Sök
Några av toppklubbarna har lite att fundera på inför framtiden.
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Det gör ont, men läge att tänka nytt för toppklubbarna
Ibland kan det vara lämpligt med förändring även om de som berörs har gjort ett bra jobb. Nytänk och omtänk kan krävas för att lyfta ytterligare en nivå. Två utslagna toppklubbar i Hockeyettan kan ha nåt precis den punkten.

Huddinge gjorde ett försök med en nostalgitrupp proppad med offensiva stjärnor. Det räckte till ett playoff 2 och ska jag vara helt ärlig, jag är tveksam till att det kommer räcka längre än så i framtiden om de fortsätter på inslaget spår.

För att vara helt krass, det räcker inte att passionerade rävar som Björn Jonason och Martin Eklund brinner för hela laget.


De rutinerade trotjänarna har glöden kvar och vill verkligen ge allt i alla situationer. I alla fall nästan. Tyvärr gäller inte det för hela laget.

Jag har fått frågan några gånger den här säsongen. Varför lägger inte Måns Krüger av?

Det är en befogad fråga. Sägningen ”Krüger är en gudabenådad passningsspelare, men...” har legat på mångas läppar många gånger. För han är en gudabenådad passningsspelare, en offensiv kraft av rang och de 50 poäng (9+41) på 38 seriematcher han noterade den här säsongen är fantastiska siffror. Men han glöder inte. Det slår inte gnistor. Snarare skiner ett ointresse igenom lite för ofta.


Är det så att den där riktiga glöden inte finns där, då är det kanske bättre att göra som andra redan gjort. Ta klivet till Trångsund i division 2 och lira bara för att det är förbannat roligt.

Krüger är bara ett exempel bland många i Huddinges trupp och ingen kan väl egentligen kritisera dem för det. Vi snackar om åldrande spelare som skaffat sig fina jobb och som inte har samma tid eller driv för en elitsatsning på det sättet som man har när man är yngre. Det är inget fel eller fult med det. Det är bara ett faktum. Livet tar över och kommer före hockey i prioriteringsordningen.

Ett annat faktum är ganska ofrånkomligt. Med den skicklighet som fanns i Huddinges trupp hade de snarast varit självskrivna i en kvalserie om det varit spelare som verkligen brann. Nu blev det 0-2 i matcher mot vårseriegänget Vimmerby i playoff 2 istället.

Det är så klart lätt att hacka på coachen Mikael Österblom efter att hösten såg ut som den gjorde och efter uttåget i playoff 2 mot ett formtoppat Vimmerby. Men helt ärligt, den här säsongens tillkortakommanden ligger inte på hans axlar. Han har lagt stort ansvar på laget, vilket är ett måste med det här spelarmaterialet (försöker man hålla dem i strama tyglar drar de ju bara till hallen i Kungens Kurva).


Huddinges trupp gjorde helt enkelt inte det bästa av sin potential och det gör vägen framåt till en ordentlig utmaning för Darryl Finnell och folket omkring honom som bygger laget.

Jag säger absolut inte att man ska plocka bort alla rutinerade rävar från årets trupp, men det måste göras en oerhört noggrann utvärdering kring vilka som verkligen vill offra allt för att ta Huddinge längre och som fortfarande har rätt glöd för att göra det.

Ifjol tog sig Huddinge till playoff 3 med en påfallande orutinerad trupp där alla var beredda att köra. Att försöka mixa det upplägget med årets nostalgiådra kanske vore en väg att gå. Det rutinerat skickliga sida vid sida med det ungdomligt entusiastiska som automatiskt sätter eld i baken på farbröderna.

Det kanske vore något.


* * *

I Östersund har ännu en målsnål säsong nått sin ände och föreningen verkar ha intresse i att förlänga med sin huvudtränare.

Jag är tveksam till det. Ingen har gjort något dåligt, men ibland måste man göra förändringar för att bli bättre.

Kjell-Åke Andersson har varit huvudtränare i Östersund i tre säsonger. Under dessa har laget nåt i tur och ordning playoff 1, playoff 3 och playoff 2 och visat upp ett försvars- och målvaktsspel som på bästa sätt beskrivs som kassaskåpssäkert.

Det är ett synnerligen gott facit.


Men Östersund har också varit mer än lovligt impotenta framåt. Trots värvande av stora offensiva namn och imponerande lagbyggen har klubben fortsatt att vara ganska dåliga på att göra mål.

Och känslan är att klubben står lite och stampar. Som om de fastnat på en position som ett bra Hockeyettan-lag, ibland till och med riktigt bra, men utan den där riktiga edgen som kan ta det hela längre.  Det har sett lite för likadant ut lite för länge.

Det är egentligen inget fel på den hockey Andersson förespråkar och det han har präntat in i sina spelare. Jag gillar honom och har stor respekt för honom både som tränare och som person, men Östersund har nog kommit till punkten där det är dags att vända upp och ner på saker och ställa dem på ända. Ruska om för att skapa framgång och intresse.

För att vara helt krass, Östersund kommer inte sälja några fler biljetter av att Kjell-Åke Andersson står och säger att det är kul med hockey och hittar omvägar för att förklara ett målskytte som aldrig släpper. Nu är ett bra läge att förändra på tränarbänken.

Man bör naturligtvis sträva efter att behålla honom i föreningen, han är ovärderlig med sin rutin och passion. Sitt klubbhjärta.

Men det är dags att skicka in en ny röst med ett nytt tänk i båset.

Att fortsatta på samma spår kommer inte att ta Östersund längre än vad man har kommit. Det är den spontana känslan.


* * *

Sent igår kväll släppte jag och maestro Skoglund ett nytt podcast-avsnitt (#131 Han dikterar valprocessen). Vi blickar tillbaka mot playoff 2 och siar kring vad som kommer ske i playoff 3. Snackar om dålig scouting, trollande av valproceduren, floppar och succéer samt det stundande fyrdomarsystemet i playoff 3. Bland väldigt mycket annat.

Ni hittar avsnittet i de vanliga poddapparna eller här: http://www.mjornberg.se/2020/03/08/131-han-dikterar-valprocessen/
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten