Två svenska stjärnmålvakter i Flyers: Pelle Lindbergh och Tommy Söderström.
Alla tiders NHL-svenskar

DOKUMENT: Alla tiders svenskar i Philadelphia Flyers

Varje lördag på Hockeysverige Plus: Ronnie Rönnkvists historiska genomgång av alla tiders NHL-svenskar. Idag har turen kommit till Philadelphia Flyers.

Philadelphia Flyers inledde sin NHL-resa 1967 och har sedan dess varit kända som ligans kanske tuffaste lag. Spelare som bland andra Dave ”The Hammer” SchultzBobby Clarke och inte minst målvakten (!) Ron Hextall har satt skräck i motståndarna. Organisationen har två Stanley Cup-segrar, 1974 och 1975, men inte någon av gångerna med en svensk i laget. 

Första svenska spelare att representera Flyers var Djurgårdens polis Thomas Eriksson. Mellan 1980 och 1986, han var där under två svängar, svarade han för 227 matcher, 22 mål och totalt 101 poäng. 

– Jag och Pelle (Lindbergh) hade draftas av Flyers efter VM turneringen 1979. Vi båda låg i lumpen ute i Kungsängen det året och vi snackade väldigt mycket om när och om vi skulle åka över dit.
– Pelle hade redan bestämt sig för att sticka över och

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
55 kr / mån*
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
*Betalas årligen. Totalt 659 kr
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten