Sök
Fredrik Forsberg känner sig redo att ta klivet upp.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

"Jag är egentligen intresserad av alla klubbar i SHL"

Med sina 32 mål fick Fredrik Forsberg ett efterlängtat genombrott i Hockeyallsvenskan med Bik Karlskoga. Nu känner han sig mogen att ta nästa kliv i karriären.
– Jag känner mig mer redo för SHL nu än vad jag gjorde inför förra säsongen, säger han till hockeysverige.se.

Fredrik Forsberg fick det aldrig att stämma till hundra procent under sin tid i Leksands A-lag. Under säsongen 2017/18, då Leif Carlsson var tränare för klubben, lånades Forsberg ut till Karlskoga. Sedan dess har 23-åringens utvecklingskurva pekat spikrakt uppåt. Under årets grundserie svarade ytterforwarden från Åkerö för bland annat 32 mål på 52 matcher. Endast Jonathan Dahlén gjorde med sina 36 fullträffar fler mål än Forsberg. 

– Man kan väl säga att jag växt upp lite sedan jag lämnade Leksand. I Leksand hade jag familjen och alla barndomsvänner. När jag flyttade till Karlskoga fick jag börja om lite, berättar Fredrik Forsberg och fortsätter:

– I Leksand visste redan alla vem jag var. I Karlskoga fick jag visa upp mig lite på ett annat sätt och, som jag sa, börja om lite. Det tror jag har varit väldigt viktigt för mig.


Upplevde du en extra press på dig i Leksand i och med att du är uppväxt där och dessutom Filip Forsbergs lillebror?

– Det var mer från min egen sida, att jag ville så otroligt mycket bara för att jag kommer därifrån. Jag ville att det skulle gå som på redan från början.
– Jag var lite naiv då jag tänkte så, men när jag var ung trodde jag allt skulle gå utan problem. Jag skulle säga att det var mer pressen jag satte på mig själv än det andra.

Du och din bror har en stor likhet, ni skjuter mot mål i alla möjliga och omöjliga situationer, hur utvecklar man en sådan bit för att kunna öka sin målproduktion?
– Egentligen bara genom att fortsätta skjuta. Vi båda har skjutit tillsammans sedan vi var små hemma på gården.
– När jag var yngre var jag även med på många målvaktsträningar för att lära mig hur målvakter jobbar och vad dom tycker är svårt. Jag tar också till mig lite tips från målvakterna vi har i vårt lag för att bli ännu bättre. Det handlar om att vilja utvecklas för man kan alltid bli bättre. 

Har du liksom Filip en naturlig instinkt i dig att komma snabbt till avslut?
– Båda två är lite stöpta så. Jag och Filip har alltid älskat att vinna och göra mål. Oavsett om det är tv-spel, fotboll eller vad som helst. Det handlar om att få göra det där avgörande eller viktiga målet. Där är vi lite likadana. 

Fredrik ForsbergFredrik ForsbergFoto: Bildbyrån

UTGÅENDE KONTRAKT

32 mål, bara Jonathan Dahlén har gjort fler... Handlar det om ökat självförtroende och att du tar vågar ta fler avslut?

– Det är en mix av allting. Jag får spela i offensiva situationer, mycket powerplay och med bra spelare. Allting måste stämma, vilket det har gjort den här säsongen. 

Hur tänker du kring att ni inte fick slutföra kvalet?

– Det är tråkigt såklart. Vi fick en tuff start mot Timrå, men vi hade tre hemmamatcher kvar och allting att vinna.
– Även om det var lite surt tycker jag ändå att det var rätt beslut att ta. Det var inte heller så oväntat när beskedet kom.


Fredrik Forsbergs kontrakt med Karlskoga går ut efter säsongen, men i dagsläget är det inte klart var han kommer att spela kommande säsong.


– Det jag vet idag är att blir det Hockeyallsvenskan vill jag vara kvar i BIK. Sedan lockar det att spela uppåt eftersom jag precis som alla andra vill spela i en så hög liga som möjligt. 

Det är många klubbar i SHL som är intresserade av dina tjänster. Tidigare har du sagt att du inte är intresserad av att spela i en fjärdekedja i SHL. Då föredrog du Hockeyallsvenskan. Vad krävs det om du idag ska tacka ja till en SHL-klubb?

– Jag vill kunna känna att jag klarar av det. Jag vill inte komma upp och inte känna mig redo. Sedan ska jag i så fall hitta en klubb där allting känns bra och sådana grejer.


Känner du dig redo för SHL nu?
– Jag känner mig mer redo nu än vad jag gjorde inför förra säsongen då det fanns några förslag som jag tackade nej till eftersom jag inte kände mig just redo.
– Nu är jag ett år äldre, ett år starkare och ett år bättre. Jag är en bättre hockeyspelare nu än inför förra säsongen. 

Det är ingen hemlighet att du har ett speciellt gott öga till Leksand, har dom hört av sig?

– Jag är egentligen intresserad av alla klubbar i SHL. Det finns ingen klubb jag verkligen inte vill spela för eller verkligen vill spela i, men visst finns det intresse från SHL-lag.
– Sedan får jag göra en bedömning vad som passar mig bäst, vilket lag som har en bra roll åt mig och allt sådant. Det är mycket som ska spela in när jag ska välja och det är ett svårt beslut att ta. Jag tänker inte hasta iväg något beslut utan jag har tålamod och jag har inte kommit någonstans med någon klubb ännu. Säsongen har precis slutat.

– Sedan har jag ingen aning om vad som händer med transferstopp och allt det där. Jag har dålig koll och vet inte hur det kommer bli med lägre löner eller vad det blir. Min agent (Claes Elefalk) har koll på det mesta och kontakt med klubbarna. Han får säga till när det är dags att bestämma sig.Elite Prospects Talk – Henri Jokiharju

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten