Sean Gauthier i Leksandströjan.
Foto: Bildbyrån
Old School Hockey

”Jag ville avsluta karriären i Leksand”

Han var en av de stora förgrundsfigurerna när Leksand tog steget upp i Elitserien 2002 och ser tillbaka på tiden i klubben som hans bästa i karriären. I dagens Old School Hockey möter vi den gamla målvaktshjälten Sean Gauthier, som än i dag bibehåller kontakten med Sverige.

Sean Gauthier är i dag 49 år och lämnade Sverige och ishockeyn efter säsongen 2004/05 med spel i Hockeyallsvenskan för Skellefteå.

– Det stämmer och i dag bor vi i Phoenix, Arizona. Vi, det är min fru Kim, vår son Cutter och dottern Kennedy, berättar Sean Gauthier och fortsätter:
– Numera spelar jag inte någon hockey och jag jobbar inte heller för någon organisation eller något lag. Däremot jobbar jag med att hjälpa ishockeyspelare efter deras karriärer. Jag hjälper till med den finansiella biten, investeringar och så vidare, men jag försöker också hjälpa till med deras familjesituationer.

Gauthier kommer från Sudbury, Kanada, som så många andra stora kanadensiska hockeyspelare.

– Hockeyn är den ledande sporten i Kanada generellt. Givetvis är då också hockeyn väldigt populär i de mindre städerna, som exempelvis Sudbury.
– Jag minns själv hur jag blev målvakt där hemma. Jag gillade inte att sitta på bänken och frysa mellan bytena utan ville vara på isen hela tiden. Skulle jag kunna vara det fanns det inget annat alternativ än att bli målvakt, skrattar Sean Gauthier.

Jason Young, barndomskamrat, berättar för Old School Hockey:

– Sean och jag känner varandra sedan många år tillbaka, men vi spelade aldrig med varandra hemma i Sudbury. Vi spelade däremot mot varandra många gånger i Scottsdale.
– Han är en riktigt bra kille som man trivs att umgås med. Sedan var Sean också en mycket, mycket bra målvakt och hade en fantastiskt snabb plockhandske.

DRAFTADES AV WINNIPEG

Sean Gauthiers första proffsklubb kom att bli Kingston i OHL. Dit flyttade han 1988 efter en okej säsong med Oakville Blades i COJHL.

– Valet av klubb vart ganska enkelt eftersom det var Kingston som draftade mig. Vill jag fortsätta utveckla min karriär i målet så fanns det inget annat alternativ än att flytta dit. Jag gjorde tre säsonger i klubben innan jag kom till Fort Wayne Komets i IHL, men jag fick sedan mest spela med Moncton Hawks i AHL den säsongen.

Vid den årliga draften 1991 kom Sean Gauthier riktigt nära NHL första gången då Winnipeg Jets tingade honom i nionde rundan. I samma draft gick även blivande svenska stjärnor som Andreas JohanssonMichael NylanderFredrik BrembergMarkus Näslund

– … och Peter Forsberg och Eric Lindros, fyller Gauthier i innan han fortsätter:
– Egentligen blev jag inte speciellt överraskad att jag blev draftad av just Winnipeg. Jag kände deras målvaktstränare (Dave Prior) sedan tidigare och han hade sagt att organisationen var intresserade av mig.

Sean Gauthier fick endast göra en NHL-match i sin karriär.Sean Gauthier fick endast göra en NHL-match i sin karriär.Foto: Rickard Nilsson/Bildbyrån

Du tillhörde Winnipeg Jets organisation under fyra säsonger, varför fick du aldrig chansen i NHL?
– Du vet aldrig från säsong till säsong vad som händer då du är proffs här borta i NHL. Är du i rätt organisation så kan det bli en fantastisk tid, men hamnar du i fel organisation så kan det bli den värsta tiden i ditt liv.
– Sedan var jag kanske inte tillräckligt bra för att få spela i NHL just då.

Säsongen 1994/95 får Sean Gauthier titulera sig kanadensisk landslagsman då han och Andrew Verner (Malmö 1997-99) togs ut i det landslag som turnerade runt i Europa och spelade matcher och turneringar.

– Det här var ett enormt bra tillfälle för mig att få en internationell erfarenhet från hockeyn. Jag ville lära mig mer, komma ut och resa i världen. Framförallt var det ändå en stor ära att få representera sitt land som hockeyspelare. Det var ju också den här resan som tog mig till Sverige för första gången.

”HAR MITT HJÄRTA I SVERIGE”

Med på landslagsresan fanns även Glenn Anderson, som gjort 1 129 NHL-matcher för Edmonton, Toronto, New York Rangers och St. Louis.

– Det var väldigt roligt att få spela med en så stor spelare. Glenn är en fantastiskt fin kille samtidigt som han är en stor och skicklig spelare. Man lär sig väldigt mycket av en kille som spelat på den höga nivå som Glenn gjort under så många år.

Efter säsongen med Kanadas landslag började en brokig resa för Sean Gauthier med spel i tur och ordning för St. Johns Maple Leafs, South Carolina Stingrays, Pensacola Icepilots, Kentucky Thorougblades, Louisville Panthers, Louisiana IceGators och Reading Royals.

– Så här ser livet ut om du är målvakt här borta. Det är bara att gå ut och spela oavsett var du befinner dig. Det här skulle jag säga är en av dom stora skillnaderna på att vara målvakt i Amerika jämfört med Europa. Jag kan inte säga om det är speciellt bra eller dåligt utan kan bara konstatera att så här är det.
– Det gäller att man är hårdhudad. Med det menar jag att du alltid kommer att få chansen att spela med lag som går bra, men du kommer också få spela med lag som går mindre bra. Kan du bara hantera den känslomässiga berg- och dalbanan så kan du spela professionell hockey under en lång tid.

Sean Gauthier minns tiden i Sverige som sin bästa i karriären.Sean Gauthier minns tiden i Sverige som sin bästa i karriären.Foto: Rickard Nilsson/Bildbyrån

I vilka städer och lag har du trivts bäst där borta?
– Alla städer och lag som jag har spelat i har varit bra på sitt sätt. Du tar till och med dig lite av varje plats vidare i livet.
– Ärligt talat har jag faktiskt mitt hjärta i Sverige eftersom det är där jag har mina största fans och det var dessutom där som båda våra barn föddes. Alla åren i Sverige var fantastiskt fina. Jag och familjen fick underbara vänner som vi fortfarande håller kontakten med.

Så kontakten med Sverige och dina vänner håller du fortfarande?
– Ja, absolut. Mycket av det kan man tacka Facebook och andra sociala medier för, skrattar Sean Gauthier.

Det blev bara en NHL-match för Gauthier, Han spelade då för San José och fick göra ett kort inhopp i deras möte med Chicago under säsongen 1998/99. Gauthier var även reserv ett antal matcher då han tillhörde Floridas organisation.

”JAG ÄLSKADE FANSEN I LEKSAND”

Säsongen 1998/99 var annars en av hans mest framgångsrika. Han spelade 40 matcher i AHL för Kentucky. Där var han förstamålvakt före blivande ryske NHL-stjärnan Jevgenij Nabokov.

– Vi var aldrig någon uttalad etta eller två den här säsongen, om man inte tittade på våra tröjnummer vill säga ha ha… (Gauthier nr 1 och Nabokov nr 20)
– Om vi ska vara lite seriösa så var Nabokov en ung målvakt då som försökte anpassa sig till livet i Nordamerika. San José lade ner stora pengar på att få honom att anpassa sig snabbt på ett bra sätt. Vi hade också en väldigt bra målvaktstränare (Warren Strelow) som hjälpte Nabokov att anpassa sig även ute på isen. Jag är väldigt glad att det har gått så bra för honom i NHL som det nu har gjort.

Inför säsongen 2001/02 hade Leksand åkt ur elitserien. Ordföranden Nils-Erik Johansson, vd:n Jonas Bergqvist samt sportchefen Anders ”Masken” Carlsson hade börjat bygga ett helt nytt lag som skulle ta sig tillbaka till högsta serien omgående. Målvakterna från säsongen innan, Sergej Naumov och Reinhard Divis, hade lämnat klubben. Då allsvenskan drog igång hette det nya målvaktsparet Jimmy Danielsson och Jonas Fransson.

Under juluppehållet meddelade ”Masken” Carlsson att man som ren säkerhetsåtgärd hade värvat den kanadensiska målvakten Sean Gauthier eftersom man inte ville ta risken att bara ha två bra målvakter när Superallsvenskan och kvalserien drog igång. Man måste ju räkna med skaderisken.

Sean Gauthier spelade en stor del i att Leksand gick upp i Elitserien 2002.Sean Gauthier spelade en stor del i att Leksand gick upp i Elitserien 2002.Foto: Björn Tilly/Bildbyrån

Anders ”Masken” Carlsson berättar:

– Vi fick tag på Gauthiers namn via hans agent i Finland faktiskt. Sedan kollade jag upp hans kapacitet med scouter och spelare borta i Nordamerika. Han uppfyllde alla förväntningar vi hade på honom. Sean Gauthier betydde otroligt mycket för Leksand och hade en stor del i att vi gick upp i elitserien 2001/02. Framförallt var han kanonbra i våra viktiga matcher. Dessutom kom han verkligen att bli älskad av fansen.

Sean Gauthier:

– Jag minns mycket väl första dagarna i Leksand. Det var redan två amerikanare i laget då jag kom dit. Chris Govedaris hade jag spela mot i juniorligorna hemma i Kanada. Även Greg Brown hade jag spelat mot i farmarligorna här hemma.
– Redan från början märkte jag vilken passion det fanns för hockeyn i Leksand och även att den klubb jag hade kommit till hade en mycket fin kultur och historia bakom sig.
– Den match jag minns bäst från den säsongen är då vi slår AIK på Globen i Stockholm. Vi vinner med 2-0 och avancerar till elitserien. Jens Nielsen stod på deras kortlinje och gjorde ett konstmål, skrattar Gauthier och fortsätter:
– Grabbarna i laget var fantastiska att umgås och spela med. Sedan ska man inte förglömma fansen Leksand hade. Vilka supportrar ha ha… Jag älskade verkligen fansen i Leksand.

VILLE AVSLUTA KARRIÄREN I LEKSAND

Sean Gauthier blev snabbt mycket uppskattad hos fansen och spelarna i Leksand. I hans två första matcher i Leksandströjan, mot Gislaved och Halmstad, höll han nollan. Tränarduon Jarmo Tolvanen och Peter Ekroth hade hittat den sista biten i pusslet som skulle ta laget tillbaka till elitserien. Inför slutspurten kryddade man dessutom truppen med två finska spelare, Jarno Peltonen och Jarkko Nikander.

– Alla trodde på varandra och vi hade den kemi som krävs av ett framgångsrikt lag. Sedan tror jag alla killarna verkligen älskade att komma ner till hallen för att träna, spela match eller bara träffa killarna i laget.

Efter tiden i Leksand avslutade Sean Gauthier med två år i Skellefteå.Efter tiden i Leksand avslutade Sean Gauthier med två år i Skellefteå.Foto: Björn Tilly/Bildbyrån

Var det en hård fest den natten efter att det blivit klart att Leksand avancerat upp till elitserien?
 – Om det var party då? Jag firar fortfarande att vi gick upp den säsongen. Vi hade så mycket kul den säsongen och inte minst när vi firade avancemanget.
– Även andra säsongen i Leksand var kul. Vi tog oss till slutspel i elitserien och jag ville verkligen stanna i klubben längre. Jag såg ingen anledning till varför jag inte skulle avsluta min karriär i just Leksand.

Nu blev det inte så utan Sean Gauthier och Leksand gick skilda vägar efter säsongen. I stället avslutade han med att spela två säsonger i allsvenskan med Skellefteå.

– Jag fick ett erbjudande av Skellefteå som jag bara inte kunde motstå. Att tacka ja till dom var en anledning att få återvända till Sverige där jag och familjen trivdes så bra. Precis som Leksand var Skellefteå ett väldigt bra ställe att bo och spela hockey på, avslutar Sean Gauthier.

Jonas Fransson, målvaktskollega med Sean Gauthier, berättar:

– Det går knappast att hitta en bättre kille att ha i ett omklädningsrum. Han har alltid nära till skratt och verkade ta det mesta ganska lättsamt vid sidan av rinken. Trots att han inte var så ung då han kom till Leksand ville han hela tiden utveckla sig som målvakt.
– Som målvakt var han explosiv och ville verkligen ”ta puckarna” jämfört med dagens målvakter som mer står i vägen. Så det blev många publikräddningar från Seans sida under åren i Leksand ha ha…
– Sean och jag fungerade väldigt bra ihop och bodde oftast tillsammans under bortaresorna med Leksand. Jag var även över och hälsade på honom i Phoenix under en vecka.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 21 maj
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
torsdag 26 maj
01:00 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten