Jack Campbell.
Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports/IBL
NHL

Tidigare supertalangen trejdad – ska lösa Torontos kris

ANNONS
Förstamålvakten Frederik Andersen är skadad samtidigt som reservmålvakten Michael Hutchinson spelat skakigt. Nu väljer Maple Leafs att agera.
Under natten till torsdag trejdade man till sig den forne supertalangen Jack Campbell från Los Angeles för att lösa lagets målvaktskris.

Frederik Andersen dras med en överkroppsskada för tillfället, vilket gjort att reservmålvakten Michael Hutchinson fått chansen mellan stolparna de senaste matcherna för Toronto Maple Leafs.

Den storvuxne 29-åringen har dock långt ifrån övertygat när han fått chansen den här säsongen och står efter 15 spelade matcher noterad för svaga 88,6 i räddningsprocent. Med ett Maple Leafs utanför slutspelsplatserna för tillfället väljer nu klubben att agera – och lösa målvaktskrisen.

VANN JVM SOM 17-ÅRING  

Under natten till torsdag stod det klart att man via en bytesaffär med Los Angeles Kings trejdat till sig den forne supertalangen Jack Campbell samt forwarden Kyle Clifford i utbyte mot Trevor Moore och ett tredjerundeval i sommarens draft samt ett villkorligt tredjerundeval i nästa sommars draft.

Kings kommer fortsättningsvis betala halva Cliffords lön, skriver Maple Leafs på Twitter.

Jack Campbell var ett av de mest hajpade målvaktsnamnen i början av 10-talet då han som 17-åring var med och vann JVM-guld med USA, två år yngre än de flesta andra i laget. Totalt hann Campbell med att spela tre JVM-turneringar för USA, med ett guld och ett brons som medaljfacit. 

SPELAT 20 NHL-MATCHER I ÅR  

Campbell draftades som elfte spelare totalt i NHL-draften 2011 av Dallas Stars, men hann bara göra en match för laget innan han trejdades till Los Angeles under sommaren 2016. NHL-karriären har än så länge kanske inte blivit så framgångsrik som de flesta såg framför sig, men de senaste åren har Campbell spelat i NHL på regelbunden basis och har den här säsongen vaktat kassen 20 gånger för Kings.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM