Sök
Veckans lag
SHL

Veckans SHL-lag #19

SHL var tillbaka med tre omgångar efter landslagsuppehållet. Här är spelarna som stack ut allra mest – samt de stora snackisarna från veckan som gått.

Målvakt: 

Gustaf Lindvall, Skellefteå (3)

Lindvall verkar inte slå av på takten efter att ha skrivit på ett nytt kontrakt med Skellefteå, snarare tvärtom. Han har istället fortsatt på inslagen bana och växt ännu mer. Först vaktade han kassen mot rivalen Luleå, där han fortsatte vara ett spöke för norrbottningarna då han bara släppte en puck förbi sig i Skellefteå seger. På fredagen såg han till att Färjestads hemmasvit på tolv raka matcher med poäng i Löfbergs Arena bröts då han höll nollan mot vad som har varit SHL:s bästa offensiv den här säsongen. 

Gustaf Lindvall visade återigen sin klass. Gustaf Lindvall visade återigen sin klass. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Backar: 

Kodie Curran, Rögle (4)

Fem nya poäng under veckan, 37 poäng på lika många matcher och ledde Rögle till tre segrar av tre möjliga.
SHL:s bästa back. Punkt slut. 

Linus Hultström, Djurgården (2)

SHL:s målfarligaste back är dock Linus Hultström. Vimmerbykillen sköt två nya mål under den gångna veckan och har nu gjort 13 mål den här säsongen vilket är hans bästa notering i karriären. Det är även den högsta noteringen av en back i SHL sedan säsongen 2013/14 då Patrik Hersley sköt 24 mål (!!) från blålinjen.

Linus Hultström leder backarnas skytteliga i SHL.Linus Hultström leder backarnas skytteliga i SHL.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Forwards: 

Anton Rödin, Brynäs (3)

Sedan årsskiftet har ingen spelare varit bättre, poängmässigt, än Anton Rödin. Brynäskaptenen gjorde tre mål och fyra poäng från veckan som har gått och hans 19 poäng på 13 matcher under 2020 är överlägset bäst i ligan, fem poäng före Johannes Kinnvall och Per Åslund som är näst bäst under samma period. 29-åringen är otroligt viktig för sitt Brynäs och kan vara en av SHL:s mest värdefulla spelare för sitt lag, i konkurrens med en spelare vi snart kommer till. 

Linus Sandin, HV71

Någon annan som har varit het under 2020 är 23-årige Sandin. HV-forwarden har haft en lite berg- och dalbanesäsong där han har varit väldigt "streakig". Nu har han dock hamnat i en riktig formtopp. Efter sina tre mål under veckan är Sandin nu uppe i 16 mål på 40 matcher den här säsongen och tangerar därmed sin målnotering från i fjol då han satte 16 fullträffar på 50 matcher i Rögle. Bara en spelare har gjort fler mål i SHL 2019/20 och det är...

Broc Little, Linköping

Den 31-årige amerikanen är målbäst i SHL ännu en gång då han leder hela skytteligan med sina 18 kassar. Målmaskinen Little gör sin femte säsong i LHC och har vunnit den interna skytteligan varenda säsong i "Cluben". Han har även varit en av ligans allra farligaste målskytt under sin tid i SHL då han har kommit 1:a, 2:a, 5.a, 7:a och 1:a* i SHL:s målliga under sina fem säsonger i Linköping. Är en av spelarna som är viktigast för sitt lag då Little har varit ledande för laget efter att de har fått ett lyft i spelet och tabellen den senaste tiden. 

Broc Little är SHL:s målfarligaste spelare – igen.Broc Little är SHL:s målfarligaste spelare – igen.Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Veckans...

...luftspark: Deadline Day är alltid en häftig upplevelse för alla sportälskare oavsett om det är fotboll eller hockey. Det brukar alltid vara en spänning att följa vad som händer och vilka spelare som flyttar o.s.v. Jag känner dock att årets Deadline Day blev lite av en besvikelse. Visst vi fick se Daniel Norbe återvända till HV71, Emil Forslund lånas till Färjestad, Skellefteå värva en finländare och Oskarshamn lånade in ännu en målvakt samt en back från Almtuna men annars var det inga större händelser för SHL-lagen under transferfönstrets sista dag, vi fick dock se flera bomber under dagarna och veckorna tidigare. Jag kanske helt enkelt bara hade för höga förväntningar efter fjolåret där de sista timmarna av Deadline Day bjöd på värvningsbomber som Jhonas Enroth till Örebro, Per Ledin till Malmö och Éric Gélinas till Rögle.

...avstängning: Joel Lundqvist stängs av!” ”Frölundakaptenen styr inte längre inom svensk ishockey!” ”Jo, det gör han för straffet var alldeles för milt!” Reaktionerna haglade efter att Lundqvist först fick matchstraff, anmäldes till disciplinnämnden och till sist stängdes av en match. Jag kan tycka att straffet är rimligt MEN problemet är att Marcus Nilsson stängdes av två matcher för att han sade att en domare suger... Det kommer tyvärr bli något som jämförs med i princip alla andra beslut som nämnden fattar under våren. Glenn Gustafsson blev också avstängd två matcher för slewfoot men det verkade inte lika många bry sig om. 

...förvirring: Frölunda gjorde mål – 2-0 till Frölunda. Vänta, de ska videogranska ifall Örebro kan ha gjort mål i anfallet innan Frölunda nätade, det här kan vara 1-1. Domare Morgan Johansson kommer ut och ropar ut: ”Solklart mål”. Örebro jublar, Frölunda ser snopna ut men då åker domaren fram till Örebro, säger åt dem att sluta jubla och Frölunda jublar istället. Låter det förvirrande? För det var det. När Johansson sade solklart mål trodde de flesta att han menade Örebros, då det var det de granskade, men istället menade han att den pucken inte var inne och att det var Frölundas fullträff som var ett solklart mål.

...färgglada: Hockey är till för alla. SHL Pride Week har varit en riktig fröjd att se (även om det var lite svårt att se skillnad på huvuddomare och linjedomare i regnbågströjorna).

...AJ!: Leon Bristedt fick en smäll mot benet när Joel Lundqvist delade ut en bentackling på Röglestjärnan. I perioden därefter fick han en ny hård smäll efter att ha tacklats av Mats Rosseli Olsen vilket gjorde att Bristedt båsdörren öppnades och Bristedt åkte in sargkanten med full fart. Han lämnade matchen och lade ingen vikt på sitt vänstra ben, samma som han fick smällen av Lundqvist. Det är bara att hoppas att stjärnan är tillbaka i spel snart!

...HUR?!: Dominik Bokk hittade luckan bakom Hugo Alnefelt, trots att det knappt fanns en lucka att hitta där. 

...tyngsta: Kristian Näkyvä har drabbats av testikelcancer och tvingas ställa in resten av säsongen. Otroligt tragiskt för en ung man och det är bara att hoppas att behandlingarna går bra och att finländaren blir frisk. 

...finaste: Vad som alltid är lika vackert och tårdrypande att se är hur hockeyvärlden går samman och stöttar personer som Näkyvä och Oskar Lindblom.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten