TV: Stora kaoset – målvakterna får matchstraff efter vilda slagsmålet

The Battle of Alberta är tillbaka på riktigt.
Rivalmötet mellan Edmonton Oilers och Calgary Flames har exploderat det senaste vilket kulminerade i att vi i natt fick se den första målvaktsfajten i NHL sedan 2013.

Senast två målvakter kastade handskarna i NHL var den 1 november 2013 när Ray Emery och Braden Holtby var inblandade i en fajt.

Det dröjde över sex år men nu har två målvakter kastat handskarna igen.

The Battle of Alberta har gått från ljummet till hett till glödhett på kort tid. Det hela kanske nådde sin peak i natt.

Med 24 sekunder kvar av den andra perioden utbröt kalabalik vid Calgary-målet. Edmontons Sam Gagner petade till pucken som låg under Calgary-målvakten Cam Talbot. Detta fick Flames-kaptenen Mark Giordano att se rött då han flög på Gagner tillsammans med Talbot vilket gjorde att flera fajter utbröt på isen samtidigt. En av de som var inne på isen var svenskstjärnan Elias Lindholm

Oilers-målvakten ville dock inte missa all action och åkte fram till mittlinjen för att visa att han också ville fajtas. Talbot kom loss från den stora fajten och mötte Smith i mittzonen och den första målvaktsfajten i Battle of Alberta var ett faktum.

Fajten varade bara i cirka tio sekunder men det var tillräckligt för domarna att dela ut matchstraff till både Smith och Talbot vilket tvingade David Rittich och Mikko Koskinen att ställa sig i mål.
– Det här är roligare matcher att spela i. Inte för fajterna och sånt, även om det självklart är en del av det, men för den högintensiva hockeyn som spelas. Speciellt i detta skedet när det är viktiga poäng som står på spel för båda lagen. Vi krigade hårt i dag, säger en av huvudpersonerna, Mike Smith, till nhl.com.

När allt var sagt och gjort hade lagen kombinerat för 102 utvisningsminuter i matchen.

MCDAVID OCH DRAISATL HADE SHOW

Det var ju en match som skulle spelas här också och den var nästan lika galen som hela situationen i slutet av den andra perioden.

Det blev elva mål och en utskåpning för Edmonton Oilers som ledde med 2-0 bara dryga minuten in i matchen. När 60 minuter hade passerat vann Oilers med hela 8–3 efter bland annat två mål av Connor McDavid och fyra assist av Leon Draisaitl. Även Oscar Klefbom hade en bra kväll för Edmonton och spelade fram till två av målen.

Elias Lindholm var en av tre målskyttar för Calgary Flames.

Calgary Flames – Edmonton Oilers 3–8 (1-3,2-3,0-2)

Calgary: Buddy Robinson (1), Matthew Tkachuk (17), Elias Lindholm (22).
Edmonton: Connor McDavid 2 (29), Kailer Yamamoto (5) (Klefbom), Zack Kassian (14), Ryan Nugent-Hopkins (14), Caleb Jones (2), Sam Ganger (3) (Klefbom), Gaëtan Haas (5).