Peter Laviolette kan ta över New Jersey.
Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Stjärntränaren högaktuell för lediga jobbet

ANNONS
Peter Laviolette har gått utan coachjobb sedan han fick sparken från Nashville i januari. Nu säger TSN:s Darren Dreger att han är New Jerseys huvudkandidat till kommande säsong.

John Hynes efterträdde Peter Laviolette i Nashville den sjätte januari. Nu kan Peter Laviolette bli John Hynes efterträdare i New Jersey. Sedan Devils sparkade John Hynes har Alain Nasreddine haft huvudansvaret, men har bara fått inneha titeln "interimtränare". Någon permanent coachlösning har inte presenterats.

Förra veckan uppgav insidern Pierre LeBrun att New Jersey är nere på fyra möjliga tränare till kommande säsong, och att Nasredinne är ett av alternativen. Men det hetaste namnet ska vara ett annat. Darren Dreger uppger nämligen att Peter Laviolette är New Jerseys huvudkandidat. Det som försvårar processen är att general managern Tom Fitzgerald också bara är "interim" på sin post, sedan Devils sparkade Ray Shero som GM förra säsongen.

– Det finns några toppkandidater, däribland Alain Nasreddine. Men det namn som jag fortsätter höra är ett bekant sådant, det är Peter Lavioette. Men Tom Fitzgerald, som har haft hand om sökandet efter en ny coach, har inte heller fått ta bort "interim" framför sitt namn. Så det är en pågående process, säger han i TSN.

EN TITEL - TOTALT TRE FINALER

Devils var tidigt i sin process i kontakt med Rikard Grönborg, men både han och Zürich var tydliga med att han skulle fullfölja sitt tvåårskontrakt med den schweiziska storklubben.

Peter Laviolette är en av de mest framgångsrika coacherna under 2000-talet. Han tog Carolina till Stanley Cup-titeln 2006 och förde sedan både Philadelphia och Nashville till final, 2010 och 2017.

Tanken var att han skulle coacha USA vid hockey-VM i Schweiz i år. Den turneringen ställdes dock in, på grund av Covid-19. 


TV: Devils vinner Stanley Cup 2003

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games