Johan Forsberg – svensk mästare 2013.
Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
HockeyAllsvenskan

Nu tackar Johan Forsberg för sig

ANNONS
Johan Forsberg har tagit sitt sista skär som professionell hockeyspelare. Via Instagram meddelar 34-åringen nu att karriären är över.
"Det blir ingen nästa säsong", skriver Forsberg.


470 matcher i SHL – 265 i Hockeyallsvenskan.

Efter 16 säsonger i våra två svenska toppligor har Johan Forsberg spelat färdigt. Det meddelar han på Instagram.

Forsberg, som fyller 35 år i sommar, kommer närmast från en säsong i Hockeyallsvenskan med Modo. I samband med den säsongen påbörjade han psykologistudier vid Umeå universitet. Nu satsar han vidare där.

"Att nå slutet är inte att avsluta och kanske kommer jag alltid att vara hockeyspelare. Förmodligen är det så. Men nu har det blivit dags att lägga skridskorna på hyllan. Det blir ingen nästa säsong", skriver Forsberg.


VANN SM-GULD 2013

Johan Forsberg slog igenom med Piteå som sistaårsjunior 2004/05. Det tog honom till Malmö Redhawks och sedermera till Björklöven. 2009 värvades han till Skellefteå där han SHL-debuterade och var med om att vinna SM-guld 2013 varpå han flyttade vidare till Luleå.

Det blev sex säsonger i Norrbotten – och en Champions Hockey League-titel – innan han i fjol flyttade till Örnsköldsvik för en sista säsong i Hockeyallsvenskan. 

"Idrotten har gett mig några av mitt livs bästa och sämsta stunder. Jag kommer aldrig få någon tröja upphissad i taket men jag har fått något som för mig är värt mycket mer, vänner för livet. Jag vill passa på att tacka varenda en som har hjälpt mig och varit med på den här resan. Alla som har funnits kring lag jag har spelat i och lag jag har spelat mot. Alla arbetskamrater som jag har skrattat och gråtit med, som har delat min glädje och min sorg. Tanter i kassakön på Ica som ger tips inför slutspelet, journalister som har blivit vänner och vänner som har blivit motspelare", skriver Johan Forsberg.

View this post on Instagram

Att nå slutet är inte att avsluta och kanske kommer jag alltid att vara hockeyspelare. Förmodligen är det så. Men nu har det blivit dags att lägga skridskorna på hyllan. Det blir ingen nästa säsong. . Idrotten har gett mig några av mitt livs bästa och sämsta stunder. Jag kommer aldrig få någon tröja upphissad i taket men jag har fått något som för mig är värt mycket mer, vänner för livet. Jag vill passa på att tacka varenda en som har hjälpt mig och varit med på den här resan. Alla som har funnits kring lag jag har spelat i och lag jag har spelat mot. Alla arbetskamrater som jag har skrattat och gråtit med, som har delat min glädje och min sorg. Tanter i kassakön på Ica som ger tips inför slutspelet, journalister som har blivit vänner och vänner som har blivit motspelare. Tack @fysthomson för din värme och kunskap och tack till min agent och vän @michaelreander som funnits där när det har stormat som mest. Tack till alla eldsjälar, supportrar och funktionärer som gett sina hjärtan rakt ut. Det är ni som är hockeysverige! Till slut ett tack till min familj. Jag hoppas ni vet att jag aldrig kommit nånstans utan er. Jag älskar er! . Det är med många känslor man står här med hjärtat i ena handen och en gammalt suspensoar i den andra. Förändring är ofta läskigt men ibland nödvändigt och utan att riktigt veta exakt var jag ska så startar nu en ny resa, i ny riktning. Jag hoppas verkligen att vi ses nånstans på vägen. Så än en gång och från djupet av mitt hjärta: tack för alla minnen, tack för allt! . Med kärlek och respekt, Johan Forsberg

A post shared by Johan Forsberg (@johan_forsberg) on


TV: Ur arkivet - Washington Capitals vinner klubbens första Stanley Cup

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM