Sök
Det blev förlust i Ulf Samuelssons debut som tränare för Leksand
Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson
SHL

Ingen ”Uffe-effekt” direkt för Leksand – tappade ledningen

Leksand hade ledningen och chansen att utöka i powerplay, men istället kunde Fredrik Händemark kvittera i numerärt underläge och gästerna kunde också vända och vinna matchen. I övrigt var det en händelserik omgång i SHL med vändningar och en riktig skräll. 


Brynäs-HV71 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 0-0, 1-0)

Brynäs: Emil MolinJonathan SigaletTomi SallinenAnton Rödin (avgörande straff)

HV71: Linus SandinJohannes Kinnvall, Alexander Bergström

HV71 är laget att slå just nu. Fyra rakar segrar hade man inför mötet med Brynäs och man har verkligen spelat förtroendeingivande hockey på sistone. Mot Brynäs blev det dock en jobbig start. Emil Modin kunde skjuta ledningen till hemmalaget med fem minuter kvar av den första perioden. 

HV kom tillbaka tidigt i den andra perioden genom Linus Sandin och i powerplay kunde backen Johannes Kindvall skjuta ledningsmålet för gästerna. När sedan Alexander Bergström gjorde 1-3 i mitten av tredje var det många som trodde att HV skulle spela av det hela men Brynäs tänkte annat. 

Hemmalaget stod för en stark upphämtning då först Jonathan Sigalet reducerade till 2-3 och Tomi Sallinen lyckades hitta rätt när han sköt kvitteringen till 3-3 med tre minuter kvar att spela. 

Matchen senare till förlängning och sedan straffar där Brynäs var vassats och stod där med för en mycket imponerande vändning.

Djurgården-Färjestad 4-4 (0-2, 2-1, 2-1, 0-0, 0-0)

Djurgården: Manuel Ågren (inklusive avgörande straff), Alexander HoltzLinus Hultström x2

Färjestad: Martin JohanssonJonathon Blum x2, Daniel Viksten

Prestigemöte i landets huvudstad. Där det inför blev klart att stjärnan Johan Ryno lämnar Färjestad med omedelbar verkan men det verkade inte påverka gästerna som tog ledningen omgående genom Martin Johansson. Färjestad dubblade sin ledning när Jonathon Blum sköt 0-2 en bit in i den första perioden. 

Jobbig inledning för Djurgården som dock fick fart på saker och ting direkt i den andra perioden när Manuel Ågren hittade rätt bara 17 sekunder in på perioden. Gästerna skulle dock senare återigen få en tvåmålsledning när Daniel Viksten pangade in 1-3 i powerplay. 

Djurgården vägrade ge sig och Alexander Holtz gav hemmalaget välbehövlig kontakt i matchen när han hittade nätmaskorna i slutet av den andra perioden och precis som i den andra perioden rivstartade man i den tredje och Linus Hultström hittade kvitteringen. 

Det var verkligen backarnas period den tredje perioden. Jonathon Blum gjorde sitt andra mål när han återigen gav Färjestad ledningen men Hultström och Djurgården svarade igen till 4-4. Matchen till förlängning och senare straffar där Djurgården efter ett långt straffavgörande till slut kunde avgöra då Manuel Ågren blev matchhjälte.

Frölunda-Linköping 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Frölunda: Joel Lundqvist

Linköping: Broc Little x2, Nichlas Hardt

Inför matchen hissades beviset i Scandinavium att Frölunda återigen är CHL-mästare. En sann stormakt i europeisk ishockey har man visat att man är då man vunnit fyra av de sex möjliga titlarna. 

Till matchen då där Linköping alltjämnt är beroende av poäng i botten. Den desperationen visade man också och tog även ledningen i matchen genom Broc Little. Joel Lundqvist kunde sent in i den första akten kvittera i powerplay men gästerna återtog ledningen genom Nichlas Hardt i numerärt underläge. 

Frölunda tryckte på ordentligt i den sista perioden men Linköping lyckades imponerande hålla undan och ta tre mycket starka poäng borta i Göteborg. En riktigt bra omgång för Linköping då både Oskarshamn och Leksand föll. 

Leksand-Malmö 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)

Leksand: Fredrik ForsbergDaniel Olsson Trkulja

Malmö: Fredrik Händemark x2, Johan Olofsson

Första matchen för nye tränaren Ulf Samuelsson. Frågan var om det skulle bli en ”Uffe-effekt” direkt. Ja det såg tidigt ut som att så skulle blir fallet. Fredrik Forsberg kunde ge Leksand ledningen inför hemmajubel. Firandet kom dock av sig snabbt då Malmös Fredrik Händemark tystade publiken i Tegera Arena.

Leksand som likt Oskarshamn är i djupt beroende av trepoängare återtog kommandot när Daniel Olsson Trkulja satte hemmalaget i förarsätet igen. Man fick senare en gyllene chans att utöka ledningen i powerplay men istället blev det ett annat resultat av det numerära överläget. 

Fredrik Händemark ställde om för gästerna del och prickade in kvitteringen i spel fyra mot fem. Surt för Leksand som hade flera lägen i spel fem mot fyra som man inte lyckades utnyttja. De missade lägena skulle också man också få betala för, för med lite mer än sex minuter kvar att spela kunde Johan Olofsson skjuta segermålet till 2-3 för Malmö. Surt för Leksand som tappade ledningen och de så viktiga poängen.

– Vi hade lägena att gasa på i powerplay men när vi inte lyckas tar det energi från laget. Det är inte riktigt godkänt idag. Malmö var klart bättre än oss och vi var inte tillräckligt vassa. Vi har en del att jobba på. Nu är det nästan match varannan dag så nu är det bara att ligga på, säger Ulf Samuelsson till C More.

Örebro-Oskarshamn 4-2 (0-1, 3-0, 1-1)

Örebro: Shane HarperDaniel Muzito BagendaLudvig RensfeldtRyan Stoa

Oskarshamn: Markus ModigsJoakim Thelin

Det började väldigt bra för Oskarshamn i bortamötet med Örebro. Gästerna spelade fartfyllt och pressade Örebro. Man skulle också få utdelning när Markus Modigs sköt ledningsmålet. Tyvärr för gästernas del var det roliga över efter det.

Örebro kom ut mycket hungrigare och självklarare till den andra perioden och kunde snabbt och effektivt vända på matchen. Två snabba mål av Shane Harper och Daniel Muzito Bagenda följdes upp av ytterligare ett när Ludvig Rensfeldt gjorde 3-1. 

Efter det orkade inte Oskarshamn hitta en väg tillbaka in i matchen utan föll på nyå. I och med Linköpings vinst mot Frölunda ser det nu oerhört tungt ut både för Oskarshamn och Leksand. 

Skellefteå-Luleå 4-1 (1-0, 1-0 ,2-1)

Skellefteå: Joakim Lindström x2, Andreas Wingerli x2

Luleå: Erik Gustafsson

Derbymöte i norr där Luleå är suverän serieledare men kvällen borta mot Skellefteå skulle bli allt annat än rolig. Hemmalaget var starkare i en annars jämn match. Joakim Lindström kunde spräcka målnollan och efter slarv hos Luleå kunde Andreas Wingerli dubbla målskörden när han rakade in pucken i tom kasse efter en omställning. 

Luleå kom lite närmare i slutet då Erik Gustafsson snyggade till siffrorna till 3-1 efter att Wingerli gjort sin andra mål tidigare för hemmalaget. Men Luleå kom inte närmare och en mycket stark seger för Skellefteås del. 

Växjö-Rögle 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Rögle: Simon RyforsDaniel BertovÉric GélinasTaylor Matson

Växjö hade bara lyckats göra ett mål på de senaste två matcher inför mötet med Rögle och släppt in tio mål. Mot Rögle hade man samma stora bekymmer att hitta rätt och istället var det gästerna som visade hur det skulle gå till. 

Simon Ryfors kunde skjuta 0-1 i mitten av den första perioden och sedan flöt det bara på för Skånelaget. Även om Växjö hade flest skott i den andra perioden så var det Rögle som gjorde målen. Daniel Bertov utökade de grönvitas ledning.

Ett Växjö som inte lyckades utnyttja sin numerära överlägen fick se Rögle göra det istället. När Linus Högberg åkte ut för en tripping i början av den sista perioden kunde Eric Gelinas hitta nätmaskorna bakom Viktor Andrén

Växjö blev nollade på nytt och har nu inte hittat nättet på de senaste 120 minuterna som man spelat.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten