SHL

DOKUMENT: Himmel och helvete – Leksands kval genom åren

I går stod det klart att det blir ett nytt kval för Leksand. Hockeysveriges Ronnie Rönnkvist går här igenom klubbens otaliga kval genom åren – innehållandes hjärtskärande förluster och oförglömliga segrar.

ANNONS

Leksand är kvalklara ånyo. På så vis måste man beundra alla fans till klubben som troget står på läktarna i kvaltiderna. En tid som blandas med hopp och förtvivlan samtidigt som många av dessa supportrar inte sover speciellt bra under ett par veckor. 

Redan 1948 kvalade Leksand till högsta serien. Då hette motståndet Huge, Forshaga och Karlberg. Avgörandet skedde på Kristinebergs IP inför 670 åskådare mot Karlberg. Leksand vann med 4-0. Stig Påvels:
– Ingemar Söderberg, ”Strömmingen”, måste jag ändå få nämna. Han var kanske den största anledningen till att vi gick upp det året. Han var fenomenal.
– Vi åkte tåg hem från Stockholms central den eftermiddagen. Jag tror att matchen spelades ganska tidigt. När vi kom fram till station i Leksand så mötte väldigt mycket folk upp oss. Tydligen hade

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: