Sofia Reideborn.
Foto: Bildbyrån/Maxim Thore
SDHL 1

Efter sommarpratet – nu lämnar Sofia Reideborn sin klubb

ANNONS

Det har stormat kring Sofia Reideborn efter hennes sommarprat i SDHL:s officiella kanaler. Nu meddelar målvakten via Instagram att hon lämnar SDE och åtminstone för tillfället SDHL.
"Just idag tror jag dock att jag behöver en paus från damhockeyn och damhockeyn en paus från mig", skriver Reideborn.

Det var i onsdags som SDHL släppte ett sommarprat med Sofia Reideborn. Ett sommarprat där hon bland annat lanserade idén att klubbarna i ligan skulle skapa regler för att motverka att man fick in kärlekspar i lagen. 

"I min värld går inte professionalism och relationer hand i hand. Jag vet och jag hör folk prata om relationerna i SDHL som något fint och eftersträvansvärt. Något för herrhockeyn att ta efter. Till er säger jag, ni har inte sett det på första parkett", sade Reideborn i sommarpratet.
"Samma gäller här, damhockeyn måste välja väg. Vill man ha pengar, förutsättningar eller respekt så kan inte ett lag i högsta ligan besitta fem stycken par. Tio personer som ingår i en relation med varandra. HALVA laget."

"VI TAR EN LITEN PAUS"

Målvaktens utspel fick många inom damhockeyn att reagera. Även spelare i hennes eget lag SDE. Backen Jacquie Pierri skrev ett öppet brev på sociala medier där hon gick till angrepp mot Reideborn och många andra följde efter.

Nu meddelar Sofia Reideborn efter den senaste veckans storm att hon lämnar SDE. Detta via ett inlägg på Instagram.

"Jag har tagit beslutet att ta ett steg tillbaka från SDE och SDHL. Jag anser det bäst för mig och för att SDE som lag ska kunna prestera till sin fulla potential. Jag är evigt tacksam för allt SDE gjort för mig och de förtroende de visat sen dag ett. Just idag tror jag dock att jag behöver en paus från damhockeyn och damhockeyn en paus från mig. Vi tar en liten paus i det här förhållandet. Helt enkelt. Min satsning på att bli den bästa målvakten jag kan bli fortsätter men vart och hur den ser ut vet jag inte än. Jag önskar SDE all lycka kommande säsong.

Vi ses i framtiden, SDHL."

Sofia Reideborn kom till SDE från AIK 2016 och har gjort fyra säsonger i klubben. Totalt har hon spelat 97 matcher i ligan.


TV: Travis Hamonics bästa ögonblick under 2019/20

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL