Robin Alvarez
Bildbyrån
SHL

Hattrickhjälte - efter måltorkan: "Börjar fundera mer"

ANNONS
Robin Alvarez verkar ha hittat storformen. I kväll sköt han Skellefteå till nionde raka segern, med ett läckert hattrick mot Brynäs. Efter en tuff tid har han nu fyra mål på tre matcher.

– När jag väl får en måltorka så brukar den hålla i sig ganska många matcher. Det är tufft. Sen kan jag komma in i ett stim och då funkar det ju, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Skellefteå är SHL:s hetaste lag just nu. I kväll vände de ett 1-3-underläge på bortaplan mot hemmastarka Brynäs, till seger 5-3. Den store segerorganisatören blev Robin Alvarez  Han gjorde inte bara sitt tionde mål för säsongen, utan även det elfte och det tolfte.

För första gången i karriären sköt 32-åringen ett SHL-hattrick.

– Skaplig utdelning får man säga. Det är såklart jättekul att göra mål. Men jag har känt det en längre tid, jag har skapat mycket målchanser och är där framme framför mål, att det finns där. Men jag har kanske inte riktigt fått den utdelning som jag tycker jag ska ha. Men är det något jag lärt mig genom åren är det att man inte får något gratis.

Alvarez har nu sex poäng, 4+2, på de tre senaste matcherna. Detta efter en period där han gick mållösa i elva raka matcher innan han slog till mot Rögle förra veckan.

– Ja, det var väl tre poäng mot Rögle och så noll poäng senast mot HV. Men då hade jag både ett halvt öppet mål och sen ett halvt friläge. Jag var irriterad efter den matchen, fast vi vann och det är såklart det viktigaste.

"BORDE HAMNA NÄRMARE 20 MÅL"  

14, 11, nio, 13, tolv är Robin Álvarez målskörd de fem senaste säsongerna. Niomålssäsongen missade han närmare 20 matcher och den där tolvmålsnoteringen är ju den här säsongen. Det kan alltså bli fler fullträffar. Men trots att han gör en säsong som är i paritet, eller till och med bättre, än hans tidigare SHL-säsonger är skåningen lite besviken.

– Det känns varje säsong som att jag snarare borde ha kunnat hamna närmare 20 mål. Jag tycker jag har potentialen att ligga på 15-20 mål. Men det brukar vara så att när jag väl får en måltorka så brukar den hålla i sig ganska många matcher. Det är tufft. Sen kan jag komma in i ett stim och då funkar det ju. Jag skulle vilja hålla en närmare nivå.

Men du har ju varit med ganska länge, gör det att det är lättare att hantera måltorkorna?

– Ja, det borde vara så. Men ofta börjar man fundera ännu mer, och göra det på fel sätt. Jag ska ju göra det jag är bra på, men jag brukar mer åka och leta lägen och jag är väl inte spelaren som ska göra det. Jag ska mer in i skiten och sätta nån retur och sådana saker. 

Skellefteå har som sagt nio raka segrar och vinner även när storstjärnorna Gustaf Lindvall (vilade idag), Jonathan Pudas, Oscar Möller och Joakim Lindström (utan poäng idag) kliver fram.

– Vi har verkligen ett djup i laget och det är såklart viktigt och krävs för att vi ska gå långt. Det sätter press på alla. Ingen kan slappna idag. Idag spelar jag i PP med Jocke och Möller, (Tuomas) Kiiskinen  och (Toni) Kallela. Men den andra formationen har varit bra och gjorde mål senast, då får de starta idag och får utdelning direkt. Det gör att vi inte får slappna av, för vi vill ju starta. Vi har en intern rivalitet på ett sunt sätt.

Skellefteå ligger trea i SHL.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL