Jordan Schroeder.
Foto: Icon Sportswire
KHL

Tidigare superlöftet klar för spel i Finland

ANNONS
Som junior var han en av de mest omtalade spelarna utanför NHL. Jordan Schroeder blev aldrig någon NHL-stjärna, men nu håller den 29-årige amerikanen på att göra sig ett namn i KHL. I dag blev han klar för finska Jokerit.

Jordan Schroeder valdes av Vancouver Canucks som 22:a spelare i första rundan av NHL-draften 2009. Då hade han rykte om sig att vara ett amerikanskt underbarn efter att ha vräkt in poäng för USA i två raka JVM. Än i dag är han den mest produktiva amerikanen i JVM:s historia med sju mål och 27 poäng på 19 matcher. Men så mycket till NHL-karriär fick han aldrig.

När Schroeder lämnade Nordamerika inför den gångna säsongen hade han hunnit göra 165 matcher i NHL för Vancouver, Minnesota och Columbus samt över 400 matcher i AHL. 

I Ryssland gick det dock bra. Schroeder noterades för 41 poäng (19+22) på 60 matcher för Torpedo Nizjnij Novgorod i KHL den gångna säsongen. Med det var han poängbäst i laget.

BLIR LAGKAMRAT MED SVENSK TRIO

Nu leder det till en flytt till Helsingfors. Nästa säsong ska Jordan Schroeder representera Jokerit. Forwarden har skrivit ett tvåårskontrakt med den finska KHL-klubben.

– Schroeder var en av de bästa centrarna i KHL förra säsongen. Han har en förmåga att skapa  mycket med sin skicklighet och snabbhet. Dessutom är han en utmärkt spelare i powerplay. Han passar mycket bra in i den spelstil vi vill ha i Jokerit, säger klubbens general manager Jari Kurri.

I Jokerit finns sedan tidigare den svenska trion Anders LindbäckViktor Lööv och John Norman.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games