Henrik Glaas
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Tränaren förlänger med Brynäs: "Redo att ta nästa kliv"

ANNONS
Brynäs har byggt ett lag utan att ha någon huvudtränare klar för den kommande säsongen.
Nu står det klart att fjolårets huvudtränare Henrik Glaas fortsätter på tränarbänken.
– Förra året växte han in i ligan och i laget, nu är vi redo att ta nästa kliv, säger klubbens damansvariga Erika Grahm.

Under måndagen hade Brynäs SDHL-lag återsamling inför säsongsstarten om en dryg månad. Under våren och sommaren har Erika Grahm snickrat ihop ett lagbygge utan att ha någon huvudtränare klar.

På papperet, i alla fall.

Nu står det klart att det blir Henrik Glaas, som tränade laget förra säsongen, som blir huvudansvarig även nästa säsong.

– Det har egentligen varit klart ganska länge, men det är några detaljer som vi har väntat på att få klart. Nu känns det väldigt skönt att allt har fallit på plats och att vi äntligen kan gå ut med det här även officiellt, säger Erika Grahm, damansvarig i Brynäs till klubbens hemsida.

"VÄXTE IN I LIGAN OCH LAGET"

Glaas kontrakt med Brynäs sträcker sig över säsongen 2021/22.

– Det känns bra att jobba vidare med Henrik då vi har startat en resa tillsammans. Förra året var han ny i damhockeyn och växte in i ligan och i laget. Men nu är vi redo att ta nästa kliv, säger Grahm.

Till sin hjälp kommer Glaas ha assisterande tränarna Filip Eriksson samt Rickard Brehlin. Målvaktstränare för laget den kommande säsongen blir Robin Danielsson samt Johan Rydman.

Samtidigt står det klart att fjolårets assisterande tränare Magnus Carlsson lämnar klubben.

– Jag vill rikta ett stort tack till ”Carla” för den tid och den energi han lagt ner i den här föreningen och önska honom lycka till i framtiden, säger Grahm.


TV: Han vill använda "Björnstad" i utbildningssyfte

Den här artikeln handlar om: