Simon Karlsson.
Foto: Bildbyrån
Europa

Klart: Svenskbacken stannar utomlands

ANNONS
Simon Karlsson tillhörde HV71:s a-lag under två säsonger men spelade aldrig någon SHL-match på grund av körtelfeber.
De senaste säsongerna har 26-åringen tillbringat i tyska Bayreuth Tigers – och nu står det klart att Karlsson stannar för en tredje säsong i den tyska andradivisionsklubben.

Som tonåring var Simon Karlsson en lovande juniorback.

Den Karlskrona-fostrade backen spelade juniorlandslagshockey för Sverige och tillhörde HV71:s a-lag mellan 2014 och 2016. Där hindrade dock körtelfeber från backen att SHL-debutera, vilket senare innebar att han tog steget ned till hockeyallsvenska Södertälje.

De senaste två och en halv säsongerna har Karlsson spenderat utomlands, där han hunnit med spel i Norge, Slovakien och Tyskland. De senaste ett och ett halvt åren har 26-åringen tillhört tyska andradivisionsklubben Bayreuth Tigers – och nu meddelar klubben att svensken blir laget trogen ytterligare en säsong.

– Jag ville verkligen bo i Bayreuth. Jag har varit här i en och en halv säsong nu och allt är perfekt. Jag gillar staden, folket här, människorna runt laget och naturligtvis killarna i laget, säger han till klubbens hemsida.

Karlsson stod för 36 poäng den här säsongen, hans överlägset bästa notering under sin seniorkarriär. Med den poängproduktionen var han Tigers näst bäste poängplockare bland lagets backar den här säsongen, bara slagen av Tomas Schmidt (37 poäng).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL