Bildbyrån
SHL

"Han gillade nog att jag kunde säga ifrån"

Minatsu Murase tar en till paus från ishockeyn. Anledningen? Hon och pojkvännen Robin Kovacs ska bli föräldrar igen. I en intervju med hockeysverige.se berättar Kovacs om det - och den känsliga flytten från Luleå.

– Jag är nyfiken av mig och vill testa nya möjligheter och mål i livet. Örebro har något bra på gång och det var något jag kände att jag ville vara med och satsa på, säger han.

Efter en tid med en del rykten lämnade Robin Kovács Luleå i januari. Ny klubb blev Örebro. Det innebar också att hans sambo, landslagsmålvakten Minatsu Murase, lämnade regerande svenska mästarna och blev klubblös. Nu visar det sig att hon inte kommer spela någon hockey innan jul kommande säsong heller.
- Jag ville testa på något nytt i en ny förening eftersom jag ändå hade varit i Luleå under nästan tre säsonger. Minatsu visste hur det såg ut och vad jag ville. Som det alltid varit så stöttar vi varandra i den andres hockey och besluten vi tagit. Hon fanns där och stöttade mig, vilket var skönt, berättar Robin Kovács samtidigt som skratt från parets son hörs i bakgrunden.
- Vi ska ha ett till barn så det blir lite uppehåll för Minatsu nästa säsong. Sedan får vi se vad som händer efter nyår. Det är beräknat att barnet ska komma i september, säger Örebroforwarden med både glädje och stolthet i rösten. 

Totalt blev två och en halv säsong för Robin Kovács i Luleå innan han flyttade söderut igen. En tid han ser tillbaka på som mycket utvecklande för sin hockey.
- Jag kom hem från USA och ville då komma till ett lag där jag kunde utvecklas, komma tillbaka till mitt spel och bli en ännu bättre hockeyspelare.
- En annan anledning till att jag valde Luleå var att komma ifrån Stockholm lite och fokusera på hockeyn i några år. Det gjorde jag också där uppe. År efter år utvecklades jag till att bli en mer komplett hockeyspelare och jag tycker verkligen att jag tog kliv i mitt spel.

UTVECKLADE SITT SPEL

Efter sin tid i Luleå ser också Kovács sig som en mer komplett spelare.
- Ja, så tycker jag absolut, verkligen. Jag ser mig fortfarande som en offensiv kraft, men förut sågs jag att enbart vara en sådan.
- När jag kom upp till Luleå, vårt spel gick ganska mycket ut på att ha en bra och stark defensiv. Då var jag tvungen att ta tag i den biten. Som jag sa så tycket jag att säsong efter säsong utvecklade den biten och blev bättre i defensiven. 

Du blev pappa för första gången under din tid i Luleå, hur påverkade det här dig som hockeyspelare och person.
- Ganska mycket. Det blev mer tid hemma istället för att vara ute och flänga eller göra en massa andra grejer. Det är nu ett till liv att ta hand om. Han ska mat, sova och andra saker som jag nu prioriterar.

Blev det ett positiv avbrott från hockeyn att komma hem till Caspian med allt vad det innebär?
- Absolut. Minatsu och jag levde på distans ganska långt ifrån varandra under en lång tid. Vi åkte mycket fram och tillbaka för att träffas både då jag var i USA och första åren i Luleå. Så det var skönt att komma hem till något där någon är hemma. 

Bildbyrån

Under senaste säsongen gick det ett rykte om att Robin Kovacs och tränaren Thomas Berglund hade en konflikt. Det förnekade succétränaren i en tidigare intervju med hockeysverige.se. Då sa han:
– Vi hade ingen dålig relation om du frågar mig. Jag tror inte Robin heller tycker det. Vi hade en vanlig relation där vi pratade om situationer som var både bra och dåliga. Sedan hade vi inte samma uppfattning hela tiden, men det har man inte alltid med alla spelare. Jag tycker det är bra att han visade att han ibland tyckte si eller så. Sedan får man gemensamt komma fram till något.
– Vi hade en bra och sund relation där vi stötte och blötte för att komma fram till bra lösningar tillsammans.

"HAN GILLADE NOG ATT JAG SA IFRÅN"

Även Robin Kovacs förnekar att det skulle funnits en konflikt mellan de båda, men bekräftar också att dom inte alltid tyckte lika.
- Vi hade en bra dialog samtidigt som vi var öppna och ärliga mot varandra. Det var stunder då vi inte höll med varandra. Så är det med allt och alla. Alla kan inte ha samma åsikt och synpunkter.
- Det här tyckte jag bara var positivt och vi lyfte kanske varandra. Han gillade nog att jag kunde säga ifrån någon gång, men det var inget speciellt utan på samma sätt som det var med alla.


Påverkade den här ryktesspridningen och att snacket om Örebro började cirkulera i media och bland fans dig som person och hockeyspelare?
- Jag har alltid varit en spelare som blivit bättre då det varit en massa snack och skriverier. Någonstans innerst inne blev det ändå en energitjuv när det var mycket snack runtomkring mig. Till slut blir det för mycket. Det gick ett tag, men sedan kändes det som att det blev mer fokus på ett rykte än att se i nutid.
- Till en början tycker jag inte att det påverkade mig. Jag spelade bra och första tiden vart jag bättre, men mot slutet kan jag tycka att mitt spel blev lidande, men ändå inte allt för mycket. 

I mitten av januari lämnade alltså Robin Kovacs Luleå för spel i Örebro då han erbjudits ett kontrakt i klubben gällande fram till och med säsongen 2022/23.
- Örebro tog kontakt med mig ganska tidigt och lade då fram en treårsplan som jag tycker lät riktigt bra. Jag är nyfiken av mig och vill testa nya möjligheter och mål i livet. Örebro har något bra på gång och det var något jag kände att jag ville vara med och satsa på.
- Sedan är det mycket närmare hem till Stockholm för familjen så det var flera saker som vägde in.

Niklas Eriksson, Christer Olsson och Jörgen Jönsson står för ett annat sorts ledarskap än Thomas Berglund, hur har du upplevt det så här långt?
- Jag tycker att det varit positivt. Som du säger är det en stor skillnad mellan ”Bulan” och dom här tre. Det blev en utmaning, men jag tycker att det nu är mycket mer dialog och öppet än vad det var i Luleå.
- Tränarna frågar mycket mer om vad spelarna tycker och känner för att lyckas eller göra en bra match. 

Robin Kovacs blev säsongens stora snackis.Robin Kovacs blev säsongens stora snackis.Bildbyrån

JAGAR TRE KRONOR-SPEL


Hur var det att som nykomling kliva in i ett nytt omklädningsrum mitt under en säsong?
- Det är speciellt. Gruppen i Örebro hade gjort det fantastiskt bra under hela säsongen. Det var ett lag som inte många räknat med, men ändå låg med i toppen av tabellen fram till och med februari.
- För mig handlade det mest om att komma in bra i gruppen eftersom dom gjort något bra samtidigt som jag inte ville komma in och förstöra någonting. Jag försökte ”go with the flow”. Det har absolut fungerat jättebra.

Robin Kovács trivs även socialt väldigt bra i sin nya hemstad.
- Örebro är ändå en ganska stor stad. Det finns allt samtidigt som det är mycket folk och aktiviteter ute på stan. Sedan är det skönt att vi har nära hem till Stockholm om det skulle vara någonting, vilket jag tycker är skönt.

Vilka målbilder har du inför kommande säsong?
- Att ta ytterligare ett kliv i min karriär. Jag vill vara en ledande spelare här i Örebro och hjälpa laget till vinster. Sedan har jag personliga mål, till exempel att försöka slå mig in i landslaget och vara med och nosa där redan den här säsongen. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 24 mars
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten