Jonathon Blum.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

"Jag överväger några erbjudanden"

ANNONS
Den amerikanske backen Jonathon Blum kan vara förlorad för Färjestad.
31-åringen har kontrakt med värmlänningarna även nästa säsong – men en klausul möjliggör en flytt till KHL. Nu berättar Blum för Värmlands Folkblad att han jagas av KHL-klubbar.
– Jag överväger några erbjudanden från KHL, säger amerikanen.

OS-meriterade Jonathon Blum kom till Färjestad inför den gångna säsongen och skrev då på ett tvåårskontrakt med Karlstadsklubben. I kontraktet finns en klausul som möjliggör en KHL-flytt för amerikanen efter den första säsongen.

Klausulen gäller fram till den sista april, vilket gör att Blum bara har dagar på sig att bestämma sig var han tänker spela nästa säsong. För Värmlands Folkblad avslöjar 31-åringen att han har en del KHL-anbud att ta ställning till under veckan.

– Jag överväger några erbjudanden från KHL, säger Blum.
– Det är ett svårare beslut i år med tanke på allt som håller på runt om i världen. Men jag ska ta ett beslut snart.

Efter en lite trevande start på säsongen växte Blum ut till en nyckelspelare i SHL-tvåan under säsongen. När säsongen var färdigspelad så stod 31-åringen noterad för 33 poäng (8+25) på 51 matcher, vilket resulterade i en fjärdeplats i backarnas totala poängliga i SHL. 

Blum har tidigare spelat NHL-hockey för Nashville och Minnesota och hade innan ankomsten till Färjestad fyra säsonger i KHL i bagaget. 2018 representerade backen USA i OS i Pyeongchang.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL