Marcus Nilsson.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

"Jag tycker det är löjligt"

ANNONS
Färjestads Marcus Nilsson går mot sin bästa säsong i karriären. Poängskörden har verkligen lyft men inget samtal från Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv har kommit än.

– Det är inget jag tänkt på, hävdar Marcus Nilsson i en intervju med hockeysverige.se

Marcus Nilsson har tagit en lite längre väg till toppen än många andra gör. 2015/16 hade forwarden sin genombrottssäsong i Hockeyallsvenskan och Karlskoga. Året efter skrev han på för sin favoritklubb Färjestad.

– Jag har trivts jättebra här. Det har alltid varit en dröm sen jag var liten att spela för Färjestad. Har alltid sett upp till spelarna i laget när jag var mindre, säger Marcus Nilsson till hockeysverige.se

Den här säsongen går 28-åringen mot sitt bästa år i karriären. För tillfället leder han hela SHL:s poängliga med 35 poäng på 34 matcher. Ett facit som han, förstås, är väldigt nöjd med.

– Det har varit en bra säsong. Jag har varit pigg sen början och fått ett stort förtroende från laget och ledarstaben. Jag tycker vi har ett jättebra lag som ska kunna utmana om SM-guldet. Vi har haft en liten formsvacka på senaste tiden, så vi måste hitta tillbaka till vårat spel och jämnheten igen.

Marcus NilssonFoto: Fredrik Karlsson Bildbyrån

Avstängd

Marcus Nilsson är i kväll tillbaka efter en två matcher lång avstängning. Det var under Färjestads match mot Växjö i torsdags förra veckan som Nilsson skrek något opassande mot domarna, vilket ledde till matchstraff och sedermera avstängning. 

Det är en situation som han har varit väldigt frustrerad över.

– Det är inte mycket att säga, jag tycker det är löjligt. Det är nog bäst om jag inte säger mer.

I går tog förbundskapten Johan Garpenlöv ut sin trupp till Beijer Hockey Games. Nilsson fanns trots sina framgångar i SHL inte med den här gången heller – men Tre Kronor är inget han lägger någon större vikt vid.

– Det är inget jag har tänkt på. Vi har inte haft någon kontakt under säsongen, men det skulle vara kul att få testa på spel i Tre Kronor.

Peter Forsberg Peter Forsberg Foto: Peter Krüger/Bildbyrån

"Tittat mycket på honom"

Stora idolen för Marcus Nilsson var som många andra ishockeyspelare i Sverige, Peter Forsberg. Forsberg har vunnit i princip allt, som Stanley Cup, VM-guld och OS-guld. Han har även spelat över 700 matcher borta i NHL och skördat stora framgångar.

– Jag tittade väldigt mycket på honom när jag var liten. Det var väldigt kul att se honom spela hockey.

Med tanke på Nilssons succésäsong kommer det inte som någon överraskning att han bekräftar att det finns intresse utomlands – och att det inkommit bud. 

– Det har visats intresse från en rad olika klubbar. Det bevisar att man har gjort nåt bra.

Han skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Färjestad så sent som för en knapp vecka sedan. Men i kontraktet finns klausuler som gör det möjligt för honom att lämna klubben. Innan han tar ett sådant beslut fortsätter jakten på poängligasegern – och ett hett efterlängtat SM-guld.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM