Sök
Leksand ligger rejält risigt till efter ännu en förlust.
Foto: Bildbyrån
SHL

Leksand allt närmare kval: ”Förlorar på två bjudningar”

Det målades upp som en måstematch för Leksand när de nu ställdes mot Linköping. Jumbon förlorade dock för sjätte raka match och det blev den andra förlusten för Ulf Samuelsson som tränare för Leksand. De har nu 13 poäng upp till LHC ovanför strecket och mycket pekar på att kvalspel väntar för Dalalaget. 

Svep från kvällens sex SHL-matcher:

Linköping – Leksand 2–1 (0-1,2-0,0-0)

Linköping: Broc LittleJaakko Rissanen.
Leksand: Spencer Abbott.

Det målades upp som en måstematch för Leksand. SHL-jumbon hade tio poäng upp till Linköping som ligger precis ovanför det negativa kvalstrecket. Vid förlust skulle det därför bli oerhört svårt för Leksand att kunna undvika kvalspel. 

Dalalaget fick en bra start på matchen då den kritiserade stjärnvärvningen Spencer Abbott fick en felträff som ställde Jonas Gustavsson i LHC-målet för 0-1 i matchen. I den andra perioden rivstartade dock Linköping och SHL-skyttekungen Broc Little kvitterade efter endast 38 sekunder spelade. 

I slutet av perioden kom nästa smäll för Leksand då Jaakko Rissanen gav LHC ledningen med blott sju sekunder kvar av den andra. Finländaren styrde in pucken med sin fot och målet videogranskades för misstänkt spark men domarna godkände det. 

Inledningen och avslutningen av den andra perioden visade sig bli avgörande för hela matchen då matchen slutade 2-1 efter att Jonas Gustavsson hållit tätt för LHC i slutet samtidigt som Leksand inte kunde ta tillvara på sina chanser efter att bland annat inte lyckats med sitt powerplay-spel. 
– I andraperioden förlorade vi matchen med två bjudningar. Det är nåt vi får jobba vidare på, säger Leksands nye tränare Ulf Samuelsson till C More efter matchen.

Leksand har nu sex raka nollpoängare och ligger fortsatt sist i SHL med hela 13 poäng upp till LHC ovanför strecket. Det blir nu oerhört tufft för "Tuffe Uffe" att vända på steken med tolv matcher kvar att spela. 

Linköping å sin sida har fem segrar på de sex senaste matcherna och börjar nu blicka uppåt istället för neråt. 

Djurgården – Växjö 4–1 (1-0,1-0,2-1)

Djurgården: Mattias GuterSebastian StrandbergNiclas BergforsPatrik Berglund
Växjö: Jacob Micflikier.

Två lag med helt olika formkurvor. Djurgården är i topp i formtabellen de tio senaste matcherna medan Växjö är långt ner då Smålandslaget hade förlorat tre matcher i rad inför kvällens match. 

Skillnaden syntes på isen. 

Först satte Matias Guter 1-0 innan Sebastian Strandberg nätade. I den tredje perioden gjorde Djurgården även 3-0 och där kändes matchen över. 

Växjö sprattlade visserligen till och reducerade men verkade aldrig nära att komma tillbaka på riktigt. De har nu åkt på förlust i fyra raka matcher och glider nu ner under slutspelsstrecket till förmån för Brynäs. 
– Det är upp till oss att välja, antingen ger vi upp eller så kämpar vi vidare, säger Sam Hallam till C More. , säger Sam Hallam i C More efter matchen och fortsätter:
– Jag tycker vi sliter otroligt hårt idag och får matchen dit vi vill många gånger.Det är surt att torska, men vi visar upp en moral om kampvilja som jag är nöjd med. Nöjd är fel ord när man förlorar fyra raka. Men i långa stunder får vi spelet dit vi vill. Vi skapar inte den volymen av stora chanser vi vill, men ändå skapar vi den volym chanser till att göra fler mål.

Djurgården befäster sin plats som ett topp sex-lag och har nu vunnit hela ELVA raka matcher på Hovet. 

Frölunda – Örebro 5–3 (2-0,2-1,1-2)

Frölunda: Viktor Ekbom 2, Samuel FagemoJoel LundqvistMax Friberg.
Örebro: Ludvig Rensfeldt 2, Glenn Gustafsson.

I fjol gjorde han inte ett enda mål på 61 matcher, inklusive slutspelet. Den här säsongen hade det blivit två mål på 36 matcher men i kväll lossnade det verkligen för Viktor Ekbom. 

Först gav han Frölunda ledningen mot Örebro, där Ekbom var lagkapten under två säsonger, och i den andra perioden satte han sitt andra mål för 4-1 till Frölunda. Två mål i en och samma match, det är verkligen inte vanligt för den vanligtvis defensive backen.

Han står nu noterad för fyra mål den här säsongen och tangerar därmed sitt karriärsbästa från säsongen 2017/18. 

Det rådde stor förvirring i den första perioden av matchen. Frölunda gjorde 2-0 men dessförinnan var det en situation där Örebro sköt i stolpen men det såg ut som att pucken hade kunnat gå in. Videobedömning tillämpades och domare Morgan Johansson sade: 
– Videogranskning skedde 11.06 när Örebro sköt stolpe och ribba. Detta är ett solklart mål, ropade han ut i arenan.

Örebro-spelarna började jubla men Johansson hade menat att det var Frölunda som hade gjort det "solklara målet". Istället för 1-1 var det alltså 2-0. 
– Jag hoppas inte att den var inne med alla kameravinklar vi har, det är ju ingenting att diskutera. Men jag tycker att det är klantigt uttalande av Morgan när han säger vad han tittar på och så säger han mål, han hade behövt förklara situationen lite bättre. Men nu har han bett om ursäkt så det är okej, sade Marcus Weinstock till C More i periodpausen. 

Det blev dock hemmalaget Frölunda som tog hem toppmötet med siffrorna 5-3 och passerar därmed även Örebro i tabellen. Närkelaget är inne i en tuffare period just nu då man har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. 

Brynäs – Luleå 5–1 (1-0,1-0,3-1)

Brynäs: Anton Rödin 2, Greg ScottJohn PerssonJaedon Descheneau.
Luleå: Petter Emanuelsson

Luleå är SHL:s bästa lag den här säsongen och leder tabellen i storartad stil. De flesta lag har svårt när de möter norrbottningarna men speciellt Brynäs har haft svårigheter mot Luleå. Gävlelaget har förlorat att tre matcher lagen emellan den här säsongen. 

I kväll kom dock trendbrottet. 

Trots att Luleå vann skotten så var det hemmalaget som knep segern. Som vanligt var det Anton Rödin som ledde vägen, han satte två mål och stod även för en assist. 

John Persson blev även målskytt för första gången sedan han anslöt till Brynäs. 
– Det känns fantastiskt att få göra mål, det är alltid kul. Jag försökte bara vinkla upp snabbt och få den på bortre, det var en skön känsla att se den gå in. Vi håller oss lugna, och även om de pushar på hårt spelar vi enkelt och får till slut några lägen, säger debutantmålskytten till C More efter matchen. 

Det hela rann iväg i slutet av matchen då Brynäs vann med 5-1. Samuel Ersson stod även för en fin insats då han räddade 30 av 31 skott för Gävlelaget. 

Brynäs klättrar nu upp på slutspelsplats för första gången på länge och ligger nu två poäng före Växjö i kampen och slutspel. 

HV71 – Rögle 3–5 (0-1,2-2,1-2)

HV71: Linus SandinJuuso IkonenSimon Önerud.
Rögle: Dominik BokkChris DeSousaDaniel ZaarMattias SjögrenKodie Curran.

Rögle såg ut att gå mot en säker bortaseger mot HV71 efter att man ledde med 3-0 efter cirka halva matchen. Då hände något med HV. 

Först krigade sig Lias Andersson in framför mål vilket ledde till att Linus Sandin kunde sopa in en retur och i slutet av den andar perioden kom nästa reducering när Juuso Ikonen avslutade ett läckert "klapp-klapp-spel" genom att stöta in 2-3. 

I den tredje punkterade dock Mattias Sjögren och Kodie Curran för Rögle som kunde traska iväg från Kinnarps Arena med alla tre poängen. 

Nyförvärvet Chris DeSousa gjorde sin Rögledebut i tisdags och i kväll fick han även bli målskytt för sin nya klubb. Från nära håll slog han in en retur och kanadensaren har nu presenterat sig i SHL. 

Oskarshamn – Malmö 3–4 SO (0-1,2-2,1-0,0-0,0-1)

Oskarshamn: Johannes Salmonsson 2, Nicklas Heinerö.
Malmö: Frederik StormJohan OlofssonEmil SylvegårdMatias Myttynen

En svängig match med flera olika ansikten. 

Frederik Storm gav Malmö ledningen med sitt första mål sedan början av januari. I den andra utökade bortalaget till 2-0 men då vaknade Oskarshamn till liv på riktigt då man både reducerade och kvitterade innan Emil Sylvegård skickade ledningen till Skåne igen. 

I den tredje höll sig dock Johannes Salmonsson framme och kvitterade med sitt andra mål i matchen. Hans mål såg till att tvinga matchen till förlängning och sedan straffar. 

Där blev det Mattias Myttynen som satte den avgörande straffen vilket bärgade segern för Malmö.
Oskarshamn har nu förlorat fyra matcher i rad och avståndet upp till Linköping ovanför strecket är nu tio poäng. 


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten