Sök
Lucas Raymond går en oviss framtid till mötes.
Foto: Bildbyrån
NHL-draften

"Jag går och väntar – det är lite jobbigt"

Han är ett av svensk ishockeys största framtidsnamn.
I sommar kommer Lucas Raymond att väljas tidigt i NHL-draften – och efter det är det oklart vad som väntar supertalangen.
– För mig är det bara att vänta och se till efter draften, hur laget jag blir draftad av resonerar och lyssna hur deras tankar går, säger Raymond till Hockeysverige.se.

En av svensk hockeys största framtidsnamn är Frölundas Lucas Raymond.

Förra säsongen svarade 18-åringen för fyra mål och totalt tio poäng på 33 matcher i SHL, men han fick också ganska sparsamt med speltid till och från.

– Det var en speciell säsong där jag skulle slå mig in i ett seniorlag. Med den trupp vi hade förra säsongen hade jag en extremt tuff konkurrens, säger 18-åringen till Hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag tror att det var enormt nyttigt för mig att uppleva det. Verkligen behöva kämpa och ge allt varje dag för att försöka ta en plats. Sedan var det också en fördel med att vi hade ett grymt lag med så många bra spelare. Det gjorde att jag lärde mig enormt mycket bara genom att vara där och se hur alla jobbar.

En viss frustration kunde han också känna då det blev sparsamt med speltid i vissa matcher även om han framförallt bet ihop och körde på. 

– Det var en blandning eftersom jag såklart alltid vill spela. Det enda jag kunde göra var att bita ihop, köra på ännu hårdare och försöka visa ännu mer. Det är också en av lärdomarna jag tar med mig från förra säsongen, att verkligen behöva slåss för en plats.

"LÄRDE MIG MYCKET UTANFÖR ISEN"

18-åringen upplever också att dialogen kring hans speltid med coachen, Roger Rönnberg, har fungerat bra. 

– Ja, det tycker jag att vi hade. Jag hade en bra dialog med alla coacherna och snackade framförallt mycket med forwardscoachen, Viktor Stråhle

Du sa att du tog mycket lärdom av att spela i ett seniorlag, kan du utveckla hur det upplevde det?
– Jag lärde mig mycket utanför isen också, att man måste träna extra enormt mycket, hur man beter sig mellan träningarna och matcherna och hur man verkligen tar han om kroppen.
– Sedan tog jag mycket lärdom på isen också. Juniorhockey och seniorhockey är två helt olika saker. 

Vad vill du ha ut av din egen prestation kommande säsong?
– Att göra en bra säsong. Det är extremt oklart nu vad som händer och sker nästa säsong, men förhoppningsvis får jag vinna något.

Lucas Raymond.Lucas Raymond.Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

OSÄKERT KRING DRAFTEN: "LITE JOBBIGT"

Det är osäkert kring hur det blir med NHL-draften 2020, vilket också är något som Lucas Raymond funderar en del kring. 

– Klart att det är lite spänt. Jag går och väntar. Så det är lite jobbigt när jag inte vet vad som försiggår, när det kommer bli en draft, hur den kommer se ut och allt sådant. Självklart ser jag fram emot draften. Det ska bli häftigt och något jag väntat på väldigt länge.
– Jag har inte heller hört något mer än att den kanske skulle hållas online, men jag har inte fått reda på något datum eller hur den kommer se ut. Det är bara att vänta och se.

Det brukar vara lite fest kring draften, hur ser du då på att den eventuellt bara blir ”online”?
– Självklart hade det varit kul att uppleva den live. Kompisar som har blivit draftade säger att det är en enorm upplevelse. Men att få chansen att draftas är en enorm upplevelse i sig så jag tror det kommer bli häftigt oavsett hur det kommer att se ut.

Om den klubb som draftar dig vill ha över dig på en gång, hur går tankarna idag kring hur du kommer att hantera det?
– Vi får först se hur allt blir. Självklart, är det deras mål och ambition så får jag prata med dom om det tillfället kommer.
– Eftersom det är lite oklart med draften just nu antar jag att det bara är för mig att vänta och se till efter draften, hur laget jag blir draftad av resonerar och lyssna hur deras tankar går. Det är något jag får ta då.

Och Frölunda?
– Just nu tränar jag på med Frölunda, vilket är det jag kan utgå ifrån nu. Jag ser fram emot att få göra en hel säsong i Frölunda, om det blir så, och verkligen få spela mitt spel.

MYCKET INTRESSE: "TÄNKER INTE PÅ DET"

Under senaste säsongerna har också uppmärksamheten kring Raymond och även hans kompis i Djurgården, Alexander Holtz, varit ganska stor, men just den delen är inget som har påverkat honom speciellt mycket.
– Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det. Självklart är det kul att folk snackar eller tycker gott om mig, säger Lucas Raymond och fortsätter:
– Jag tänker inte så mycket på den mediala biten heller. Samma där, kul att folk uppmärksammar det jag gör. Förhoppningsvis tycker dom om det. Självklart är det kul och verkligen inget jag störs av hockeymässigt.

Lucas Raymond.Lucas Raymond.Foto: Ronnie Rönnkvist

Förväntningarna på dig är nästintill galet stora, hur hanterar du den biten?
– Högsta förväntningarna har jag på mig själv på något sätt. Vad media eller andra tycker om mig eller vilka förväntningar dom har är…
– Självklart är det kul och jag försöker hela tiden leva upp till mina egna förväntningar som är betydligt högre än dom utifrån.

Följer du det som skrivs om dig i media eller försöker du sålla lite?
– Jag läser inte så jättemycket och försöker hålla mig borta från det. Sedan är det såklart att det poppar upp ibland. Jag försöker fokusera på mig och min hockey så mycket som möjligt.

"HADE INTE VARIT DÄR JAG ÄR IDAG UTAN HONOM"

En som varit viktig för Lucas Raymond under hans uppväxt och i att hantera olika bitar kring hockeyn och mediala uppmärksamheten med mera, har hans bror Hugo varit.
– Han har varit jätteviktig. Hela min familj har varit extremt stöttande. Dom har alltid funnits där så jag har kunnat snacka med dom om än vad det varit.

Hugo Raymond spelar till vardags i Göteborgs IK och dom båda bröderna följer respektives karriär på nära håll även om den ena är lit och den andra spelar i division 3.
– Jag går på nästan alla hans hemmamatcher. Jag tycker att det är grymt kul att se honom. Han kollar på alla mina matcher här i Göteborg, men åker också land och rike runt för att kolla på mig.
– Han har betytt extremt mycket för mig som hockeyspelare. Jag tror inte att jag varit där jag är idag utan honom. Han har alltid låtit mig vara med honom och hans kompisar som var äldre än mig, säger den förra Örgrytespelaren med värme i rösten. Jo, det var faktiskt så att Lucas Raymond var talangfull även som fotbollsknatte i den klassiska Göteborgsklubben.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten