henne i samma klass, men nu är det så.

Vid sidan av hockeyn har genom åren just fotbollen varit ett av 16-åringa Brynäs-backens intressen.
- Jag spelar fortfarande… typ (skratt). Jag ska faktiskt spela match imorgon (läs: i lördags) med ”Hudik”. Vi har DM-final då.
- Jag har egentligen slutat, men jag ska vara med på den matchen i alla fall och det ska bli kul att spela med min syster igen. Jag tror dessutom att vi båda ska spela innermittfältare bredvid varandra. 

DÄRFÖR VALDE HON ISHOCKEYN

Varför valde du hockeyn före fotbollen?
- Hockeyn är roligare. Då menar jag att träna, spela match och allt annat.

När du började med hockeyn hemma i Hudiksvall, var det flera tjejer med från början?
- Nu minns jag inte exakt hur det var på Tre Kronors hockeyskola, men det var två tjejer som spelade med mig. Den ena slutade i U13 och den andra i U14, så senaste två säsongerna har jag varit själv.
- Det har fungerat väldigt bra att spela med killarna och aldrig varit några problem. Jag tycker det har varit naturligt och inget speciellt.
- Jag har dessutom spelat i samma lag i ”Hudik” hela tiden fram till nu så det har inte varit något konstigt för killarna heller. Vi har spelat i Gästrike/Hälsingladsserien så vi har mött en del Gävle-lag.

Har ni mött tjejer i andra lag då?
- I princip inga alls. Det kan ha varit någon enstaka ibland, men väldigt få. 

Sofia Ljung lämna Sofia Ljung lämna "Hudik" för Brynäs.Bildbyrån

Däremot kommer Brynäs båda målvakter, Ellen Jonsson och Agnes Åker från Söderhamn bara fem mil söder om Hudiksvall.
- Ja, det stämmer. Båda är från Söderhamn, eller Agnes är det i alla fall. (Ellen Jonsson från Ljusne en dryg mil från Söderhamn). Det är faktiskt väldigt kul. 

GJORDE SUCCÉ I TV-PUCKEN

Hur har dina klasskompisar reagerat på att du spelar hockey?
- Dom har nog bara tyckt att det varit kul. Många har gått i samma klass nästan från dagis fram till nian så för dom har det heller inte varit konstigt. ”Sofia spelar hockey och det har hon alltid gjort”. Jag tror det har varit så hela tiden. Hudiksvall är en ganska liten stad. Man har lite koll på vad dom andra gör. Även om man inte gillar hockey eller fotboll kanske man ändå går och tittar eftersom det är jämnåriga som spelar.

Vilka förebilder hade du som hockeytjej under uppväxten?
- Jag har inte haft några tydliga förebilder. Det har inte blivit så. Självklart tittar jag mycket på hockey, men det har aldrig varit att jag haft en specifik person som jag sett upp till och känt att så där vill jag också göra.

Senaste säsongen spelade Sofia Ljung nästintill enbart med Hudiksvalls U16.
- Förra säsongen spelade jag runt 20 matcher med U16, vilket var mitt lag. Sedan spelade jag en vanlig och en träningsmatch med J18. Dessutom var jag förbi Sandviken där jag spelade en match med deras damer.
- I och med att vi tränade hela förra säsongen med J18 utvecklade jag min aggressivitet och intensitet i spelet. Att generellt spela i ett snabbare tempo.

Sofia Ljung fick även vara med och spela den första TV-pucken på damsidan.
- Det var väldigt roligt. Nu gick det inte så jättebra för oss, men det var kul ändå.

Du var back och gjorde fem mål på fem matcher, det måste ändå varit okej utdelning?
- Jag brukar inte göra mål så ofta, men nu blev det så och det var lite kul. 

KLAR FÖR BRYNÄS

Inför den kommande säsongen valde Sofia Ljung att flytta till Gävle och spela för Brynäs i SDHL.
- Jag hade kontakt med Erika (Grahm). Vi snackade och jag tyckte att det kändes bra här och visste att Brynäs satsar. Nu har dom dessutom startat upp ett LIU här och det är kul att få vara med i början. Allt verkade spännande och det finns bra förutsättningar här. 

Sofia Ljung i nya hemstaden Gävle.Sofia Ljung i nya hemstaden Gävle.Ronnie Rönnkvist

Hur känner du inför att börja på LIU i Gävle?
- Det ska bli väldigt kul, men vi är inte så många som kommer gå där. Dom flesta som ska gå på LIU känner jag sedan innan då vi spelat tillsammans i distriktslaget. Det är alltid kul att känna några innan.
- Bara det här att få spela hockey på skoltid, den möjligheten har inte funnits tidigare. Det är jag riktigt taggad på. 

Hur ska det bli att bo i Gävle?
- Spännande. När jag var liten tänkte jag att jag aldrig vill flytta hemifrån. Framförallt trodde jag aldrig att jag skulle flytta hemifrån redan då jag var 16 år. Hittills har det känts jättebra, det har varit kul med träningar samtidigt som det fungerat bra med boendet och mat.
- Sedan är det kul att jag bor i samma område som många andra i laget gör så vi har nära till och kan umgås med varandra då vi inte har träning.

Vilka förväntningar har du på säsongen som kommer?
- Jag hoppas att få spela så mycket som möjligt, göra det så bra jag kan och utvecklats så mycket det bara går.

Hur har omställningen varit att komma från att spela med killar till att träna med Brynäs lag i SDHL?
-
Största omställningen har varit själva speltempot. Det går snabbare i SDHL och är mer strukturerat. Man har många fler lösningar.

Lara StalderMaja Nylén Persson, Erika Grahm… Det är inga dåliga lirare du får träna och spela med.
- Man kan väl säga att det är bra kvalité på träningarna, vilket är väldigt kul.

Finns Junior-VM med i tankarna?
- Klart att jag vill vara med där och får jag chansen är det såklart att jag kommer ta den, avslutar Sofia Ljung. 

Ronnie Rönnkvist

FAKTA

Fem snabbfrågor med Sofia Ljung

  • 
Bästa badplatsen i Hudiksvall?
  • - Norra Ljusgrundet, en ö med fina klippor att bada ifrån.
  • Vem hörs mest i Brynäs omklädningsrum?
  • - Ellen Jonsson hörs ganska mycket…
  • Om du inte blir hockeyspelare på heltid, vilket yrke skulle du välja då?
  • - Jag vet faktiskt inte. Det är lite därför jag går natur eftersom jag då har lite olika alternativ eller plugga vidare till något.
  • 
Vad dricker du helst till maten?
  • Det finns inte mycket som slår kall mjölk. 

  • Finaste ishall du spelat i?
  • - Ishallen i ”Hudik” är väldigt bra. Gavlerinken är mer mäktig, men den i ”Hudik” är mer ombonad.
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
måndag 13 februari
19:00 Kristianstad - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Västervik Hockeyallsvenskan
tisdag 14 februari
01:30 Ottawa Senators - Calgary Flames NHL
02:00 Nashville Predators - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Detroit Red Wings NHL
04:30 Los Angeles Kings - Buffalo Sabres NHL
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Oskarshamn - Örebro SHL
19:00 Timrå - Luleå SHL
19:00 Färjestad - Malmö SHL
19:00 Leksand - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
19:00 Frölunda - HV 71 SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten