Sök
Simon Johansson.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
SHL

Tuffa tiden stärkte talangen: "Betydde väldigt mycket"

Efter en jobbig säsong på lån i Almtuna lyckades Simon Johansson ta klivet till SHL-hockey med Djurgården den här säsongen.
Trots att sejouren i Uppsalaklubben var tuff både mentalt och spelmässigt var tiden i Hockeyallsvenskan nyttig för 20-åringen.
– Jag märkte att när jag gjorde misstag på den nivån smällde det till där bak direkt. Det var en riktig lärpeng, säger han till Hockeysverige.se.

Även om Simon Johansson inledde sin hockeykarriär i Linköping har han mer eller mindre alla tänkbara rötter i Djurgården. Pappa Thomas är en ikon i klubben och Simon själv har spelat sedan U15-tiden i klubben. Tiden mellan Linköping och Djurgården tillbringade han i Boo IF där han till och med var målvakt i en match. 

– Jag stod en match i hockeyn på halvplan. Vi mötte Nordia och vann med 22-0, så jag har hållit nollan hela min karriär som målvakt, skrattar Simon Johansson och fortsätter:
– Den matchen slutade med att jag ville ut och spela puck hellre än att stå mål. Tränaren fick säga åt mig att stanna kvar i målet. Det är det enda målvaktsminne jag har från hockeyn, berättade 20-åringen i en intervju med hockeysverige.se 2017.

Den här säsongen har Simon Johansson tagit plats i Djurgårdens SHL-lag. Det blev ett mål och totalt sju poäng på 34 matcher för honom. Tuffare var det då förra säsongen när han var utlånad till Almtuna i Hockeyallsvenskan. Samtidigt var det en tid som betydde mycket för honom både som hockeyspelare och människa.

– Tiden där skulle jag säga betydde väldigt mycket. Jag kände själv att jag hade en tung säsong både mentalt och spelmässigt, berättar Simon Johansson och fortsätter:
– Det gjorde att jag framförallt mentalt lärde mig hantera motgångar mycket bättre. Spelmässigt var det min första säsong i seniorhockeyn. Jag märkte att när jag gjorde misstag på den nivån smällde det till där bak direkt. Det var en riktig lärpeng.

Simon Johansson.Simon Johansson.Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

PENDLADE HEM TILL NACKA

Även om Simon Johansson hade lägenhet i Uppsala pendlade han ofta hem till Nacka under säsongen. 

– Det blev ibland att jag åkte hem också och hängde med familjen. Jag trivdes ändå bra i Uppsala och tycker att vi var ett skönt gäng.

Du fick vara med i det tuffa negativa kvalet som innebar att Almtuna först flyttades ner till Hockeyettan, vilka erfarenheter har du tagit med dig från den resan? 
– Att allt kan hända, säger 20-åriga Djurgårdsbacken med ett lätt skratt och fortsätter.
– Det är verkligen det jag tar med mig. Jag tycker att det kändes bra inför avslutningen, men allt kan hända i ett kvalspel och vi fick inte till det.
– Vi kom dit efter en tung säsong där det inte hade studsat rätt någonting. Sedan kommer lagen underifrån med värsta självförtroendet och vill krossa allsvenska lagen. Vi försökte hantera det med att tänka att vi verkligen skulle vinna.

Hur viktiga var killar som exempelvis Tony Mårtensson eller din backpartner Stefan Lassen under den här tuffa tiden?
– Dom var viktiga och har en jäkla rutin. Dom stöttade, försökte peppa alla och vara dom är ledarna som dom skulle vara. Jag tyckte att dom verkligen försökte vara det även om det inte gick hela vägen för laget.

Det blev en märklig situation för Almtuna som missade att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan via kval, men som fick ånyo en plats i serien efter det att Pantern gått i konkurs. 

– Det var kul att Almtuna fick chansen igen. Jag tycker också att dom ska vara där eftersom dom spelat i den serien under många år.
– Nu spelade jag bara där en säsong, men jag har flera kompisar kvar i laget där så självklart följer jag hur det går för dom.

"HAR ALLTID HEJAT PÅ DJURGÅRDEN"

Inför säsongen 2019/20 var Simon Johansson åter tillbaka i Djurgården efter utlåningen till Almtuna. 

– Det kändes jättekul. Sedan jag var liten har jag alltid hejat på Djurgården. Dessutom har farsan spelat där.
– Jag ville komma tillbaka och ville visa att jag verkligen skulle spela där. Jag känner också att jag tog chansen och visade att jag klarade det. Det var superkul att jag fick ett nytt förtroende av Djurgården, att dom trodde på mig och gav mig chansen.

Hur ser du tillbaka på din första hela säsong i SHL?
– Jag är ändå nöjd med min säsong kontra den som var innan. Jag har tagit stora steg både på och utanför planen. På planen har jag lärt mig hur man ska spela i seniorhockeyn och fått erfarenhet av det.
– Jag tycker även att min defensiv har blivit bättre och jag vågar ta för mig mer där ute. Nu måste jag fortsätta träna hårt den här sommaren så jag kan ta ännu flera kliv i min utveckling nästa säsong.

Vad är nyckeln till att du utvecklat just din defensiv?
– Jag tror att det handlat om att jag kollat mycket på video på mina matcher med vår assisterande coach, Jörgen (Bemström). Utifrån det har vi diskuterat vilket sätt som passar mig bäst att arbeta på. Det tror jag har gjort att jag blivit bättre i defensiven.

HOPPAS PÅ STÖRRE ROLL  

Vad är det mest minnesvärda från säsongen? 
– Nu blev det inget slutspel, men det var coolt när vi spelade i den här klassiska matchtröjan som såg ut som tröjorna som Lasse Björn och dom här spelade med.

Simon Johansson.Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Hur var det att möta Leksand med pappa som sportchef i bortalaget?
– Det var lite speciellt. När det väl kom ner till själva matchen spelade jag den som vilken match som helst.
– Sedan blev det alltid lite snack innan matcherna. Jag hånade honom och han mig lite, men när matchen väl spelades ville jag bara vinna för Djurgården.

Simon Johansson har kontrakt med Djurgården även nästa säsong och hoppas då få en ännu större roll i laget. 

– Målbilden är att utvecklas och bli ännu bättre nästa säsong. Förhoppningsvis även spela mer än jag fick göra den här säsongen. Visa att jag verkligen spela på en hög nivå i SHL. Det är också vad jag vill visa nästa säsong.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten