Dominik Kubalik och Jonathan Toews dominerade.

Superrookiens show – satte nytt NHL-rekord

Dominik Kubalik fortsätter ta NHL med storm.
I nattens match mot Edmonton Oilers sköt han två mål och stod för tre assistpoäng vilket gör att han är den första spelaren i historien att göra fem poäng i sin första slutspelsmatch.

Chicago Blackhawks gick in i slutspelet som det sista laget på den västra sidan och är därför underdogs i serien mot Edmonton Oilers.

I första matchen lagen emellan bjöd Blackhawks dock på en rejäl skräll då man spelade ut Edmonton och vann med 6-4.

Connor McDavid gav visserligen Oilers ledningen men därefter gjorde Chicago fyra raka mål och ledde med 4-1 efter den första perioden. 20 minuter senare var ställningen 6-2 innan Edmonton snyggade till siffrorna i den sista perioden.

SATTE NYTT NHL-REKORD

Matchens kung var den 24-årige tjecken Dominik Kubalik, som är nominerad till Calder Trophy som ligans bäste rookie. Han sköt nämligen två mål samt tre assist för totalt fem poäng i matchen. Han är därmed först i NHL:s historia att göra fem poäng i sin första slutspelsmatch i karriären.

– Vi var redo att köra och jag tycker att vi gjorde en bra match. Jag kände mig bra och allting gick min väg vilket självklart var skönt, men detta var bara första matchen så vi måste fortsätta så här, sade Kubalik till nhl.com efter matchen.

Även Chicago-kaptenen Jonathan Toews hade en lyckad kväll då han också blev tvåmålsskytt samt stod för en assist.

För Edmonton Oilers stod svenskbacken Oscar Klefbom för två assist.

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 4–6 (1-4,1-2,2-0)

Edmonton: Connor McDavid (Klefbom), Leon DraisaitlJames NealRyan Nugent-Hopkins (Klefbom).
Chicago: Dominik Kubalik 2, Jonathan Toews 2, Dylan StromeBrandon Saad