Sök
Filip Hållander
Bildbyrån
SHL

Trots trejden - storlöftet stannar gärna i Luleå

Filip Hållander var ute och spelade golf när han fick chockbeskedet: Han hade blivit trejdad. I en intervju med hockeysverige.se berättar stortalangen om trejden och hur den kan påverka hans framtid i Luleå.

– Luleå och Toronto ska prata de kommande dagarna, säger han till hockeysverige.se.

Det senaste året har, minst sagt, varit innehållsrikt för Filip Hållander. Han bytte klubb från Timrå till Luleå, bröt ett ben i foten redan i omgång två av SHL, missade därför JVM, gjorde succé när han kom tillbaka från skadan - och nu har han till och med blivit trejdad.

Det var igår som Toronto meddelade att de bytt till sig Hållander som en del av dealen som tog Kasperi Kapanen till Pittsburgh Penguins. Det Pittsburgh som draftade Luleåtalangen i andrarundan för två år sedan.

– Jag visste inte att Toronto var intresserade av mig, men jag visste i princip att Pittsburgh skulle göra en del trejder. De var väldigt missnöjda med hur det blev i slutspelet nu och deras GM (Jim Rutherford) vill såklart vinna nu eftersom Crosby och Malkin är inne i slutet av sina karriärer. Jag fattade att något skulle hända, även om jag såklart inte visste att jag själv skulle vara med i någon trejd.

– Jag var faktiskt ute och spelade golf och sen såg jag att Pittsburgh hade ringt mig två gånger. Då förstod jag att något var på gång. Han som ringde mig är inte någon som brukar ringa mig, direkt, så jag fattade att han inte skulle ringa och höra hur jag mådde bara.

Filip Hållander.Filip Hållander.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Hur reagerade du när du fick beskedet?

– Först blev jag chockad såklart. Men när chocken hade lagt sig tyckte jag det var kul. Jag tror att jag hade en bra chans att slå mig in i Pittsburgh, men jag tror att jag har en åtminstone lika stor chans att ta plats i Toronto. Det var inte så att jag kände mig kränkt, utan jag fattar hur det funkar. Vill man ha en spelare får man ge upp något annat. Det känns i alla fall bra att bli trejdad som en del av något betydelsefullt, och att jag inte bara var ett extraval som skickades med någonstans. Toronto tror på mig och har en tanke om varför de vill ha mig.

HAR HYLLATS AV GENERAL MANAGERN

Hållander pratade igår med Torontos general manager Kyle Dubas, som både i Torontomedia och för Filip Hållander berättat hur mycket han gillar den unge svensken. Dubas sade under en pressträff igår kväll att han var sugen på att tinga Hållander redan vid draften för två år sedan.

– Det känns såklart bra att veta att de haft koll på en. Det sa han också när vi pratade igår, att han hållit koll på mig sedan draften och hela vägen från Timrå och när jag kom tillbaka från skadan och allt. Det är såklart kul att de haft ett öga på mig, även fast jag inte har varit ett av deras prospects.

GM Kyle Dubas och klubbpresident Brendan Shanahan.GM Kyle Dubas och klubbpresident Brendan Shanahan.Bildbyrån

Det känns som en helt okej stad att bo i som hockeyspelare, också...

– Absolut, hockeyn är nummer ett där. Det känns verkligen coolt. Deras AHL-lag (Marlies) är också bra och spelar i samma stad. Det är en fin stad också. På så sätt kan jag inte vara annat än nöjd.

UPPGÖRELSEN MED PENGUINS SPRACK

Tanken var att Filip Hållander skulle åka över på Pittsburghs träningsläger, och om han inte skulle slå sig in i NHL skulle han återvända och spela för Luleå i SHL igen. Nu är det mer oklart vad som händer.

– Ja, den dealen är ju inte samma nu. Luleå och Toronto ska pratas vid, och vi får se om de är eniga att köra på samma upplägg som vi skulle köra med Pittsburgh. De ska prata de kommande dagarna i alla fall. Just nu vet jag inte så mycket. Jag trivs i Luleå och ska jag spela i Sverige kommer jag spela här. Jag tror inte det är dåligt för min utveckling att göra det. Men sen får vi se om jag har något att komma med i deras samtal, haha.
– Det kommer något sorts beslut de kommande dagarna i alla fall.

Filip Hållanders debutsäsong i Luleå gick inte som planerat. När han väl spelade imponerade han, men redan i den andra SHL-omgången drog han på sig en allvarlig fotskada som spolierade halva säsongen. Det blev till sist bara 27 seriematcher för den unge forwarden.

– Det var en speciell säsong, helt klart. Det där var min första riktigt stora skada. Jag tyckte annars att det gick bra från att jag åkte upp till Luleå. Det kändes bra under försäsongen och i CHL, och i premiären mot Växjö också. Sen kom den där skadan... 

– Nu när jag ser tillbaka på det så tycker jag såklart att det var skittråkigt att missa så mycket, framför allt JVM. Men jag tror ändå att jag blev mentalt starkare av att gå igenom det där. Det betydde nog mycket att jag kunde komma tillbaka och att jag då tyckte att jag var ännu bättre än innan. Det tog kanske några matcher, men jag tycker jag växte in i det. Jag gjorde min rehab rätt, för jag ville visa när jag kom tillbaka att det inte skulle behövas 20 matcher innan jag skulle komma igång. Jag ville vara där direkt, och prestera.

Filip Hållander.Filip Hållander.Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Tror du det kan vara nyttigt att åka på en sådan motgång?

– Det tror jag. Som sagt, det var skittråkigt att missa så mycket och det var sista chansen att få spela JVM. Men efteråt, när man gått igenom det, växer man av det. Det är skittråkigt att gå i gips och hålla på med rehab, men att få komma tillbaka stark och känna att man gjort allt man kan...det är en skön känsla. Då kan man vara nöjd med sig själv.


"DET VAR MYCKET SPRIDDA TANKAR"

Förra säsongen var speciell, och den här blir speciell på ett annat sätt. Risken finns att SHL genomförs utan, eller med en mycket begränsad, publik. Uppladdningen efter vårens sista slutspel har också varit speciell.

– Det enda man vetat att man tränat för är att man ska spela hockey någon gång. Men man har inte vetat när eller hur allting ska ske. Speciellt i början, när allting var som värst med Corona, var det mycket tankar. Nu ser det ju ändå ut som att det ljusnat lite och att vi ska kunna börja spela som planerat, så då har man kunnat fokusera på det. Men det var mycket spridda tankar i början.

Om det nu blir utan publik, hur tror du det kommer kännas?

– Vi spelade utan publik mot Skellefteå i den sista SHL-omgången förra säsongen och det är ju normalt sett de största matcherna på året för oss. Nu kändes det inte som att vi mötte Skellefteå. Publiken gör verkligen mycket i den typen av matcher. Samtidigt tror jag det är en vanesak. De första tio matcherna i SHL kanske kommer kännas som träningsmatcher, men sen kommer man komma in i det.

Oavsett om det blir med eller utan publik eller om det blir en camp med Toronto, har Filip Hållander i alla fall ett önskemål med säsongen som kommer.

– Jag vill först och främst få vara frisk. Då tror jag att jag kan ta stora kliv. Jag vill bygga vidare på det jag gjorde förra säsongen, och om jag får spela en hel säsong och vara skadefri tror jag nästa säsong kommer vara min bästa hittills.

Motståndarna är förvarnade.


TV: Toronto offrar Kapanen – se alla hans mål från säsongen

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten