Rogers Place i Edmonton.
Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson
NHL

Uppgifter: De får arrangera Stanley Cup-finalen

ANNONS
Allt fler detaljer om Stanley Cup-slutspelet blir kända. Nu rapporterar Bob McKenzie att Stanley Cup-finalen, och konferensfinalerna, kommer spelas i Edmonton. Dessutom uppges träningslägren skjutas upp.

Härom dagen kom uppgifter som sade att det nu ska vara klart att Edmonton kommer stå som värdstad för den västra konferensens slutspel, och Toronto för den östra. Efter många turer, där Vegas och Vancouver länge sågs som de troligaste värdstäderna, valde NHL till sist att gå på två kanadensiska städer.

En fråga som hängt i luften har emellertid varit: Men var kommer Stanley Cup-finalen spelas, då? Nu kommer TSN:s Bob McKenzie med svaret på den frågan. Finalen, precis som konferensfinalerna, kommer spelas i Edmonton. Beslutet ska ha fattats på flera grunder, så som smittspridning i samhället och folkhälsa.

En annan nyhet om slutspelet har också kommit. Det är New York Post som under natten kom med uppgifter som sade att NHL:s träningsläger, som skulle ha börjat den tionde juli, skjuts fram några dagar. De väntas nu i stället börja den trettonde.

Anledningen till det är att spelarfacket och NHL just nu ligger i intensiva diskussioner om ett nytt kollektivavtal, och spelarna vill inte spela förrän det är klart. Faktum är att spelarna ännu inte skrivit på NHL:s förslag om att återuppta slutspelet.

Tidigare har det sagts att slutspelet skulle börja 30 juli. Det är oklart om den planen ligger fast, även om träningslägren flyttas fram.


Uppgifter: Slutspelet spelas inte i USA

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games