Veckans lag
Veckans Lag

Veckans SHL-lag #22

ANNONS
Det börjar dra ihop sig rejält i SHL. Tre heta omgångar spelades under den gångna veckan och här är spelarna som stack ut allra mest – samt de stora snackisarna från veckan som gått.

Målvakt:

Niklas Svedberg, Djurgården (3)

Djurgårdens förstemålvakt har en stark vecka bakom sig med seger i två av två matcher. Svedberg har vuxit ut till en av Djurgårdens allra viktigaste spelare den här säsongen och under veckan som gick visade han hur mycket han kan komma att betyda för Stockholmslaget i det stundande SM-slutspelet. 
Den fina veckan svärtades ned en aning på grund av den avstängning Svedberg drog på sig, men i mina ögon var han förra veckans främste krigare mellan stolparna.

Niklas Svedberg.Niklas Svedberg.Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Backar:

Jonas Holøs, Linköping

Linköping har inte längre något att spela för och kanske har det fått LHC:arna att släppa ned axlarna en aning. Under lördagen slog man stekheta Skellefteå med 4–3 på hemmais, mycket tack vare norske Jonas Holøs insats på blålinjen. Norrmannen stod för två mål i matchen och hade överlag en mycket stabil vecka med totalt tre poäng till sitt namn. Loggade stora minuter (23:05 i snitt) i de tre matcher han spelade utan att vara inne på något baklängesmål.

Erik Gustafsson, Luleå (5)

Luleåbacken fortsätter att vara en av SHL:s absolut främsta backar. Den gånga veckan var inget undantag, där han förutom superstabilt spel i försvarszonen även bidrog med tre poäng framåt. Gustafsson är den spelare som spelare allra mest i ligans bästa lag – och som han gör det.

Erik Gustafsson.Erik Gustafsson.Foto: Bildbyrån/Simon Eliasson

Forwards:

Carl Persson, Malmö 

Malmöforwarden, som har haft en tung säsong till och från, verkar ha toppat formen lagom till slutspelet. Med sina fem poäng den gångna veckan var Carl Persson den poängstarkaste spelaren i hela SHL. De gem poäng han skrapade ihop var lika mycket som han hade noterats för på de 18 senaste matcherna han hade spelat inför den här veckan.

Lias Andersson, HV71 (2)

Prestigevärvningen från HV71 klev fram ordentligt under den gånga veckan och stod för inte mindre än två matchvinnande mål för Jönköpingslaget. Totalt blev det tre poäng (2+1) på tre matcher för Andersson som sedan sin ankomst till SHL stått för elva poäng på 13 matcher.

Oscar Möller, Skellefteå (2)

Oscar Möller har varit en av Skellefteås främsta spelare under den senaste månadens tid när västerbottningarna radat upp segrar. Under den gånga veckan blev menyn 1+3 på tre matcher. Möller nådde 20-målsplatån i mötet med Malmö under torsdagen, en notering han tidigare nått en gång tidigare under sin SHL-karriär (27 mål säsongen 2013/14).

Oscar Möller.Oscar Möller.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Veckans...

...mest oväntade comeback: Under fredagen kom uppgifter gällande att Gustav Rydahl kunde bli borta en bit in i SM-slutspelet. Under lördagen fanns han med i Färjestads trupp i matchen mot Djurgården. Enligt honom var det aldrig aktuellt att han skulle missa matcher in i slutspelet.
– Nej för fan. Det var det inte. Jag känner mig som sagt fräsch i hela kroppen så det är inga bekymmer med mig, sade han till Hockeysverige.se i lördags.

...otäcka smäll: Scenerna där Brendan Shinnimin låg utslagen på isen i Malmö var obehagliga. Med hjälp av en bår rullades Växjöforwarden ut på isen iförd nackkrage, scener som aldrig är roliga att se. Senare under kvällen meddelade Växjö att läget var förhållandevis bra med Shinnimin, tack och lov.

Brendan Shinnimin fördes till sjukhus efter en otäck smäll.Brendan Shinnimin fördes till sjukhus efter en otäck smäll.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

...succédebut: Brynäs 18-årige talang Alexander Ljungkrantz behövde inte mer än en dryg period på sig för att göra sitt första mål i SHL. Forwarden blev målskytt i lördagens möte med Leksand, fint framspelad av juniorkollegan Oscar Birgersson.

...brödramöte: För första gången i sina karriärer fick bröderna Noah och Lias Andersson möta varandra i en tävlingsmatch. Lias HV71 drog det längsta strået mot Noahs Färjestad, men lillebror Andersson var trots förlusten på gott humör efter matchen.
– Man har drömt om det här sedan man var liten, sade Noah till Hockeysverige.se efter matchen.

...avsked: I början av veckan meddelade Tommy Samuelsson att han valt att tacka nej till en kontraktsförlängning med Skellefteå AIK. Nu startar arbetet för Skellefteå för att hitta en ersättare till Samuelsson som tränar laget de senaste två säsongerna.

...seriesegrare: Med fyra omgångar kvar av SHL:s grundserie så lyckades Luleå Hockey säkra seriesegern genom att besegra Rögle med 3–0 på hemmais. Det är bara att lyfta på hatten åt norrbottningarna som varit SHL:s genomgående bästa lag under grundserien. Nu går de in i SM-slutspelet med ett stort favoritskap på sina axlar – pallar de trycket?

Luleå säkrade seriesegern i tisdags.Luleå säkrade seriesegern i tisdags.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL