Tindra Holm.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Målvaktslöftet flyttar till Luleå

ANNONS
Målvaktslöftet Tindra Holm flyttar på sig. Efter två säsonger i Modo meddelade i dag Luleå att de värvat henne som komplement till landslagsmålvakten Sara Grahn.

Tindra Holm 18 år, är en av de stora målvaktstalangerna inom svensk ishockey. Nu väljer hon att flytta från Modo till Luleå efter två säsonger i Ö-vik, meddelar Luleå Hockey i sin LHF Live-sändning.

Holm, dotter till Skellefteå AIK:s målvaktstränare Krister Holm, flyttade till Modo inför säsongen 2018/19 och har under de två senaste säsongerna gjort 25 SDHL-matcher för klubben. Under fjolåret var hon även med och representerade Sverige under U18-VM.

I Luleå får hon tampas med landslagsstjärnan Sara Grahn om speltid. 

"REDO FÖR NÄSTA STEG"

Tindra Holm spelade för Skellefteå innan hon stack till Örnsköldsvik. Säsongen 2016/17 var hon dock utlånad till just Luleå för en SDHL-match med fjolårets svenska mästarinnor.

– Tindra visade redan när hon gjorde ett inhopp hos oss som 15-åring att hon skulle bli en spelare att räkna med för framtiden. Därför känns det nu jätteroligt att hon valt LHF/MSSK för sin fortsatta utveckling. Tindra är en välskolad högerplockare med bra spelsinne som vi känner är redo för nästa steg i sin hockeykarriär, säger sportchefen Mikael Forsberg om värvningen.

Luleå meddelar även att de förlängt avtalen med forwardsduon Linn Peterson och Josefine Høegh Persson.


Den här artikeln handlar om: