Sök
Jesper Olofsson hade en helafton i Växjö.
Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl
SHL

Avslutade grundserien – som femmålsskytt

Tomt på alla läktare, men trots det en hel del mål. Den sista omgången i SHL:s grundserie bjöd bland annat på ett rejält målfyrverkeri signerat en het forward i Färjestad.

Vilken avslutning på grundserien – och i värsta fall hela säsongen – det blev för Jesper Olofsson. Forwarden, vars målskytte exploderat senaste tiden, stod för fyra mål och utöver det en assist bara i den första perioden av kvällens möte med Växjö.

Olofsson hade tre mål på sina två senaste matcher efter sin comeback 7 mars. Nu avslutade han säsongen med att bli femmålsskytt efter att ha skjutit ytterligare ett mål i den tredje perioden.

– Det är lite sjukt faktiskt... De går in. Det är verkligen ett målstim nu. När man gör mål i matcherna innan vill man ta fler avslut och i dag har det varit effektivt, säger Jesper Olofsson till C More.

Marcus Nilsson säkrade segern i poängligan genom att svara för 1+2 i matchen och stanna på 54 poäng (12+42) på 50 matcher.

Tack vare vinsten kunde Färjestad säkra andraplatsen i grundserien, vilket innebär en kvartsfinal mot den högst rankade vinnaren i åttondelsfinalen. Givetvis förutsatt att säsongen slutförs. 

Växjö – Färjestad 4–7  (0–4, 2–2, 2–1) 
Växjö:
 Niclas LundgrenRichard GyngeCasey BaileyMiika Koivisto.
Färjestad: Jesper Olofsson 5, Marcus NilssonLucas Ekeståhl Jonsson.

Vilken helomvändning!

Malmö dominerade den första perioden av Skånederbyt och fick med sig en rättvis tvåmålssledning. Men sedan vände det – ordentligt. Rögle gick ikapp i andra perioden och i tredje kom sedan segerpushen. Simon Ryfors forcerade in sin egen retur till 3–2 varpå Ted Brithén spädde på till 4–2 i powerplay. Dennis Everberg fastställde slutresultatet till 5–2 – och Rögle vann därmed alla fyra derbyn mot Malmö den här säsongen.

Vinsten medför att Rögle slutar trea i SHL-tabellen och får möta Djurgården i en eventuell kvartsfinal.

– Skulle det bli spel utan folk på läktaren i ett slutspel får det vara så, men man vill dela en framgång med fansen på bästa sätt och det gör man med fansen i arenan. Vi får ta det som det kommer, säger Ted Brithén till C More.

Rögle – Malmö 5–2 (0–2, 2–0, 3–0) 
Rögle: Adam EdströmNils HöglanderSimon RyforsTed BrithénDennis Everberg.
Malmö: Frederik StormJohan Olofsson.

Seriesegraren Luleå fick avsluta säsongen med en seger mot rivalen Skellefteå – och dessutom hålla nollan i processen. Joel Lassinantti stoppade samtliga 25 skott och höll sin sjätte nolla den här säsongen när Luleå vann med 3–0 på hemmais. 

Nils Lundkvist satte punkt för en historiskt stark grundserie genom att skjuta säsongens elfte mål och stanna på 31 poäng (11+20) på 45 matcher. Bästa av alla juniorbackar i SHL:s historia.

Luleå möter den lägst rankade vinnare av åttondelsfinallagen i sin kvartsfinalserie. Skellefteå ställs mot HV71.

Luleå – Skellefteå 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)
Luleå:
 Nils LundkvistKarl FabriciusKonstantin Komarek.

Leksand fick med sig en stabil seger i den sista matchen innan det eventuella kvalet för sin fortsatta SHL-existens. De vände underläge 0–1 från den första perioden till 3–1 i den andra och punkterade matchen när Marek Hrivik sköt sitt andra mål i matchen.

Vinsten gör att Leksand undviker jumboplatsen i SHL och slipper möta det högst rankade allsvenska laget om det blir ett kval.

HV71 slutar femma i SHL:s grundserie och möter fyran Skellefteå i sin kvartsfinal om den blir av.


Leksand – HV71 5–2 (0–1, 3–1, 2–1)
Leksand: 
Marek Hrivík 2, Mattias RitolaMartin KarlssonDaniel Gunnarsson.
HV71: Linus Fröberg,  Markus Lauridsen.

Trots en storseger i Gävle lyckades inte Örebro greja sjundeplatsen i tabellen. Frölundas övertidsmål mot Djurgården skickade ned närkingarna på en sjundeplats. Det innebär att man ställs mot Malmö i sin åttondelsfinal om den spelas.

Max Lindholm hade en fin kväll efter en stundtals tuff första säsong med Örebro och svarade för 1+2.

Brynäs – Örebro 1–6 (0–1, 0–2, 1–3) 
Brynäs: 
Tomi Sallinen.
Örebro: Glenn GustafssonDaniel Muzito BagendaRobin KovácsLukas PilöRyan StoaMax Lindholm.

Mats Rosseli Olsen såg till att skjuta de regerande svenska mästarna Frölunda till sjundeplatsen i SHL-tabellen. Hans övertidsmål mot Djurgården gjorde att göteborgarna blir det högst rankade laget i åttondelen.

Annars lät Frölunda en till synes given trepoängare glida dem ur händerna i den tredje perioden. Där gick Djurgården från 0–2 till 2–2 och säkrade en poäng. Det räckte emellertid inte för att avancera i tabellen. De slutar sexa och ställs mot trean Rögle i en eventuell kvartsfinal.

Frölunda – Djurgården 3–2 (2–0 , 0–0, 0–2, 1–0)
Frölunda:
 Samuel FagemoJacob MoverareMats Rosseli Olsen.
Djurgården: Patrik BerglundNiclas Bergfors.

En näst intill betydelselös match fick ett vackert slut för hemmalaget – och framför allt trotjänaren Sebastian Karlsson som tvingas lämna LHC efter elva år efter den här säsongen. Karlsson säkrade nämligen LHC:s seger med ett mål i tom kasse när Oskarshamn besegrades i den avslutande grundseriematchen.

Innan dess hade Olle Lycksell skjutit vad som blev det matchvinnande 2–1-målet.

Linköping avslutar grundserien i ingenmansland, på elfteplatsen, fem poäng efter Växjö som tog den sista platsen till åttondelsfinal. 

För jumbon Oskarshamn väntar eventuellt ett kval för fortsatt spel i SHL.

Linköping – Oskarshamn 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)
Linköping:
 Nichlas HardtOlle LycksellSebastian Karlsson
Oskarshamn: Rickard Palmberg.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten