Sök
Ronnie Rönnkvist
SHL

'Oerhört ledsen och besviken - är klubben i mitt hjärta'

Han var med på resan från att de var nykomlingar i HockeyAllsvenskan till att de blev ett slutspelslag i SHL. Men efter den gångna säsongen meddelade Örebro att Marcus Weinstock inte kommer spela i klubben nästa säsong. En era var över. Nu kan vi ha sett det sista av 36-åringen på isen.

– Det blev bara en tomhet och ledsamhet att jag inte skulle få dra på mig den rödvita tröjan något mer, säger veteranen till hockeysverige.se.

Efter tio säsonger som spelare i Örebro tog nyligen äventyret slut för Marcus Weinstock där. Klubben lät meddela att de inte längre har plats för hans tjänster. Ett besked som givetvis som kändes långt in i märgen på 36-åringen samtidigt som han vetat att den dagen närmade sig för varje säsong som gått. 

- Jag hade lite på känn att det skulle bli ett ”nej tack” med tanke på att det senaste två åren hade dragit ut lite på tiden med kontraktsförhandlingarna, berättar Marcus Weinstock för hockeysverige.se och fortsätter:
- Sedan kom det här med Coronan. Då hade jag ändå lite hopp om att jag var relativt billig sett till vad jag presterar. Jag trodde att det då fanns en liten chans att jag skulle få ett kontrakt. När då själva beskedet kom var jag oerhört ledsen och besviken över att jag inte fick spela vidare i klubben som är i mitt hjärta. Jag förstår varför dr inte förlänger, deras förklaring och de bitarna, men det är klart att jag hade velat spelat en säsong till.

"KOMMER BETYDA ALLT FÖR MIG"

Just känslorna när Örebro valde att klippa banden med Marcus Weinstock som spelare var väldigt tunga.
- Det blev bara en tomhet och ledsamhet att jag inte skulle få dra på mig den rödvita tröjan något mer och åka ut på en fullsatt Behrn Arena. ”Nu är det slut på den tiden”.  Jag skulle säga att det är den känslan jag blev tom på, att känna att jag inte längre får ha Behrn Arena som arbetsplats som spelare något mer. Jag varit med på hela den resan Örebro Hockey gjort, i stort sett från första stund till där de är idag. Det är en speciell känsla.

Örebro har egentligen betytt allt för honom sedan han kom till klubben 2010.
- Som jag sa är Örebro klubben i mitt hjärta. Efter tio år i en klubb där jag fick göra min riktiga SHL-debut, spela slutspel, varit med och tagit upp klubben i SHL och hela den biten… Örebro har betytt och kommer betyda allt för mig. 

Marcus Weinstock.
Marcus Weinstock. 

Vad tar du fram som ditt finaste minner från dina år som spelare i klubben?
- Utan tvekan då vi gick upp nere i Ängelholm. Att efter tre raka kval äntligen få gå upp är det jag framförallt kommer att minnas.  Det jag minns bäst från den säsongen är från jul och framåt, hur vi fick ihop gruppen. Men också när vi stod på isen och väntade på slutsignalen mellan Timrå och Leksand, när dom säger att det är klart. Allt bara släppte… 

Weinstock tystnar en kort stund innan han fortsätter:
- Vi fick ett kvitto på att vi gjort något bra och gått upp, just den känslan kommer jag alltid minnas.

"NÅGON GÅNG MÅSTE MAN BRYTA"

Om vi vänder på frågan, vad har varit det tråkigaste eller jobbigaste minnet?
- Jag vet faktiskt inte vad det jobbigaste varit. Jag tycker inte att det varit så mycket negativt åren jag varit här. Jag har varit med om det mesta med sparkade tränare och så vidare. Första säsongen höll vi oss kvar via kvalserien och sådana bitar. Någonstans var vi ändå förberedda då på en kvalserie så jag tycker inte att det funnits så många negativa bitar under dom här tio åren.

Du sa själv att du har en viss förståelse för att Örebros beslut att inte förlänga med dig, men hur motiverades beslutet?
- Dels hade Örebro många spelare på kontrakt dels hade dom ingen klar roll till mig. Sedan är det alltid svårt med en trotjänare. När ska man dra strecket? Stefan Bengtzén hade uttalat sig något om att jag skulle göra en sista säsong där jag kanske bara spelade en tredjedel av matcherna och tillbringade resten av tiden med att sitta på läktaren? Då var det bättre att få lämna när jag är på topp. Sedan går det inte att idag säga om jag mest skulle få sitta på läktaren eller inte. Det kommer vi aldrig få svar på. Någon gång måste man ta steget och bryta, men det är oerhört tråkigt att få beskedet.

Hur har responsen varit från fansen?
- Det har bara varit positiva reaktioner. Jag fick lite samtal men också lite meddelanden på sociala medier och lite sådana bitar. Sedan har folk och fans jag träffat kommit fram och pratat lite. Dom tycker det är tråkigt och vissa säger att jag borde fått kontakt en säsong till och så vidare.

"KLUBBAR HAR HÖRT AV SIG"

Du är 36 år, har familj med fru och två barn, hur går tankarna framåt?
- Just nu är jag på ”Arbetsförmedlingen” och söker jobb som hockeyspelare. Håller igång med träningen. Lilleman ska börja i ettan och vår äldsta ska börja i femman. Det är inte bara att släppa allt och gå. Ska jag spela vidare måste allt socialt runt om fungera också. 

Hur tänker du kring en eventuell flytt till exempelvis utlandet?
- Utlandet har jag kanske svårt att se. Klart att jag håller öron och ögon öppna, absolut, och är öppen för förslag. Det ska vara något som känns rätt i magen, fungera socialt och framförallt också vara ekonomiskt hållbart att i så fall ta en säsong utomlands.
- Jag har inte tagit något beslut hur jag ska göra utan jag håller igång, tränar och försöker vara i form i fall det skulle bli att jag skriver på något. 

Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

36-åringen har redan fått ett antal bud att ta ställning till.
- Ja, det finns klubbar som hört av sig…

Vilken nivå pratar vi om då?
- Det har hört av sig klubbar på både SHL och allsvensk nivå. Jag har också fått någon fråga från utlandet hur jag tycker och tänker, men inget mer konkret därifrån.  Från SHL har det inte heller kommit något konkret, men förfrågningar. Däremot finns det konkreta saker från Hockeyallsvenskan.

ÖPPNAR FÖR ATT SLUTA

Kan du se dig själv jobba inom Örebro Hockey i framtiden?
- Absolut. Utan tvekan. Det är också något som jag har i bakhuvudet. Skulle det dyka upp något där får jag lyssna, tycka och tänka.
- Samtidigt måste det vara något jag brinner för och inte tar ett jobb inom hockeyn bara för att ha ett jobb. Det måste såklart vara något jag tycker är roligt. Det skulle absolut vara en oerhörd glädje om jag skulle få jobba för klubben i mitt hjärta.

Skulle du rent av kunna tänka dig och avsluta karriären som spelare om du hittar rätt jobb?
- Det vet jag inte och är en av sakerna jag väger fram och tillbaka. Just nu håller jag igång och tränar för att jag ska kunna vara förberedd för att spela. Sedan får vi se vad som kommer och hur jag tar ställning till saker och ting.  Jag kommer inte utsätta familjen för någonting bara för att jag ska kunna spela hockey en säsong till. Tyvärr blir jag inte yngre direkt så jag får kanske ta mitt förnuft till fånga, bli vuxen och komma ur det här vuxenfritids som man skämtsamt säger då man går till rinken klockan åtta och hem halv två.
- Det har varit ett privilegium att fått vara med så pass länge och en oerhörd lycka att få vara på det där vuxenfritids, men någon gång måste jag ta steget ur det också. Det är svårt att säga när det är rätt tid.
- Ska jag ta ett kontrakt och spela ska det vara rätt för familjen, men också att jag känner att det är något jag brinner för. 
 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten