CORONAVIRUSET
SM-slutspelet skjuts upp.
Foto: Anders Bjurö/Bildbyrån
SHL

SHL:s nya besked – slutspelet skjuts upp

ANNONS
I kväll avslutas SHL:s grundserie med full omgång inför tomma läktare. Efter det kommer det dröja ett tag innan det spelas något SM-slutspel, sedan ligan i dag beslutade att skjuta upp slutspelet till den 24 mars.

Under gårdagen kom SHL:s besked att man skulle spela den sista omgången av grundserien inför tomma läktare, efter att man följt Folkhälsomyndighetens rekommendation om att stänga alla publika evenemang med över 500 åskådare.

Samtidigt meddelade man att ligan under torsdagen skulle fatta beslut kring huruvida man skulle gå vidare med det stundande SM-slutspelet. 

Nu står det klart att slutspelet skjuts upp till den 24 mars.

– Nu när beslutet om att begränsa publika evenemang har tillkommit väljer vi i enighet med samtliga 14 klubbar och i samråd med hockeyförbundet att skjuta på slutspelet för att förhoppningsvis kunna spela med publik framöver, säger SHL:s vd Michael Marchal i ett pressmeddelande.

BÄST AV FEM

I och med uppskjutandet av SM-slutspelet finns fortfarande chansen att publik får en möjlighet att följa slutspelsfesten på plats. Detta beror så klart hur virusläget är i landet vid tidpunkten och om regeringens beslut och Folkhälsoyndighetens rekommendation fortfarande gäller vid den givna tidpunkten.

– Vi fortsätter lyssna på de sakkunniga och följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och regeringen tar fram men vi och klubbarna är överens om att hockey ska spelas med publik i största möjliga mån, därför väljer vi nu att skjuta på slutspelet.

Förskjutningen innebär att kvartsfinalerna, semifinalerna samt SM-finalen kommer att spelas i bästa av fem matcher i stället för det sedvanliga bäst av sju-upplägget. Åttondelsfinalerna kommer, precis som tidigare planerat, att spelas i bäst av tre.

SHL skriver samtidigt att beslut kring datum och upplägg gäller under de rådande omständigheterna och är någonting som kommer att utvärderas löpande i enlighet med myndigheternas riktlinjer.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM