Johanna Olofsson.
Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån
SDHL

”Min bästa kompis gick bort i bröstcancer precis innan VM"

Efter en säsong i Brynäs stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Gävleklubben för den tungt landslagsmeriterade backen.
Nu är klubbjakten i full gång för Johanna Olofsson – som försiktigt gläntar på dörren för en återkomst till sin tidigare klubb Modo.
– Det går inte att sticka under stolen med att Modo är ett alternativ, säger Olofsson till Hockeysverige.

Johanna Olofsson har varit en stor del av Damkronorna sedan hon debuterade 2010. Totalt har hon spelat sex VM-turneringar, två OS och 160 A-landskamper. Under nästan hela sin karriär har hon spelat för Modo, men inför förra säsongen flyttade hon söder ut för att spela med Brynäs.

– Jag ville ha en liten förändring eftersom jag hade spelat i Modo under många säsonger. Skulle jag fortsätta spela var det kanske just en förändring som behövdes, berättar Johanna Olofsson för hockeysverige.se och fortsätter:
– Då var jag ny ”exad” och ville försöka komma in inom primärvården eftersom det är, vad jag känner just nu, där jag vill jobba i framtiden. Det fanns ett jobb i närheten av Gävle och då tänkte jag ”varför inte prova”. Sedan känner jag Erika (Grahm) sedan tidigare, så det var på den vägen det blev Brynäs.

Fanns tanken innan du skrev på för Brynäs att du skulle sluta spela?
– Jag hade sagt att jag skulle sluta efter 2018. Nu blir det att jag tar en säsong i taget så jag ser att jag ror ihop vardagen med hockeyn, motivation, träningslust och lite sådana bitar.
– Det är mycket som spelar in jämfört med vad det gjorde för sju år sedan. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag resonerade just där, men jag kände att det skulle vara kul att prova på att spela i en annan förening också.

Johanna Olofsson.Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

JOBBAR HELTID: "KANSKE INTE ÄR HÅLLBART"

Johanna Olofsson fick en stor roll i Brynäs och svarade för tre mål och totalt 16 poäng på 33 matcher från sin backplats. Vid sidan av fick hon jobb i Valbo som ligger i utkanten av Gävle.

– Jag har jobbat heltid på Valbo Hälsocentral. Här har jag jättebra kollegor och allt har fungerat bra. Även om jag kunnat vara lite flexibel har det varit tufft. Det kanske inte är hållbart att jobba 100 procent under en längre period samtidigt som jag spelar hockey. Det har ändå fungerat relativt bra.
– Sedan tycker jag att det varit jätteroligt att fått byta förening. Jag hamnade i en lite annan situation efter att ha varit lite av stommen i Modo under några år. Nu har jag fått utmana mig själv litegrann samtidigt som jag uppskattar (Henrik) Glaas sätt att coacha och som tränare väldigt mycket. På så vis var det väldigt motiverande.
– Dessutom kände jag en del tjejer sedan Modo, men också några från landslaget. Det har varit jätteroligt och, som jag sa, utmanande. Även om vi åkte ut i semifinalen kände alla att vi hade ett bra lag och grupp att jobba med.

28-åringen från Storuman tycker också att hon utvecklades en del som hockeyspelare under sin säsong i Brynäs.

– Ja, det tycker jag absolut. Framför allt ville jag utmana mig själv och visa mig från sin bästa sida när jag kom till en ny miljö. Jag försöker alltid göra mitt bästa, men då ville jag göra lite extra.
– Framförallt har jag kanske spelat mer än jag någonsin gjort tidigare. Jag fick spela mycket i både boxplay och powerplay samtidigt som jag fick en stor roll i laget, vilket jag tyckte var jättekul.

INGET LANDSLAGSSPEL: "HADE INTE ORKEN"

Det blev inget landslagsspel för dig senaste säsongen, tackade du nej eller tyckte förbundskaptenen Ylva Martinsen att du skulle pyssla med något annat än att spela i Damkronorna?
– (Skratt) Jag hade absolut en dialog med Ylva. Sedan var det här med att jag jobbade… Jag tycker hockeyn är väldigt rolig och vill gärna fortsätta spela, men det handlar också om att bygga upp något vid sidan av.
– Även om jag bara spelar i ett klubblag är jag borta väldigt mycket. Då kände jag helt enkelt att jag inte hade orken att bidra med mitt bästa jag till landslaget.

Johanna Olofsson.Johanna Olofsson.Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån

Johanna Olofssons senaste framträdande i Damkronorna är då Sverige fick lämna A-gruppen. Tiden före, under och efter VM blev också en tuff tid för henne både på och vid sidan av isen.

– När jag tänker tillbaka på att vi åkte ur känns det väldigt tungt. Om jag ser till min personliga sida så gick min bästa kompis bort i bröstcancer precis innan jag åkte på VM. Jag hade inte varit med under den säsongen, men Ylva ville gärna ha mig där. Efteråt kände jag att jag hade presterat en någorlunda bra hockey under VM samtidigt som jag tyckte det var så himla roligt att få vara med. Det fanns två sidor av myntet.
– Sedan var det såklart fruktansvärt tråkigt att vi åkte ur och att allt blev som det blev, men för mig personligen var det så mycket mer än bara mästerskapet i sig.

Hur gick det att fokusera på hockeyn efter det som hänt på det personliga planet med din bästa väns bortgång?
– Emelie (Älvebrandt) är en barndomskompis från Storuman där jag kommer ifrån. Jag vet att hon gärna sett att jag var på VM. Det var mer att jag kände det var naturligt att åka även om det var en tung period.
– Klart att jag hade några kraftiga ”break downs” ibland, men när man spelar hockey, jag upplever det så i alla fall, då får jag tänka på något annat. Jag har inte tid att fokusera på något annat än hockeyn då jag är ute på isen eftersom det krävs snabba beslut där ute. Kanske blev det som en lite terapi för mig.
– Det var en tung period och har varit så efteråt också. Det var faktiskt ändå jätteskönt för mig att åka iväg, men det ”suger” såklart att vi åkte ur. Vi ska inte vara där. Vi ska vara i A-VM.

LÄMNADE BRYNÄS: "LITE TRÅKIGT"

Johanna Olofsson debuterade i Modos A-lag 2007 och givetvis blev det en omställning för henne att kliva in i helt ny organisation då hon kom till Brynäs.

– Jag tycker att det varit jättespännande att se hur en annan klubb fungerar runtomkring. Brynäs är väldigt proffsiga i hur dom jobbar. Framförallt då det varit en liten extra satsning kring damlaget har vi blivit involverade i mycket aktiviteter. Folk känner igen oss spelare och lite sådana grejer.
– Sedan säger jag inte att Modo inte gör så, men det är ändå en förändring att komma in och se den här den här storsatsningen Brynäs gör.

Trots en fin säsong i Brynäs och jobb i Valbo som hon trivs med blir det ingen fortsättning i klubben.

– Jag och Erika (Grahm) har haft en dialog, men kunde inte riktigt komma överens om kontraktet när vi skulle. Det är framförallt det vid sidan av hockeyn som var största orsaken. Då hade hon andra spelare. Jag sa då: ”Det är upp till dig, hittar du andra spelare har jag full förståelse för det”.
– Lite tråkigt är det, men jag har full förståelse för henne eftersom jag vet att väldigt många vill komma till Brynäs eftersom det är en bra förening.

Hur har det fungerat att ha en kompis och lagkamrat som sportchef?
– Det har varit utmanande, men det som är viktigt är att kunna skilja på när man är kompisar, sportchef eller spelare och vilken dialog vi har då.
– Vi har varit noggranna med att då vi exempelvis pratat om viktiga saker inom hockeyn så har vi inte träffats hemma. När vi träffats annars, klart att vi pratar hockey då med vilket annars vore konstigt, men vi har försökt skilja på det där. Visst är det svårt men viktigt.

Johanna Olofsson.Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

PLACERAS I MODO: "ETT ALTERNATIV"

Trots att sportchefen Erika Grahm och spelaren Johanna Olofsson inte kom överens om en fortsättning i Brynäs känner landslagsbacken att deras relation som kompisar är bra.

– Vi håller kontakt och är kompisar, så är det. Klart att vi sportsligt inte har samma kontakt när det gäller dialog om kontrakt eller Brynäs. Det är inga hard feelings utan det är så här sporten fungerar.

I dagsläget är det inte heller klart vart eller om Johanna Olofsson kommer spela kommande säsong.

– Jag har en dialog med andra klubbar, men jag vill ha en civilkarriär, vilket väger tungt. Jag vill ha en fungerande vardag och förhoppningsvis kunna spela hockey. Det skulle vara min dröm.
– Civila karriären väger över och jag vill känna en trygghet på den sidan innan jag tar ett beslut gällande hockeyn.

Finns det klubbar som erbjudit både jobb och hockey?
– Som sagt var har jag dialog med klubbar. Klart att finns intresse vilket jag är jättetacksam för. Det är inte många som har möjligheten att ha dialog med andra klubbar så att det finns intresse är jättekul.
– Som gammal räv, det är kul att jag fortfarande är attraktiv på marknaden, skrattar Johanna Olofsson.

Du har placerats i Modo…
– Jag såg det (skratt). Kul att ibland media vet mer än vad en annan vet. Det går inte att sticka under stolen med att Modo är ett alternativ eftersom jag har många kompisar där och trivs i stan.
– Det är mer än en sak som ska fungera, men jag vet vart jag har ”Ö-vik” och dom vet vart dom har mig.


TV: Tränaren inför draften - pekar ut svenska legendarerna som exempel

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 27 november
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL
lördag 03 december
01:30 New York Islanders - Nashville Predators NHL
02:00 Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets NHL
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten